3 x naar buiten tijdens Buitenspeeldag

Jij kent de Buitenspeeldag toch al? Al voor de 11de keer op rij kan je een hele woensdagnamiddag buiten ravotten en sporten. Ook in jouw buurt valt er ongetwijfeld weer heel wat te ontdekken!Op jouw favoriete televisiezenders valt er alleszins helemaal niets te beleven. Die gaan een hele namiddag op zwart. Je hebt dan ook geen enkel excuus om binnen te blijven! Kom 18 april naar buiten en trommel je klasgenootjes, vriendjes, buurjongens en -meisjes op en maak er een spetterend avontuur van. Wij selecteerden alvast de leukste activiteiten bij jou in de buurt:


1. Op naar het Blotevoetenpad in het Rivierenhof!


Kinderen spelen graag… en als het weer het toe laat, het allerliefste buiten, daar waar het mogelijk is. Wij vinden dat buitenspelen gewoon moet kunnen… altijd en overal, bij regen of zonneschijn, en dan nog het liefst in hun directe school- en woonomgeving, op de stoep, op de speelplaats of onderweg naar huis. Op 18 april slaan de jeugddienst, de sportdienst, de deelnemende scholen, huis van het Kind, buurtsport, Provinciaal Groendomein Rivierenhof, Gekkoo, Ibo skoffel en JES de handen in elkaar. Op 7 verschillende locaties in Deurne kunnen kinderen uit heel Deurne terecht om te genieten van een fantastisch sport en spelaanbod.
Het provinciaal groendomein Rivierenhof laat haar Blotevoetenpad een weekje langer liggen zodat er ook tijdens de buitenspeeldag op blote voeten gespeeld kan worden!
Waar
Deurne (Antwerpen), Kinderboerderij Rivierenhof
Wanneer
woensdag 18 april 2018 van 12:30u tot 16u


2. Connecterra is van de partij tijdens de Buitenspeeldag

De jeugd- en sportdienst organiseren samen de jaarlijkse Buitenspeeldag. Dit jaar zitten ze op een nieuwe locatie ! Je kan ons vinden op Connecterra. Hier voorzien we allerlei toffe activiteiten voor jullie. Speels, actief, avontuurlijk, sportief ....we gaan heerlijk buitenspelen ! Alle activiteiten zijn gratis, ook de toegang tot Connecterra.

Waar
Nationaal Park Hoge Kempen Toegangspoort Connecterra
Wanneer
woensdag 18 april 2018 van 13u30 tot 16u30

 

3. Buitenspeeldag op Provinciaal Domein de Gavers


Gooi je Ipad, GSM en spelconsole voor één namiddagje opzij en kom buiten. Het wordt zowat een jaarlijkse traditie voor de jeugd van Harelbeke en Deerlijk om op deze namiddag samen met vrienden de Gavers avontuurlijk te verkennen! Kinderen ravotten in het speeldorp, trekken skates aan of gaan minigolfen. Het Gaversbad biedt uniek waterplezier met de verschillende baden en speelelementen, een echt feest tijdens Buitenspeeldag.

Waar
Provinciaal Domein De Gavers in Harelbeke
Wanneer
woensdag 18 april van 13u tot 17u

 

Meer activiteiten in je buurt tijdens Buitenspeeldag?
Ontdek ze allemaal op de website!

Meer inspiratie voor fijne buitenspeeltips vind je via onze ACTIVITEITENZOEKER.