6 x duurzame adresjes

Wil je graag jouw steentje bijdragen en mee helpen aan een groenere wereld? Dan selecteerden wij voor jou alvast 6 groene adresjes in eigen land: winkels met een ecologisch en/of fairtrade aanbod en duurzame horecazaken, combineer ze met een leuk daguitstapje met de fiets of het openbaar vervoer en je bent supergoed bezig!

Bucketlistmateriaal: 7 uitstapjes om te doen in de lente

Volgende week begint de lente, een geweldig seizoen want de dagen worden langer en het zonnetje komt af en toe weer te voorschijn, ideaal om een uitstapje te plannen in het weekend. Wij serveren voor jullie alvast 7 x lentefrisse uitstapjes om de lente optimaal te vieren:

10 leuke weetjes over België

Toerist in eigen land en apetrots op onze kleine Belgenlandje? Goed zo! Dan zijn wij klaar om je kennis bij te schaven over ons land. Om mee uit te pakken op het volgende familiefeestje.

Riebedebie met mamablogger MamaExpert: 5 x leuke speeltuinen

Op zoek naar de leukste speeltuinen van ons land? Samen met mamablogger Nele gingen wij op zoek en zij neemt je mee naar haar 5 favoriete speeltuinen:

De uitagenda van maart

De dagen worden weer langer, het zonnetje begint meer te schijnen…voelen jullie het ook? Wij zetten alvast de tofste tips voor trips op een rijtje voor de maand maart, de maand waarin de lente begint en waarin we weer meer buiten kunnen komen!

Zo houd je je inspiratie voor verse daguitstappen bij

'Waar vind jij al die leuke ideetjes om op daguitstap te vertrekken?' Hoe zie je door het bos nog de bomen? En vooral, hoe houd je al die ideetjes bij?' Hoog tijd om jullie in te wijden in de wondere wereld van Pinterest, apps en bullet journals.
Riebedebie archief

Ma. 2/4: 2CV parade

Gedurende de maand april wordt de 70e verjaardag van de sympathieke ‘lelijke eend’ gevierd in Autoworld, met een tentoonstelling waarop de meest iconische modellen zullen worden voorgesteld.

Rosalie Coolkens (KU Leuven) wint Wetenschapsbattle in Technopolis!

Rosalie Coolkens (KU Leuven) won afgelopen vrijdag in Technopolis de felbegeerde trofee van de Wetenschapsbattle. Zij streed er tegen vier andere Vlaamse wetenschappers voor de trofee van helderste wetenschapper van Vlaanderen en dit voor een publiek van 400 lagereschoolkinderen en een erg kritische kinderjury. Gastpresentator van dienst was Maureen, gekend van De Helden.

Wat heeft De Schorre dit jaar te bieden?

Provinciaal Recreatiedomein De Schorre is dé locatie voor allerlei leuke activiteiten, recreatie en evenementen. Naast evenementen van externe partners, zoals Tomorrowland en Spartacus Run, organiseert het provinciaal domein zelf ook een aantal evenementen die je niet mag missen in 2018.

Nieuwigheden Bobbejaanland 2018

Op 31 maart start het nieuwe pretparkseizoen. Bobbejaanland vertelde ons welke nieuwigheden we bij hen mogen verwachten! We zullen dit jaar kennis maken met “The New Dreamcatcher - virtual reality coaster”.

Technopolis steunt Nationale Pyjamadag

Als partner van de Nationale Pyjamadag geeft Technopolis ook 1 gratis klasbezoek weg.

9-15 apr: Week van de provinciedomeinen

Van 9 tot en met 15 april 2018 doet de provincie Antwerpen opnieuw mee aan de Week van de Provinciedomeinen. Ook de andere Vlaamse provincies dompelen zich van 9 tot en met 15 april helemaal onder in het thema ‘Natuurlijk Genieten’. Tijdens de Week van de Provinciedomeinenontdek je de groen- en recreatiedomeinen op een originele manier.

Stage bouw zelf je oven - Het MOT

Het MOT organiseert in september 2018 weer de populaire Stage bouw zelf je oven. Dat is een driedaagse stage voor al wie zelf een bakoven wil leren bouwen. De deelnemers krijgen eerst een volledige uitleg over het bouwproces.

Zo.25/3: Kostbaar water in de Schijnvallei

In provinciaal groendomein Vrieselhof monden de Heidebeek en de Vrieselbeek uit in het Schijn.
Persberichtenarchief