Bucketlist De Kempen: 25 leuke dingen om te doen

In de Kempen valt veel te beleven voor kinderen (en volwassenen). Het Vlaamse Kempenland neemt het grootste deel van de provincie Antwerpen en

Zelfgemaakt: lekkere zomerlimonades voor onderweg

Met de vakantie voor de deur, is een uitstapje rapper geregeld. Vergeet zeker geen lekkere picknick mee te nemen met een overheerlijke zelfgemaakte lekkere zomerlimonade! Heerlijk verfrissend voor op een warme dag. Welke smaak zou jij het liefst maken?

De mooiste picknickplekjes in Vlaanderen

Zin in een leuke activiteit komend weekend? Ga dan picknicken! Wij selecteerden alvast de 8 mooiste plaatsen waar je vrij je picknickkleed kunt spreiden om samen met familie en vrienden te genieten.

5 tips om je kinderen te entertainen op de achterbank

Deze zomer een lange autorit in eigen land gepland met je hele kroost? Dan kun je beter goed voorbereid zijn, want kinderen vervelen zich snel. Hieronder vijf tips voor gemoedelijke autoritten:

9 x geweldige zomer to do’s om de eerste maand van de vakantie te overleven

“Mamaaaaa en papaaaaaaa ik verveel mij!” Herkenbaar maar inspiratieloos? Zoek niet verder, want Riebedebie selecteerde voor alle radeloze moeders, vaders, oma’s, opa’s 9 geweldige zomer must-do’s om deze eerste maand van de zomervakantie te overleven:

5 x bovenste beste terrasjes in Vlaanderen

Met de grote vakantie voor de deur, is het misschien wel eens een leuk idee om terrasjes te doen! Riebedebie ging speciaal voor jullie op pad om de beste terrasjes van Vlaanderen bij toeristische attracties te zoeken…Wisten jullie trouwens dat jullie bij diverse locaties ook gratis op het terras terecht kunnen zonder toegang te betalen tot het museum, het park of de attractie?

Weg zijn wij! 6 korte vakantietrips in eigen land

De grote vakantie staat nu echt voor de deur! Heb je nog inspiratie nodig voor korte (of langere) vakantietrips in eigen land? Dan weten wij waar je zeker eens naartoe moet...want het moet niet altijd Frankrijk, Spanje of Duitsland zijn! Toerist in eigen land is eens zo plezant!
Riebedebie archief

Speelgoedmuseum toont unieke Playmobil collectie van eigen voorzitter

Naar aanleiding van de nieuwe afdeling van Playmobil toont het Speelgoedmuseum in Mechelen de privé-collectie van de familie Stroobants. Bart Stroobants (1975) is conservator van het Museum Hof Van Busleyden en voorzitter van de Raad van Bestuur van het Speelgoedmuseum.

Technopolis stelt gezondheid op de proef in het Koninklijk Paleis

Naar jaarlijkse gewoonte openden koning Filip en koningin Mathilde vandaag de jaarlijkse zomeropening in het Koninklijk Paleis in Brussel. Ook dit jaar is Technopolis aanwezig in het Paleis, deze keer met de thematentoonstelling ‘Op je gezondheid!’. Via een reeks interactieve opstellingen ontdekken bezoekers in het Paleis wat gezond zijn precies inhoudt.

Vijf zomernocturnes in Bellewaerde

Vanaf 22 juli kunnen bezoekers vijf zaterdagen op rij extra lang genieten van de attracties en dieren in Bellewaerde. Tijdens de Summer Nocturnes is er heel wat animatie voorzien in het park en kan er ’s avonds genoten worden van een overheerlijke barbecue à volonté. Tot slot worden de bezoekers getrakteerd op een spetterende vuurshow om 22u op het Mexicoplein.

9 augustus: Nacht van de sterren!

Kom de sterren observeren vanop de uitzonderlijke site van de Koninklijke Sterrenwacht van België in het gezelschap van professionele en amateur-astronomen!

Slag bij Passendale, themaweekend met Living History

Traditioneel organiseert het Memorial Museum Passchendaele 1917 in april een museumweekend met WO1 Living History. Naar aanleiding van de Britse plechtigheid op 31 juli, gaat het museumweekend in 2017 uitzonderlijk in juli door. De focus ligt op Living History, die het verhaal van de troepen tijdens de Slag bij Passendale voor groot en klein toegankelijk maakt.

Zoektocht 'Alice in Wonderpark' in Prinsenpark, Retie

Provinciaal Groendomein Prinsenpark zet de zomer in met een nieuwe, spannende zoektocht. Volg het spoor van ‘Alice in Wonderpark’ en treedt binnen in een wondere wereld waarvan je het bestaan niet vermoedde. De zoektocht is voor alle leeftijden en loopt van 28 juni tot 5 november 2017.

Dodoens 500 jaar: picknick mee met Dodoens in Plantentuin Meise!

Op 29 juni is het exact 500 jaar geleden dat Rembert Dodoens werd geboren (1517 – 1585). Hij is één van de grootste plantkundigen van Vlaanderen en wijdde zijn leven aan onderzoek naar sterrenkunde, geneeskunde en de rol van geneeskrachtige planten.

brusselsmuseums.be: nieuwe portaalsite Brusselse Musea

brusselsmuseums.be, dat is meer dan 100 musea (117 om exact te zijn) verzameld op een webplatform door de Brusselse Museumraad. Als vereniging met een hart dat klopt voor musea organiseren ze onder meer Museum Night Fever en de Nocturnes van de Brusselse musea. Op 03/07/2017 werd de nieuwe portaalsite gelanceerd voor en van de Brusselse musea.
Persberichtenarchief