• Meer info
  Werkhuizenkaai 163, 1000 Brussel

  Indoor avonturenpark Koezio in Brussel verhoogt de cohesie binnen een groep!


  In het indoor avonturenpark Koezio (spreek uit Koézio) aan het shopping centrum Docks Bruxsel kan je momenteel in een omgebouwde ruimte van 6000 vierkante meter een opleiding als special agent volgen!

  Gedurende twee uur zullen je uithoudingsvermogen, intelligentie, moed en teamspirit je helpen om het parcours door vier districten af te leggen: een mysterieus labyrint, een machine ruimte met reuze modules, een escape room en ten slotte een duizelingwekkend parcours op 12 meter hoogte.. Geen schrik: Je hoeft niet sportief of de slimste te zijn: wat telt is het ‘samen zijn’ en de cohesie binnen een groep vergroten.

  Koezio is toegankelijk voor zowel jong en oud en vanaf 2 spelers tot .. Opgelet: Om veiligheidsredenen moet je wel 1 meter 40 groot zijn!

  Koezio beschikt eveneens over vergaderruimtes, eetruimte en lounge voor een aperitief of maaltijd na missie. 


   

 • Meer info
  Kievitplein, 2018 Antwerpen

  Comics Station Antwerp is het nieuwe indoor pretpark rond populaire Belgische stripfiguren. Suske en Wiske, Jommeke, De Kiekeboes, De Smurfen, Lucky Luke en Urbanus heten je hier welkom! Wat Comics Station Antwerp nog zo uniek maakt? Het is wereldwijd het eerste park dat gevestigd is in een internationaal treinstation. En bovendien vind je er de hoogste indoor glijbaan ter wereld, van maar liefst 22.5 m hoog! 

  Eén ding staat al vast: Comics Station Antwerp garandeert een unieke belevenis voor het hele gezin: ouders, grootouders, kinderen, tieners …    

  Stap binnen in onze 6 themazones, met verschillende leuke attracties. Je vindt er niet alleen superleuke mechanische attracties, maar ook tal van interactieve elementen en doe-activiteiten. Zo komen de stripverhalen écht tot leven! 

  Met meer dan 60 activiteiten op 4 verdiepingen en op een oppervlakte van meer dan 6000 m2, valt er heel wat te beleven. Kortom: dit is hét scenario voor uren plezier voor de hele familie. Je bent hier al gauw minstens een halve dag kwijt. Meer weten? Begin je avontuur op deze site!

   

   

   

 • Meer info
  Capellestraat 16, 7780 Komen
  Ice Mountain Adventure Park is veel meer dan sneeuw alleen!

  Naast ski & snowboard bieden we een avontuurlijk pakket aan voor zowel jong als oud, zomer als winter. Met ski & snowboard, accro-adventure (klimpark met zonneterras), paintball, lasergame, indoor skydiving, 2 restaurants, een shop, kinderspeeltuin en kinderklimpark kun je bij ons terecht voor een daguitstap met het hele gezin.

  Bovendien bieden we een uitgebreid aanbod voor kids aan (zomerkampen, verjaardagen, communie, skilessen, ..). Ontdek nu ons nieuw aanbod en de vele promotionele acties via onze online brochure!

 • Meer info
  Ingelmunstersestraat 46, 8870 Emelgem (Izegem)

  Op bezoek in het Bierkasteel, de modernste brouwerij van Europa!

  Kasteel, Filou en Slurfke zijn maar enkele van de wereldvermaarde bieren van Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck. Gelegen tussen Roeselare en Kortrijk is onze brouwerij een paradijs voor iedere bierliefhebber. Onze gids heet je dan ook van harte welkom in het bezoekerscentrum, de startplaats voor een inspirerend bezoek aan de modernste brouwerij van Europa. Via onze gids en vijf strategisch geplaatste schermen ontdek je hoe het eraan toe gaat in de brouwzaal, de bottelarij, de tonnenzaal en de foederzaal.

  Wat en wanneer?

  Van dinsdag tot en met zaterdag vinden er dagelijks drie rondleidingen plaats. De vaste tijdstippen zijn om 10.30 uur, 14.30 uur en 16.30 uur. Een bezoek aan het Bierkasteel bevat een rondleiding met professionele gids, uitleg aan de hand van multimediafilmpjes en headsets in vijf talen. Daarnaast proef je twee biertjes van 15 cl en een heerlijke bierpraline. Op het einde van het bezoek kies je nog een fles speciaalbier van 75 cl. Het ultieme souvenir aan jouw brouwerijbezoek!

  Voor wie?

  Iedereen kan Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck bezoeken voor € 15,- per persoon. Daarnaast kun je een groepsbezoek vanaf 20 personen boeken voor € 12,- per persoon en een schoolbezoek voor € 7,50 per persoon. De rondleiding is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en is inclusief gratis parkeergelegenheid. Maak de ervaring compleet door het brouwerijbezoek te combineren met een maaltijd in de brasserie of groepsmaaltijd in Michelle’s Pub.

  ‘Het Bierkasteel’ steunt naast de brouwerij zelf op 5 pijlers:

  •             Een hippe brasserie waar u onze bieren kunt proeven en genieten van een heerlijke maaltijd

  •             Een unieke bierboetiek met onze speciaalbieren, bierpralines, de leukste biergadgets en geschenkmanden

  •             Een sfeervolle eventlocatie voor al uw feesten in privé- of bedrijfssfeer

  •             Een leerrijk bezoekerscentrum met 3 dagelijkse rondleidingen waar u alles verneemt over het brouwersvak

  •             Michelle’s Pub is een authentieke bruine kroeg waar U kan genieten van onze bieren

 • Meer info
  Abdijstraat 22, 1850 Grimbergen

  Volkssterrenwacht Mira is in de loop der jaren uitgegroeid tot een echte aantrekkingspool voor al wie interesse heeft in wat er zich in het heelal afspeelt en ontvangt ieder jaar vele duizenden bezoekers, zowel in groepsbezoeken als tijdens opendeurdagen of tijdens de openingsuren voor individuele bezoekers. De sterrenwacht beschikt over een uitgebreide tentoonstellings- en experimenteerruimte, verscheidene multimediazalen en wellicht het uitgebreidste astronomische instrumentarium van een Belgische volkssterrenwacht, met twee vaste telescoopkoepels, een vast opgestelde zonnetelescoop en een hele verzameling grote en kleine verplaatsbare instrumenten. Ook een weerstation ontbreekt niet. U kan dit instrumentarium ook bekijken via onze virtuele rondleiding.

   

   

 • Meer info
  Mechelsesteenweg 291, 2018 Antwerpen

  Vanaf 1 september 2015 opent stadsbrouwerij De Koninck een innovatief en multifunctioneel bierbelevingscentrum.

  Je beleeft er de geschiedenis en de unieke link met de stad, van de oudste actieve Antwerpse stadsbrouwerij in een interactieve en multimediale setting.

  Het ene moment word je ondergedompeld in het brouwproces, het volgende moment ervaar je het typisch ritmische geluid van een virtuele moderne bottelarij, compleet met indrukwekkende visuele effecten. Dan bevind je je plots op een 4 meter hoge passerelle in de actieve brouwhal met uniek zicht op het dynamische hart van de brouwerij en beleef je het ontstaan van het“Bolleke”, het typische, eigenzinnige De Koninck bier en icoon van de stad Antwerpen, in al haar facetten.

  Door de modernste audiovisuele technieken word je een onvergetelijke ervaring rijker.

  Als apotheose geniet je van een bierdegustatie op niveau en proef je meer dan 180 jaar baanbrekend, artisanaal vakmanschap.

  Start je bezoek aan Antwerpen met een smaakvol bolleke De Koninck.

  www.dekoninck.be

   

 • Meer info
  De Pannelaan 68, 8660 De Panne

  Plopsaland De Panne: Het meest bezochte pretpark van België!

  Kabouter Plop, Mega Mindy, Bumba en al hun vrienden staan te popelen om je welkom te heten in Plopsaland De Panne! Het meest bezochte pretpark van België combineert de magie van Studio 100 met het plezier van meer dan 50 attracties voor jong en oud. Laat je betoveren door de feestelijke parade die dagelijks met alle bekende Studio 100-figuren door het park trekt. 

  Meer dan 50 attracties en 10 themazones

  Hou je klaar om de 50 adembenemende thema-attracties te ontdekken! Vlieg in twee seconden van nul naar negentig kilometer per uur op Anubis The Ride, tuimel als een echte piraat het water in op de SuperSplash, beklim als een stoere Viking met Halvar de rotsen van de Grote Golf, bedwing als een dappere ridder De Draak uit het Kasteel van Koning Samson. Slecht weer? Niet getreurd! Droom weg op de meer dan 10 magische attracties in Mayaland Indoor, maak een boottochtje door het overdekte Bos van Plop of geniet van de superleuke liveshows in het Plopsa Theater!

  Ook dit jaar staan er weer tal van evenementen en shows op het programma. Neem een kijkje op www.plopsa.be voor een overzicht van de uitgebreide evenementenkalender!

 • Meer info
  Vismijnstraat 7, 8380 Zeebrugge

  Torenhoge kranen, kleurrijke containers en logge vrachtschepen, de haven van Zeebrugge is indrukwekkend, zelfs voor kids. Aan deze haven liggen de reusachtige gebouwen van de vroegere vismijn, dat nu ingericht is als maritiem themapark. In Seafront kom je alles te weten over het leven op, aan en zelfs onder de zee. Ook het ruige vissersleven en de vissersgeschiedenis staat hier centraal. Je herontdekt de geschiedenis van Zeebrugge en zijn roemrijke haven. Maar Seafront biedt veel meer: zo kan je er ook klauteren in de masten van een piratenschip, een duik nemen in het ballenbad of aan het roer staan van een echt lichtschip, een soort vuurtoren op zee.

  Vond je het lichtschip al indrukwekkend, maak dan je borst maar nat voor een bezoek aan de honderd meter lange onderzeeër “Foxtrot”. Dit type duikboot voer tijdens de Koude Oorlog voor de Russische Marine en was rijkelijk voorzien van torpedo’s en stoorzenders. Aan boord zie je hoe de bemanning, in het stalen gevaarte, overleefde.

 • Meer info
  Boechoutlaan 10, 1020 Brussel

  Het Universum in het hart van de stad!
  Ontdek de wonderen van de sterrenhemel, geprojecteerd op een scherm van 360° met een diameter van 23 m. In het Planetarium kunt u de lancering van een raket bijwonen, de Aarde bekijken vanuit het heelal, het internationaal ruimtestation bezoeken, over de oppervlakte van Mars vliegen, de ringen van Saturnus benaderen...  En waarom daar stoppen? Durft u verder gaan dan de Melkweg? Bent u klaar voor de exploratie van de uiterste grenzen van het universum? Audio in het NL, FR, EN.

 • Meer info
  Gouverneur Verwilghensingel 70, 3500 Hasselt

  Plopsa Indoor Hasselt: buitengewoon veel binnenpret!                                                      

  Bumba, Plop, Piet Piraat en Mega Mindy heten je welkom in Plopsa Indoor Hasselt, een magisch overdekt themapark van twee voetbalvelden groot. De 25 spectaculaire en veilige attracties laten de kleinsten hun eerste grote avonturen beleven, terwijl mama, papa en de rest van de familie lekker meedoen of even uitblazen in het sprookjesachtige decor.                                                                                                                                     

  Meer dan 25 coole attracties

  Zet je schrap voor een stormachtige boottocht met Piet Piraat op de Woeste Zee, scheer langs ruige rotsen en donkere grotten in de Wickie Coaster en verken de spannende Speelboom van Kabouter Plop. De allerkleinsten klimmen, glijden, kruipen en draaien in de Bumbaspeeltuin, springen op de rug van de Kikkers en varen langs bloemen en Kever Kurt met de Eendjes. Maya de Bij verwelkomt je in de themazone Maya’s Wereld, waar je wandelt tussen levensgrote bloemen en je je verwondert over de adembenemende natuurwereld.

  Bij mooi weer trek je naar buiten in de ruime buitenzone, waar je de boeven achternazit op de Vliegende Fietsen van Mega Mindy.  Klim dan zo snel mogelijk naar de top van de Klimberg, en blus samen met K3 de brand als een echte brandweerman of –vrouw.

  Een onvergetelijke dag

  Nadat je je buikje rond hebt gegeten in het Studio 100 Café, het Plophuisje of bij Frieda Kroket, sluit je je bezoek af met een liveoptreden van Bumba en zijn vriendjes in het nostalgische Theater. Pas na een dikke knuffel en fotomoment met je favoriete Plopsa-figuur keer je huiswaarts. Deze dag vergeet je nooit meer!