• Meer info
  Suikerrui 17 -19, 2000 Antwerpen

  DIVA is het nieuwe diamantmuseum met een hart voor zilver in het historisch centrum van Antwerpen. Het museum creëert een plek waar je het Antwerpse diamantverhaal te zien en te beleven krijgt. Een 600-tal objecten uit de collectie van DIVA worden op een betekenisvolle manier gepresenteerd. Via enscenering, soundscapes, multimedia en interactieve doe-elementen stap je in een universum van luxe, juwelen en diamant. DIVA en haar butler Jérôme nemen je mee op een reis doorheen uniek vakmanschap, boeiende verhalen, meeslepende emoties en indrukwekkende ensceneringen in dit briljante museum.

  DIVA, a Brilliant Story

  DIVA´s verhaal komt tot leven in zes zalen die elk een verhaal vertellen. DIVA, a Brilliant Story vertelt over het exotische karakter van luxeartikelen in de Wonderkamer, over het vakmanschap van diamant en edelsmeedkunst in het Atelier, over Antwerpen als het wereldcentrum van de diamanthandel in de Internationale Handelskamer, over de plaats van luxe-objecten in het dagelijkse leven in de Eetkamer, over het vraagstuk rond ethiek en echtheid in de diamantsector in de Kluizenruimte, en over de wereld van DIVA in het Boudoir.

  Meer info: www.divaantwerp.be

 • Meer info
  Kievitplein, 2018 Antwerpen

  Comics Station Antwerp is het nieuwe indoor pretpark rond populaire Belgische stripfiguren. Suske en Wiske, Jommeke, De Kiekeboes, De Smurfen, Lucky Luke en Urbanus heten je hier welkom! Wat Comics Station Antwerp nog zo uniek maakt? Het is wereldwijd het eerste park dat gevestigd is in een internationaal treinstation. En bovendien vind je er de hoogste indoor glijbaan ter wereld, van maar liefst 22.5 m hoog! 

  Eén ding staat al vast: Comics Station Antwerp garandeert een unieke belevenis voor het hele gezin: ouders, grootouders, kinderen, tieners …    

  Stap binnen in onze 6 themazones, met verschillende leuke attracties. Je vindt er niet alleen superleuke mechanische attracties, maar ook tal van interactieve elementen en doe-activiteiten. Zo komen de stripverhalen écht tot leven! 

  Met meer dan 60 activiteiten op 4 verdiepingen en op een oppervlakte van meer dan 6000 m2, valt er heel wat te beleven. Kortom: dit is hét scenario voor uren plezier voor de hele familie. Je bent hier al gauw minstens een halve dag kwijt. Meer weten? Begin je avontuur op deze site!

   

   

   

 • Meer info
  Moerkantsebaan 52, 2910 Essen

  In het prachtige wandelpark van het Karrenmuseum vindt u de grootste collectie karren, wagens en koetsen van België en Nederland. Karren uit het vroegere dorpsleven, wagens uit het noeste boerenbestaan en rijtuigen voor de meer gegoede burgerij. Stap ook binnen in de bijhorende werkplaatsen van de ambachtslieden, zoals de wagenmakerij, smidse en houtzagerij.

 • Meer info
  Wolfgang d'Urselstraat 9, 2880 Hingene

  Gedurende bijna vier eeuwen was het kasteel van Hingene de favoriete zomerresidentie van de adellijke familie d’Ursel.•Elke zomer trok de hertog met familie en bedienden naar zijn schitterende buitenverblijf. Nu is het eigendom van de provincie Antwerpen, die de oude luister in ere herstelt. In 2014 won het kasteel de Vlaamse Monumentenprijs. Kinderen en volwassenen zijn welkom voor groepsbezoeken, concerten, tentoonstellingen en culturele evenementen, zoals de tweejaarlijkse Kasteelfeesten. Kom wandelen in het park, picknicken op de grasvelden of joggen in het bos. Of word zelf kasteelheer voor één dag en nodig je gasten uit in een schitterend kader. Je kan onze zalen huren voor onder andere recepties, diners, seminaries en fotoreportages. • Van 25 mei tot 15 oktober 2017 kan je in het kasteel terecht voor de tentoonstelling ‘The Beauty of the Beast. Dierenkunst van oude en nieuwe meesters'. Voor deze tentoonstelling selecteert het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen werk van kunstenaars uit de 17de, 18de en 19de eeuw. Alle grote namen uit de dierenkunst zijn van de partij: van Roelant Savery en Frans Snijders over Jacobs Jordaens en Paul de Vos tot Charles Verlat en Henriëtte Ronner-Knip. • ‘The Beauty of the Beast’ combineert en confronteert deze oude meesters met tientallen hedendaagse kunstenaars waaronder Atelier Les Deux Garçons, Ruben Bellinkx, Pascal Bernier, Karin Borghouts, Caroline Coolen, Jean-Luc Cornec,  Wim Delvoye, Mandy den Elzen, Stief Desmet, Jan Fabre, Laura Ford, Jef Geys, Idiots, Frieke Janssens, Gideon Kiefer, Jeroen Lemaître, Richard Mas, Linda Molenaar, Ronny Paesbrugghe, Erwin Peeters, Alet Pilon, Thierry Poncelet, Sarah Reynders, William Sweetlove, Mieke Teirlinck, Ferry van Tongeren & Jaap Sinke, Stephan Vanfleteren, Koen Vanmechelen en  Willy Verginer. • De tentoonstelling is open voor individuele bezoekers op zon- en feestdagen (van 10 tot 18 uur). Groepsbezoeken na afspraak op alle andere momenten. • www.kasteeldursel.be

 • Meer info
  Spoorweglei (achterin) 42, 2560 Nijlen

  Diamantbewerken en de Kempen gaan hand in hand. Meer dan 100 jaar ambacht op een boogscheut van Antwerpen.

  Het Kempens Diamantcentrum - in het hartje van Nijlen - toont je op een belevingsvolle manier het Kempense verhaal. Sinds 2016 kan je ook een bezoek brengen aan Slijperij Lieckens. De slijperij heeft gewerkt tot 1985 en werd als 10.000ste monument in Vlaanderen beschermd. Het gebouw werd gerestaureerd en heeft opnieuw heel wat kenmerken uit de eerste jaren. 

  Regelmatig kan je in het Kempens Diamantcentrum terecht voor activiteiten en evenementen. Combineer je jouw bezoek graag met een fietstocht? Langs het centrum loop een fietsroute van de provincie Antwerpen: de diamantroute. Info en folder te verkrijgen aan de balie.

  Het centrum maakt deel uit van Briljante Kempen. Deze vzw zet zich actief in om het diamanterfgoed van de regio te behouden en tot bij het publiek te brengen. 

 • Meer info
  Schildesteenweg 95, 2520 Oelegem (Ranst)

  Wandelaars, fietsers, spelende kinderen, natuurliefhebbers, ... ze vinden allemaal hun gading in het Vrieselhof.  Met drie wandelingen onder de 5 km (waarvan één geschikt voor rolstoelgebruikers), drie fietsroutes die langs of door het domein passeren, nog eens twee fietsknooppunten die aan het domein grenzen en een heus speelbos waar de kinderen vrij tussen de bomen mogen spelen beschikt het Vrieselhof over heel wat troeven.  Wie dorst en/of honger heeft, die vindt vast wel iets om de innerlijke mens te versterken op de menukaart van Taverne "De Remise".

 • Meer info
  Vaerestraat 4, 2560 Nijlen

  Wandelen in de Kesselse Heide (totale oppervlakte: 79 ha, waarvan 61 ha toegankelijk voor het publiek) is genieten van de rust en de prachtige omgeving.  Sinds 1996 is de Kesselse Heide, één van de weinige resten van de ooit zo uitgestrekte heidevlakten van het Kempens landschap,  een beschermd landschap.  Een stukje ongerepte natuur om te koesteren.  

 • Meer info
  Frederik de Merodestraat 65, 2800 Mechelen
  Herbeleef vanaf maart 2018 de Bourgondische Nederlanden in het nieuwe Museum Hof van Busleyden in Mechelen.  In een statig 16e-eeuwse stadspaleis leer je hoe de Bourgondische hofcultuur doorleeft in de hedendaagse stad. Laat je verleiden door deze belangrijke culturele en politieke periode voor Mechelen en de Nederlanden, bewonder authentieke topstukken van Vlaamse en andere meesters, ontdek de nalatenschap van historische beroemdheden zoals Karel de Stoute, Keizer Karel V, Margareta van Oostenrijk, Petrus Alamire, Thomas More, Gerard Mercator en Rembert Dodoens.
 • Meer info
  Kabouterstraat 1, 2460 Kasterlee

  Lang geleden vertelden de Kastelaars al verhalen en sagen over kabouters. Nu is Kabouterberg op de Kempense Heuvelrug een uniek project voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Het is een bosrijke plek met zand- en duinruggen waar kinderen naar hartenlust kunnen klimmen, kruipen en in het zand spelen.

  Op Kabouterberg begeleiden kaboutervertelsters wandelingen. Een leuk idee voor een groepsuitstap en een familie- of verjaardagsfeestje. Op regelmatige tijdstippen zijn er ook vertellingen voor individuele bezoekers.

  Je kan de Kabouterberg ook verkennen aan de hand van een smartphone. Hierop staat 'De grote kabouterverhuis'. Aan de hand van leuke filmpjes kom je te weten hoe de kabouters in Kasterlee terecht kwamen, wie op wie verliefd werd, hoe het huwelijksfeest werd georganiseerd,....

  Ravotten en wandelen op Kabouterberg kan je elke dag van zonsopgang tot -ondergang.

 • Meer info
  Kerkplein 2, 2387 Baarle-Hertog

  In het Kaarsenmuseum bevindt zich de unieke en indrukwekkende collectie kaarsen en kunstwerken in pure en op natuurlijke wijze gekleurde bijenwas van Frits Spies. Het museum is gelegen in het enclavedorp Baarle-Hertog/Baarle-Nassau, in de driehoek Turnhout-Breda-Tilburg.

  Bezoekers kunnen hun auto gratis parkeren op loopafstand van het museum (ongeveer 5 minuten lopen). Bezoekers met het openbaar vervoer - lijn 460 vanuit Turnhout - kunnen bij bushalte "Baarle-Nassau Singel" uitstappen. Het museum is op 40 meter afstand.

  Het museum is toegankelijk voor mindervaliden en is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 11.00 tot 16.00 uur en zaterdag en zondag van 12.00 tot 16.00 uur. Op 2e Pinksterdag is het museum ook geopend.

  In de periode van 1 oktober tot 31 maart  en op 1e Paasdag en 1e Pinksterdag is het museum gesloten.

  Voor groepen is het museum op afspraak het hele jaar geopend.