Een weekendje Antwerpen met het hele gezin: een goedgevuld programma

Voortaan lichten wij elke maand een stad of streek uit die ideaal is als gezinsuitstap met kinderen maar ook alleen of in groep een bezoekje waard is! Een leuke stad om mee te beginnen is Antwerpen, want deze stad biedt niet alleen toffe musea en fijne attracties, maar ook gezellige restaurantjes, hippe koffiebars, fijne parken en gezellige winkeltjes! En dat allemaal in het centrum van ons land, jullie moesten al weg zijn!

Lobke: ‘Als uitstappers en citytrippers  van het eerste uur, zijn wij altijd te vinden voor een dagje of weekendje weg in eigen land. Antwerpen is één van onze favorieten, want op nog geen 20 minuutjes staan we in ’t centrum van de stad met heel onze kroost. Benieuwd waar ik jullie naartoe stuur?’
 

Musea bezoeken met kinderen is echt de max, als je maar zorgt dat er een familievriendelijk aanbod is en elk lid van het gezin aan zijn/haar trekken komt. Begin jullie dagje Antwerpen met een bezoek aan één van deze musea:

* Het FotoMuseum: Het FOMU ligt in het artistieke hart van Antwerpen en toont het werk van nationaal en internationaal gerenommeerde fotografen in wisselende tentoonstellingen. Heb je thuis een kleine fotograaf in wording of een speurneus die niet kan stilzitten? Met de SMARTBOX kan je een leuke speurtocht voor het hele gezin doen doorheen het museum! Ontdek de tentoonstellingen samen met het hele gezin. Trek samen met de kids op avontuur door het museum of laat hen de tentoonstellingen helemaal zelf ontdekken. Aanradertje!

*Het Modemuseum: Nog zo’n interessant museum om te bezoeken met de hele familie. Bovendien krijgen kinderen tot en met 17 jaar altijd gratis toegang tot de tentoonstelling.* Panoramazicht op het MAS: Je hoeft het MAS zelf daarom niet te bezoeken, maar bovenop het MAS heb je een prachtig zicht over Antwerpen. Echt de max om eens met de roltrappen helemaal naar boven te gaan en te genieten van het echte Antwerpen. Een gratis activiteit!

* De Ruien: Onder de stad stromen geheimen. De Ruien zijn de schaduw van een steenrijk verleden boven de grond. Ruien, vlieten en vesten doorkruisten Antwerpen sinds de Middeleeuwen. Dit net van natuurlijke en uitgegraven waterwegen voorzag de stad van water en een binnenhaven. Een must-visit om het te geloven. Wil je Antwerpen eens echt anders ontdekken? Ga dan mee voor deze bevreemdende wandeling in de onderbuik van Antwerpen!


Even ontsnappen aan de drukte van de stad? Of gewoon even ontspannen tout cours?

* Groen doen in ’t Rivierenhof:  Hier komt elk lid van het gezin aan zijn/haar trekken. Je kan er wandelen langs dreven, vijvers en bijzondere collectietuinen. Kinderen kunnen er ravotten, spelen in diverse speeltuinen en er is ook een kinderboerderij en een sprookjeshuis. Ook sporters kunnen er gaan lopen, tennissen, minigolfen, voetballen, basketballen of petanquen. In de zomer kan je er cultuur en muziek proeven in het Openluchttheater.

* Pop-up binnenspeeltuin Playground: Een binnenspeeltuin synoniem voor krijspaleis? Daar denken ze boven de Mercado in Antwerpen toch wel anders over! Deze binnenspeeltuin is één van de hipste plekken waar ik als ouder al ben geweest. Allemaal zelfgemaakte speeltuigen, een maïsbad en een hippe bar waar je je als volwassene gewoon gezellig kan nestelen terwijl je klein grut aan het ravotten is. Je moet het zien om te geloven!

* Comics Station Antwerp: Dit nieuwe indoor pretpark rond populaire Belgische stripfiguren: Suske en Wiske, Jommeke, De Kiekeboes, De Smurfen, Lucky Luke en Urbanus heten je hier allemaal van harte welkom! Wat Comics Station Antwerp nog zo uniek maakt? Het is wereldwijd het eerste park dat gevestigd is in een internationaal treinstation. En bovendien vind je er de hoogste indoor glijbaan ter wereld, van maar liefst 22.5 m hoog! Eén ding staat al vast: Comics Station Antwerp garandeert een unieke belevenis voor het hele gezin: ouders, grootouders, kinderen, tieners …    En je hoeft er zelfs geen hele dag naartoe, want dat is misschien zelfs wat te veel van het goeie.

* ZOO Antwerpen: Nog zo’n toppertje in het hart van de stad is de ZOO, de mooiste 19-eeuwse dierentuin ter wereld. Wisten jullie trouwens dat dit prachtige decor behoort tot het culturele erfgoed van Antwerpen? Honderden exotische dieren verwelkomen je: van olifanten, brilberen, zeeleeuwen, okapi’s, gorilla’s tot krokodillen…


Moe gewandeld en bezocht? Houd even halt op één van deze gezellige plekjes voor een natje en een droogje en waar ook kinderen welkom zijn:

* Tinsel: Een hip koffie- & ontbijt/lunchcafeetje op ‘t Antwerpse Zuid met een Scandinavische look & feel.  Een prachtig interieur en alles past! Een ideaal plekje om te gaan ontbijten of lunchen in Antwerpen. Aanradertje!

* De Burgerij: (Bijna) nergens anders in Antwerpen zijn ze kindvriendelijker dan hier! Geloof mij! Kinderstoelen? Check. Burgers op kindermaat? Check. Kindvriendelijke bediening? Check. Een afgescheiden speelhoek waar kinderen naar hartelust kunnen ravotten, lezen en kleuren terwijl de volwassenen in alle rust kunnen genieten van hun eten en drinken? Check, check, check!

* De Broodnatie: Een toppertje van jewelste is de Broodnatie waar je zowel zoet, zout, vers brood, gebak en belegde broodjes vindt. In het lunchgedeelte kan je genieten van een heerlijk ontbijt, verse soepen en quiches.. tevens kan je er ook terecht voor een kopje koffie of een glaasje wijn, topadresje!
 

Vervoer? Neem eens een waterbus, een beleving op zich:

* De waterbus: Na Londen, New York en Rotterdam varen er ook in Antwerpen bussen op het water. De waterbus vaart van het Steenplein naar Kruibeke en Hemiksem. Elk uur vertrekt er een waterbus aan het Steenplein. Die vaart via Kruibeke naar Hemiksem en terug. Een enkele rit duurt ongeveer dertig minuten, af- en aanmeren inbegrepen. De waterbus vaart twintig knopen per uur, ofwel ongeveer veertig kilometer per uur. Er is plaats voor 125 passagiers, inclusief 50 fietsen. De waterbus is handig voor pendelaars die naar hun werk gaan, maar evengoed voor wandelaars, fietsers en dagjesmensen. Er vaart ook een veerdienst tussen het Steenplein en Linkeroever, een geschikt alternatief voor de voetgangerstunnel. Ook aan de Lillobrug is er een veerdienst over het kanaaldok. Handig voor werknemers van de petrochemische bedrijven die daar gevestigd zijn.
 

Moe getript en tijd om in bed te kruipen. Al gedacht om eens te overnachten in ’t Stad, dan kunnen wij deze fijne adresjes aanraden:

* Hotel Eden
Een erg leuk eigentijds stadshotel, ideaal om je kroost te laten proeven van een eerste citytrip in eigen land. Het hotel ligt in het centrum van Antwerpen in de historische Diamantbuurt. Op loopafstand bevinden zich de beroemde winkelstraat de Keyserlei en vele andere winkels en restaurants. Ook de Zoo is vlakbij, wie weet hoor je ’s nachts wel een leeuw brullen?

* Leonardo Hotel
Nog een leuk hotel voor gezinnen vlakbij de ZOO is Leonardo Hotel Antwerpen. Middenin de bruisende stad Antwerpen. Het personeel is er zeer vriendelijk, vooral naar kinderen toe. Je kan er familiekamers tot 4 personen boeken! Enig minpuntje is dat het hotel zelf wat verouderd is, maar daar heb je helemaal geen last van als je een hele dag op stap bent!

* Hotel Plaza
Nog een aanraders voor een verblijf met kinderen is het Hotel Plaza, het ligt in een wat rustiger straatje ligt, wat verder van het centrum dus ideaal om een weekendje te ontstressen en overdag te genieten van het bruisende stadsleven met het hele gezin. Ook fijn om te weten, je kan een fiets huren in dit hotel en de stad per fiets ontdekken!

TIP: Boek je verblijf via Myhotelcard. Wie een Myhotelcard  in huis heeft, kent altijd dat ontspannen gevoel dat je altijd een weekendje weg kan. MyHotelCard is dé manier om jezelf en je gezin het hele jaar door  te verwennen. Ideaal voor een jong gezin als dat van ons, want het is betaalbaar waardoor je toch met vijf op hotel kan voor een lage prijs. Wij vinden dit een dikke vette aanrader!

VIA DEZE GOOGLE MAPS VIND JE HET HELE DAGPROGRAMMA OP KAART: