3 x mooie winterwandelingen die je deze winter nog kan doen

Niets gaat boven een luchtje scheppen bij koud weer! Rode wangen, een frisse neus en tintelende tenen om daarna te ontdooien voor de open haard en te genieten van een warme chocolademelk of een heerlijke glühwein? Hebben we je ook overtuigd? Probeer dan eén van deze 3 winterwandelingen uit:

Facts & figures // 5 x leuke weetjes en cijfers over onze musea en attracties

Dat ons landje heel wat musea en attracties rijk is, hoef je ons niet meer te vertellen! Eén voor één de moeite om te bezoeken! Benieuwd naar enkele leuke weetjes? Voortaan zullen wij geregeld facts & figures met jullie delen...

6 x leuke Vlaamse reisblogs op een rijtje

Op zoek naar inspiratie om jullie volgende uitstap of reisje te plannen in binnen-én of buitenland? Wij stelden een leuk lijstje samen met de 6 allerleukste Vlaamse reisblogs!

De 5 favoriete uitstapjes van Babs

Vlaanderen is heel wat bloggers rijk. Voortaan vragen wij elke maand aan een bekende blogger of Instagrammer naar hun favoriete uitstapjes zodat ze jullie kunnen inspireren om hetzelfde te doen. Benieuwd naar de favorietjes van Barbara Roué & haar gezin? Haar teamleden Ferre, Vic & Zoë zorgen voor dagelijkse inspiratie en zijn bovendien dé testpersonen bij uitstek en (soms niet zo) enthousiaste freelance fotomodellen. Ze staan altijd te popelen voor de “out of the office”- rubriek en zorgen voor een lichte vermoeidheid maar drijvend enthousiasme bij de bovenvermelde managers.

De uitagenda voor januari

Het feestgedruis is ondertussen alweer achter de rug, tijd om weer buiten te komen en te proeven van al het moois en leuks dat ons landje te bieden heeft, benieuwd waar wij je naartoe willen sturen deze maand? Een overzichtje!

Win 'Wij, op reis'

Samen op vakantie of op uitstap: altijd iets om naar uit te kijken! Even ontsnappen aan de dagelijkse sleur, nieuwe bestemmingen ontdekken, avonturen beleven en intens samen zijn. Om te kamperen, te skiën of een eerste keer een citytrip te maken met de kinderen…

5 toptentoonstellingen die je niet mag missen in 2018

2017 was een mooi jaar maar ook in 2018 zijn er weer heel wat musea en kastelen die hun deuren openzetten voor een toptentoonstelling, een overzichtje:

10 verrassende musea die je in 2018 zeker eens moet bezoeken

De kerstvakantie is al bijna halfweg en 2018 komt steeds dichterbij! Hoog tijd om jullie bucketlist samen te stellen voor het komende jaar. Wat dacht je van een museumbezoekje met het hele gezin? Wij zetten alvast 10 verrassende musea op een rijtje die je dit jaar zeker eens moet bezoeken:
Riebedebie archief

Recordjaar ZOO Antwerpen en Planckendael

ZOO Antwerpen en Planckendael zetten het nieuwe jaar fantastisch in. Ze blikken terug op een bijzonder mooi 2017. Zowel de bezoekersaantallen, de abonnementsverkoop als de nieuwe projecten waren zeer succesvol. ZOO Antwerpen en Planckendael ontvingen een recordaantal gasten. Planckendael klokte af op net iets meer dan 1 miljoen bezoekers, een stijging van 5% ten opzichte van 2016:

27 jan: Symposium en finissage ‘Manen en laarzen.’ - Turnhout

Naar aanleiding van de tentoonstelling ‘Manen en laarzen. Bijzondere verschijningen tijdens Turnhoutse veldslagen' in het Turnhoutse Taxandriamuseum wordt op zaterdag 27 januari 2018 een symposium georganiseerd met uitdieping van enkele thema’s uit de expo: historische reconstructie, historische fascinatie, historische methode en historische verbeelding toegespitst op alternatieve onderzoeken van slagvelden.

Kai-Mook, de eerste Belgische olifant, is mama!

Kai-Mook, de beroemdste olifant van het land, is in de nacht van vrijdag op zaterdag om 4u02 mama geworden! Net zoals zus May Tagu op kerstdag, beviel ook Aziatische olifant Kai-Mook in de zandstal van Planckendael te midden van de olifantenfamilie. Het is een uitzonderlijk schattig baby-olifantje.

Nieuwe activiteitenbrochure Provinciale Groendomeinen Antwerpen

Eindeloos veel inspiratie voor leuke en leerrijke activiteiten, dat vind je in de gloednieuwe activiteitenbrochure van de Provinciale Groendomeinen Regio Antwerpen (PGRA).

De Warmste Winter Wunderbar wegens groot succes verlengd

Sinds 11 december organiseert Provinciaal Recreatiedomein De Schorre de Warmste Winter Wunderbar in samenwerking met Bokaal. Wegens groot succes werd besloten om de winterbar nog tot 25 februari te laten staan, in plaats van tot einde januari. Tijdens de week kunnen bedrijven en particulieren de unieke winterchalet aan het water nog steeds exclusief afhuren. In het weekend wordt de Warmste Winter Wunderbar opengesteld voor het grote publiek met onder andere brunches, creatieve workshops en akoestische concerten. Particulieren kunnen dan ook een deel van de chalet voor kleine feestjes huren. Voor het volledige programma kan je terecht op www.deschorre.be.

Zo.11/2: Love Bugs Parade viert haar 10de verjaardag

2018 wordt een heel speciaal jaar voor onze Kevertjes.Niet alleen wordt, met een knipoog naar Sint-Valentijn, voor het 10de opeenvolgende jaar de Love Bugs Parade georganiseerd, het is ook de 50ste verjaardag van de film “The Love Bug” van Robert Stevenson (de eerste uit de Herbie-reeks). Ook brengen we sinds drie jaar hulde aan de Flower Powerbeweging, die 50 jaar geleden in de VS ontstond. In 2019 brengen we de huldigingen tot een hoogtepunt met de herdenking van het Woodstockfestival.

2017 opnieuw recordjaar voor Plantentuin Meise

Met meer dan 148 000 bezoekers sluit Plantentuin Meise het jaar af met een zeer positieve balans. Nooit eerder kwamen zoveel mensen de Plantentuin bezoeken. Dit is het derde jaar op rij dat het bezoekersrecord gebroken wordt.

6 januari: start Hamamelisfeesten in Arboretum Kalmthout

De winterperiode is voor Arboretum Kalmthout een bijzondere tijd. Wanneer de meeste andere tuinen nog in winterslaap zijn, leeft de arboretumtuin helemaal op met de winterbloeiers. De toverhazelaars, Hamamelis is hun wetenschappelijke naam, zijn werkelijk betoverend.
Persberichtenarchief