• Meer info
  Kievitplein, 2018 Antwerpen

  Comics Station Antwerp is het nieuwe indoor pretpark rond populaire Belgische stripfiguren. Suske en Wiske, Jommeke, De Kiekeboes, De Smurfen, Lucky Luke en Urbanus heten je hier welkom! Wat Comics Station Antwerp nog zo uniek maakt? Het is wereldwijd het eerste park dat gevestigd is in een internationaal treinstation. En bovendien vind je er de hoogste indoor glijbaan ter wereld, van maar liefst 22.5 m hoog! 

  Eén ding staat al vast: Comics Station Antwerp garandeert een unieke belevenis voor het hele gezin: ouders, grootouders, kinderen, tieners …    

  Stap binnen in onze 6 themazones, met verschillende leuke attracties. Je vindt er niet alleen superleuke mechanische attracties, maar ook tal van interactieve elementen en doe-activiteiten. Zo komen de stripverhalen écht tot leven! 

  Met meer dan 60 activiteiten op 4 verdiepingen en op een oppervlakte van meer dan 6000 m2, valt er heel wat te beleven. Kortom: dit is hét scenario voor uren plezier voor de hele familie. Je bent hier al gauw minstens een halve dag kwijt. Meer weten? Begin je avontuur op deze site!

   

   

   

 • Meer info
  Capellestraat 16, 7780 Komen
  Ice Mountain Adventure Park is veel meer dan sneeuw alleen!

  Naast ski & snowboard bieden we een avontuurlijk pakket aan voor zowel jong als oud, zomer als winter. Met ski & snowboard, accro-adventure (klimpark met zonneterras), paintball, lasergame, indoor skydiving, 2 restaurants, een shop, kinderspeeltuin en kinderklimpark kun je bij ons terecht voor een daguitstap met het hele gezin.

  Bovendien bieden we een uitgebreid aanbod voor kids aan (zomerkampen, verjaardagen, communie, skilessen, ..). Ontdek nu ons nieuw aanbod en de vele promotionele acties via onze online brochure!

 • Meer info
  Abdijstraat 22, 1850 Grimbergen

  Volkssterrenwacht Mira is in de loop der jaren uitgegroeid tot een echte aantrekkingspool voor al wie interesse heeft in wat er zich in het heelal afspeelt en ontvangt ieder jaar vele duizenden bezoekers, zowel in groepsbezoeken als tijdens opendeurdagen of tijdens de openingsuren voor individuele bezoekers. De sterrenwacht beschikt over een uitgebreide tentoonstellings- en experimenteerruimte, verscheidene multimediazalen en wellicht het uitgebreidste astronomische instrumentarium van een Belgische volkssterrenwacht, met twee vaste telescoopkoepels, een vast opgestelde zonnetelescoop en een hele verzameling grote en kleine verplaatsbare instrumenten. Ook een weerstation ontbreekt niet. U kan dit instrumentarium ook bekijken via onze virtuele rondleiding.

   

   

 • Meer info
  Vismijnstraat 7, 8380 Zeebrugge

  Torenhoge kranen, kleurrijke containers en logge vrachtschepen, de haven van Zeebrugge is indrukwekkend, zelfs voor kids. Aan deze haven liggen de reusachtige gebouwen van de vroegere vismijn, dat nu ingericht is als maritiem themapark. In Seafront kom je alles te weten over het leven op, aan en zelfs onder de zee. Ook het ruige vissersleven en de vissersgeschiedenis staat hier centraal. Je herontdekt de geschiedenis van Zeebrugge en zijn roemrijke haven. Maar Seafront biedt veel meer: zo kan je er ook klauteren in de masten van een piratenschip, een duik nemen in het ballenbad of aan het roer staan van een echt lichtschip, een soort vuurtoren op zee.

  Vond je het lichtschip al indrukwekkend, maak dan je borst maar nat voor een bezoek aan de honderd meter lange onderzeeër “Foxtrot”. Dit type duikboot voer tijdens de Koude Oorlog voor de Russische Marine en was rijkelijk voorzien van torpedo’s en stoorzenders. Aan boord zie je hoe de bemanning, in het stalen gevaarte, overleefde.

 • Meer info
  Boechoutlaan 10, 1020 Brussel

  Het Universum in het hart van de stad!
  Ontdek de wonderen van de sterrenhemel, geprojecteerd op een scherm van 360° met een diameter van 23 m. In het Planetarium kunt u de lancering van een raket bijwonen, de Aarde bekijken vanuit het heelal, het internationaal ruimtestation bezoeken, over de oppervlakte van Mars vliegen, de ringen van Saturnus benaderen...  En waarom daar stoppen? Durft u verder gaan dan de Melkweg? Bent u klaar voor de exploratie van de uiterste grenzen van het universum? Audio in het NL, FR, EN.

 • Meer info
  Gouverneur Verwilghensingel 70, 3500 Hasselt

  Plopsa Indoor Hasselt: buitengewoon veel binnenpret!                                                      

  Bumba, Plop, Piet Piraat en Mega Mindy heten je welkom in Plopsa Indoor Hasselt, een magisch overdekt themapark van twee voetbalvelden groot. De 25 spectaculaire en veilige attracties laten de kleinsten hun eerste grote avonturen beleven, terwijl mama, papa en de rest van de familie lekker meedoen of even uitblazen in het sprookjesachtige decor.                                                                                                                                     

  Meer dan 25 coole attracties

  Zet je schrap voor een stormachtige boottocht met Piet Piraat op de Woeste Zee, scheer langs ruige rotsen en donkere grotten in de Wickie Coaster en verken de spannende Speelboom van Kabouter Plop. De allerkleinsten klimmen, glijden, kruipen en draaien in de Bumbaspeeltuin, springen op de rug van de Kikkers en varen langs bloemen en Kever Kurt met de Eendjes. Maya de Bij verwelkomt je in de themazone Maya’s Wereld, waar je wandelt tussen levensgrote bloemen en je je verwondert over de adembenemende natuurwereld.

  Bij mooi weer trek je naar buiten in de ruime buitenzone, waar je de boeven achternazit op de Vliegende Fietsen van Mega Mindy.  Klim dan zo snel mogelijk naar de top van de Klimberg, en blus samen met K3 de brand als een echte brandweerman of –vrouw.

  Een onvergetelijke dag

  Nadat je je buikje rond hebt gegeten in het Studio 100 Café, het Plophuisje of bij Frieda Kroket, sluit je je bezoek af met een liveoptreden van Bumba en zijn vriendjes in het nostalgische Theater. Pas na een dikke knuffel en fotomoment met je favoriete Plopsa-figuur keer je huiswaarts. Deze dag vergeet je nooit meer!

 • Meer info
  De Pannelaan 68, 8660 De Panne

  Plopsaland De Panne: Het meest bezochte pretpark van België!

  Kabouter Plop, Mega Mindy, Bumba en al hun vrienden staan te popelen om je welkom te heten in Plopsaland De Panne! Het meest bezochte pretpark van België combineert de magie van Studio 100 met het plezier van meer dan 50 attracties voor jong en oud. Laat je betoveren door de feestelijke parade die dagelijks met alle bekende Studio 100-figuren door het park trekt. 

  Meer dan 50 attracties en 10 themazones

  Hou je klaar om de 50 adembenemende thema-attracties te ontdekken! Vlieg in twee seconden van nul naar negentig kilometer per uur op Anubis The Ride, tuimel als een echte piraat het water in op de SuperSplash, beklim als een stoere Viking met Halvar de rotsen van de Grote Golf, bedwing als een dappere ridder De Draak uit het Kasteel van Koning Samson. Slecht weer? Niet getreurd! Droom weg op de meer dan 10 magische attracties in Mayaland Indoor, maak een boottochtje door het overdekte Bos van Plop of geniet van de superleuke liveshows in het Plopsa Theater!

  Ook dit jaar staan er weer tal van evenementen en shows op het programma. Neem een kijkje op www.plopsa.be voor een overzicht van de uitgebreide evenementenkalender!

 • Meer info
  Mini-Europe, Bruparck 1, 1020 Brussel

   

  Ontdek Europa's leukste plekjes!  Ontdek Europa in enkele uren... Een unieke ervaring!

  Mini-Europa is boven alles een uitnodiging om te reizen. De Klok van Big Ben, de gondels voor het Dogenpaleis, de Brusselse Grote Markt, de Acropolis, ... : een uniek beeld-, klank- en animatiespektakel dat u langs 350 miniatuurmonumenten en -animaties leidt. Een ontdekkingsreis in miniatuur die u nergens anders kan maken.

  Talrijke animaties scheppen een levendige sfeer.

  Laat u verrassen door de uitbarsting van de Vesuvius of breek een stuk van de Berlijnse muur af. Moedig de Matador aan in de Arena van Sevilla, laat de Ariane V opstijgen, volg de Thalys vanuit Parijs naar het andere eind van Frankrijk en nog vele andere animaties, zowel voor jong als oud.

  Het mooiste miniatuurpark van Europa.

  Ieder monument is weergegeven tot in het kleinste detail. Big Ben is maar liefst 4 m hoog. Met zijn 13 m is de Eiffeltoren hoger dan een gebouw van 3 verdiepingen !

  En toch werd de schaal voor alle gebouwen consequent doorgetrokken. Het Brussels Stadhuis werd versierd met 294 handgemaakte beelden... Alle gebouwen werden in een aangepast groen kader van 2,5 ha geplaatst.

  Bezoek ook de tentoonstelling Spirit of Europe, met interaktieve multimediaspelen.

  Even boeiend als plezierig : al spelend ontdekt u het ene na het andere; de Europese Unie, haar lidstaten, haar geschiedenis, haar uitbreiding, haar verwezenlijkingen...

  Mis bij de vele spelen vooral niet het virtuele spel ! Beleef het met het gezin.

   

 • Meer info
  Molenheidestraat 31, 3530 Houthalen-Helchteren

  SARALAND: Een superdag voor de hele familie! Voor jong en oud!

  Onze indoor mini golf "De Mijn". Licht, geluid en geur zorgen voor een avontuurlijk parcours. Een prachtig en spannend twee uur durend avontuur. UNIEK IN EUROPA en winnaar van de THEA award.

  Het zwemparadijs “Aquapolis” is een wervelende waterwereld voor klein en groot.  Het interactieve kabouterbad zorgt voor het grootste plezier bij de allerkleinsten.
  Het peuterbad is de ideale plaats om op een veilige en aangename manier de eerste pogingen tot zwemmen te ondernemen.
  De avonturiers kunnen hun hart ophalen in het glijbanencomplex. Super Aqua Wizz, Blackhole, Starglide en Family Slide zijn de 4 glijbanen die vol spanning op jou zitten te wachten.  De ervaren zwemmers kunnen terecht in het 25-meter bad om enkele sportieve baantjes te trekken.

  Indoor speelparadijs “KidsValley” is het grootste overdekte speelparadijs van het land.
  Een uitgebreid arsenaal aan plezante, leerrijke en veilige speeltuigen zoals een klimvulkaan, spookkasteel, piratenfort, shooting gallery, klimtuigen en glijbanen zorgt voor een dag vol speelplezier.  Een speelstructuur van 11 meter hoog, een touwenparcours dat verschillende klimtorens verbindt en een autopiste van 350m². Onze  interactieve dansboog en Eyeplay zorgen voor een moderne twist en de stoere mannen kunnen zich uitleven in de panna voetbalkooi.


   

   

 • Meer info
  Varsenareweg 29, 8490 Jabbeke

  Op Klein Strand heeft u al snel de indruk dat u op een exotische bestemming vertoeft. U kunt er zonnen op het witte zandstrand, een duik nemen in het 4 ha grote zwemmeer of de waterglijbanen uittesten.

  Er is ook een professionele waterskischool en er zijn heel wat sportvelden en speeltuinen! Dorst of honger hoeft geen spelbreker te zijn met verschillende drank- en eetgelegenheden op het domein.