Op bezoek in virtueel Mechelen

Leuk nieuws! Mechelen pakt als eerste stad in de Benelux uit met een virtueel bezoek door de volledige stad. Op www.virtueelmechelen.be zie je de stad vanuit helikopterperspectief en kan je inzoomen op specifieke locaties. De belangrijkste bezienswaardigheden, musea en hotels kan je ook binnenin in 360° bekijken.

5 x originele najaarstodo's die je zeker niet mag missen!

Het is niet omdat het kouder wordt dat je niet meer mag buitenkomen hé! Integendeel! Er zijn massa's leuke evenementen, wandelingen, tentoonstellingen, workshops...gepland de komende weken waar je zeker van mee kan genieten...een handig overzichtje!

4 x sintspiratie

Nog op zoek naar een leuk cadeau voor jullie hartendiefjes? Wil je eens wat anders dan anders? Ga dan eens langs in de museumshop van het Texture en laat hen jou inspireren. De shop is open tijdens de openingsuren van het museum. Je kan er rustig grasduinen in het aanbod, ook als je geen toegangsticket voor Texture hebt.

Waarom je 11 november naar de Vredesdag moet gaan

11 november is Wapenstilstand en die dag staan we allemaal stil bij herdeking van de 'Groote Oorlog!' Wij raden je aan om die dag massaal richting de

Riebedebie met mamablogger Lobke van Leuke Wereld

Kennen jullie Leuke Wereld al? De razend populaire mamablog van onze webredactrice Lobke Gielkens? Eigen stoef stinkt, maar dat is niet erg want zij won onlangs de Mom Blog Award 2017 en daar zijn wij bijzonder trots op! Daarom vroegen wij haar deze maand om haar favoriete uittips te delen met ons. Benieuwd waar zij graag naartoe trekt met haar kroost?

De uittips van november

Laat de kou of een bui je niet tegenhouden om erop uit te trekken, want ook in november zijn er heel wat toffe uittips die een plaats verdienen in je agenda!

Getest en goedgekeurd: op uitstap in C-mine Genk

C-mine in Genk, een plek die zoveel meer is dan gewoon een oude mijnsite. Naast de vele tijdelijke tentoonstellingen en het culturele centrum dat op dezelfde locatie huist, kan je er permanent deelnemen aan de C-mine expeditie. Een heus belevingsparcours in het unieke decor van de mijn.

De leukste uitjes om de herfstvakantie te overleven

De grote vakantie is nog maar net achter de rug en daar is alweer de volgende schoolvakantie. Inspiratieloos maar wel zin om erop uit te trekken, wat dacht je van één van deze 5 fijne uitstapjes om met kinderen te doen:
Riebedebie archief

Dag van de Wetenschap op zondag 26 november

Zonder wetenschap sta je in je blootje! Snel even douchen, een koffietje drinken, de kinderen met de auto naar school brengen, je e-mails lezen… Dat wordt lastig zonder wetenschap. Tijdens de Dag van de Wetenschap op zondag 26 november laten zo'n 120 organisaties verspreid over Vlaanderen en Brussel je ontdekken hoe wetenschap en technologie je dagelijkse leven bepalen.

Prachtig nieuw gorillavrouwtje Mayani bij groep in ZOO Antwerpen

Wordt zilverrug Matadi binnenkort papa? De gloednieuwe Mensapenvallei van ZOO Antwerpen heeft er een prachtige bewoonster bij. Westelijke laaglandgorilla Mayani heeft de gorillagroep vervoegd. De verzorgers: “Het is een heel knappe gorilla én eentje met een pittig karakter.” Mayani komt uit Dublin ZOO en mag in Antwerpen voor kleintjes zorgen.

Exclusieve avondopening BELLEWAERDE KNT - Halloween Night

Op vrijdag 27 oktober opent Bellewaerde de deuren van 18 uur tot 23 uur voor de exclusieve avondopening Halloween Night. Tijdens deze unieke nocturne, gaat het er extra angstaanjagend aan toe met meer dan 50 figuranten, 4 haunted houses en 2 scare zones. Daarnaast zijn er 2 podia waarop DJ's het beste van zichzelf geven.

Kijkdag ‘Schrijf en Blijf’ (voor het laatst) en Proefdag ‘Cuvée Antonine’

Woe.1 november: Twee gravinnetjes verstopten in 1877 een brief achter het behang in het kasteel. Ook ambachtslieden zetten hun naam, een tekst of een tekening op de muur. Zij inspireerden ons voor de oproep ‘Schrijf en Blijf. Voor altijd in het kasteel’ die we in november 2016 lanceerden. Eind deze week kalligrafeert Brody Neuenschwander de allerlaatste boodschappen op de kasteelmuren. Vooraleer ze verdwijnen achter het behang kan je ze tijdens de kijkdag op woensdag 1 november komen bewonderen.

China Light ZOO: magisch lichtfestival betovert in nieuwe, thematische editie!

Van 1 december tot 14 januari sprankelt ZOO Antwerpen opnieuw; Ook deze winter viert ZOO Antwerpen Chinees Nieuwjaar met het lichtfestival China Light ZOO. Je leert in de indrukwekkende lichtsculpturen het oude China kennen, met zijn mythische dieren, symboliek en legendes. Dit alles wordt prachtig aangevuld met dromerige traditionele muziek en magische Chinese dansen. De ticketverkoop is gestart.

29 okt: Huivernacht in Provinciaal domein Het Leen

Geen bloederige Halloween voor jou, maar toch zin in geheimzinnigheid? Kom dan op zondag 29 oktober naar de Huivernacht in het provinciaal domein Het Leen.

Halloween in het Historium van 21/10 – 05/11

Deze herfstperiode staat het Historium weer helemaal in het teken van Halloween. Van 21 oktober tot en met 5 november zorgen meer dan honderd pompoenen, spinnenwebben, vleermuizen en gedimde lichten voor een spookachtige sfeer in het gebouw. Meer dan anders wordt de duistere kant van de Middeleeuwen belicht.

Ticketverkoop Putteke Winter in De Schorre van start

Tijdens Putteke Winter (8 en 9 december) is Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in een mysterieuze wintersfeer gehuld. De winterwandeling leidt je via verlichte paadjes langs prachtige natuurplekjes, wonderlijke verhalen, mysterieuze figuren, wervelende vuurshows en hartverwarmend theater.
Persberichtenarchief