5 vrolijke uitstapjes om de herfst in te stappen

Voelen jullie het ook? De bladeren vallen van de bomen en kleuren het landschap, kastanjes liggen op de grond klaar om opgegeten te worden en af en toe worden we nog getrakteerd op een streepje zon. Benieuwd waar we jullie deze herfst naartoe willen sturen?

10 onmisbare apps die je volgende uitstap gemakkelijker maken

Weldra een uitstapje gepland? Wij selecteerden voor jullie 10 superhandige apps die van pas kunnen komen tijdens een dagje uit:

Riebedebie met Petra De Pauw

Petra De Pauw is mama van twee dochters: Roos (11) en Billie (9) en de vrouw van Herman Verbruggen aka ‘Marcske’ uit FC De Kampioenen. Vorig jaar bracht ze enkele keileuke bucketlistenboeken op de markt, geestige doe- en bewaarboeken die de band tussen een moeder en haar kind onderstreept en versterkt.

6 toppers om te bezoeken op Open Monumentendag

Open Monumentendag, dat is het grootste culturele eendagsevenement van Vlaanderen. In 2017 is deze organisatie van Herita al aan zijn 29ste editie toe! Nu zondag 10 september is het zover. Wij zetten alvast 6 toppers op een rijtje:

Survivalgids om Open Monumentendag te overleven met kinderen

Voor wie er nog aan twijfelde: Open Monumentendag is een echte familiedag waarop je samen met het hele gezin fascinerende monumenten kan bezoeken. Op heel wat locaties worden leuke activiteiten georganiseerd op maat van families met kinderen.

De 5 leukste woensdagnamiddaguitjes met oma's en opa's

“Omaaaaaa of opaaaaaa gaan we iets leuks doen vandaag?” Zijn je kleinkinderen deze maand weer bij jou op woensdagnamiddag en zoek je iets leuks om sa

Riebedebie archief

Week van het Bos! Ecodroom in Rivierenhof

Maak op zondag 8 oktober 2017 in het Rivierenhof kennis met haalbare, duurzame, lokale alternatieven voor een lekker gezond en vitaal leven met een kleinere voetafdruk.

Vierde editie ‘Sint-Truiden by Lights’ schittert met betoverende lichtprojecties

De mooiste Truiense gebouwen en monumenten lichten sinds zaterdag 9 september 2017 weer sfeervol op als een nieuw seizoen ‘Sint-Truiden by Lights’ begint. Dé trekpleister van het toeristisch najaar in de hoofdstad van Haspengouw zit boordevol verrassende lichtinnovaties, en belooft alweer een wervelende en magische editie te worden voor zowel inwoners als bezoekers.

Technopolis start nieuwe schooljaar met online scholenwedstrijd!

Technopolis lanceert naar aanleiding van het nieuwe schooljaar de online scholenwedstrijd Pitch and Play. Leerkrachten en leerlingen uit de 3e graad secundair onderwijs krijgen de kans om mee te bouwen aan een nieuwe interactieve opstelling oftewel exhibit voor Technopolis.

Common Ground opent in Museum Hof van Busleyden.

Twee maanden na de eindejaarstentoonstelling glaskunst opent het IKA Mechelen een nieuwe expo in het Museum Hof van Busldeyden. Dit keer verzamelden ze 87 studenten uit 5 Vlaamse academies voor een gemeenschappelijke tentoonstelling rond juweelkunst.

Ontdek de nieuwe Cannatuin in het Vrijbroekpark

Wil je dit weekend nog wat nagenieten van exotische sferen? Breng dan zeker een bezoek aan de nieuwe cannatuin in het Vrijbroekpark. Op zaterdag 26 en zondag 27 augustus staan tussen 10 en 17 uur de hoveniers van het park klaar om je meer uitleg te geven over de geschiedenis, het gebruik en de teelt van canna’ s.

Combineer een fietstocht in de Westhoek met een boottocht op de Ijzer

Met de fiets op het water, het kan voortaan op de Yzerstar. De Yzerstar is een van de schepen van Rederij Seastar. De rederij investeerde dit voorjaar 10.000 euro in het fietsvriendelijk maken van het schip. Naast een speciale fietsenstalling, zijn ook extra faciliteiten zoals een reparatiekit en een oplaadpunt voor elektrische fietsen en extra toeristische informatie voorzien. Het project kreeg de steun van de Provincie West-Vlaanderen en de stad Diksmuide.

Meer dan 50.000 bezoekers voor Comics Station Antwerp

Het ‘Comics Station Antwerp’ heeft deze week zijn 50.000 bezoeker begroet. Die eer viel te beurt aan de familie Horemans uit Balen. Comics Station Antwerpen is het indoorpretpark in het Centraal Station van Antwerpen.
Persberichtenarchief