• Meer info
  Heulendonk 21, 9991 Adegem

  Ontdek de Tweede Wereldoorlog in Vlaanderen in deze 2 musea. Indrukwekkende panorama's stellen de Slag om het Leopoldskanaal en Schipdonkkanaal voor. Film 20min. Meer dan 270 originele uniformen, uitrustingen en wapens. Ook voor de allerkleinsten kunnen ze terecht in het Poland museum om de Tweede wereldoorlog te ontdekken op schaal 1/35, speciaal op hun hoogte gemaakt !

  Bovendien kunnen de kids meedoen aan de fotozoektocht doorheen beide museums.

  De Tuinen van Adegem zijn 3Ha private tuinen + 6Ha groene oase die reeds 41 jaar geleden eigenhandig werden aangelegd door G. Van Landschoot. Deze tuinen bestaan uit 4 tuinstijlen met historische ornamenten: een Franse romantische tuin met duizenden rozen, een Engelse landschapstuin met vijvers en watervallen, een Japanse tuin met een pracht aan rotsblokken die de levensweg van de mens symboliseren, een exotentuin met Menhirs en druïdecirkel met magische krachten.

  Jaarlijks zijn er nieuwe tuinontwerpen door G. Van Landschoot. De tuinen worden steeds begeleidt door de eigenaar zelf, de wandeling duurt +/- 75 à 90min.

  Doorheen de tuinen zijn vele zitbankjes aanwezig om te kunnen genieten, en voor de kinderen is dit heel leuk om over de watervallen te wandelen en doorheen de vele wandelpaadjes.

 • Meer info
  Boekhoutedorp 3, 9961 Boekhoute

  Er ligt een vissersschip aangemeerd op het Dorp van Boekhoute, een herinnering aan lang vervlogen tijden. In het Bezoekerscentrum van Boekhoute maak je kennis met het leven van de garnaalvissers en hun vroegere havens. Een opmerkelijke geschiedenis van een vissersdorp zonder haven. Kinderen kunnen samen met Harry Garnaal en Peetje Gîrnaert op speurtocht door de tentoonstelling. Op de zolderverdieping vind je de tentoonstelling ‘Grote Vrouwen en de Groote Oorlog’. Deze tentoonstelling belicht de rol van de vrouw tijdens de Eerste Wereldoorlog.Vijf vrouwen nemen je mee op hun levenspad. Je kijkt naar de wereld door hun ogen. De wereld als spionne, vissersvrouw, verpleegster en soepbedeelster. Elk vertellen ze hun verhaal over de Groote Oorlog. Hoe overleefden ze en welke impact had de Duitse bezetting op hun leven? Voor kinderen is er het smokkelspel, een spel waarbij je zelf smokkelaar wordt tijdens de oorlog.

 • Meer info
  Coupure Rechts 2A, 9000 Gent

   Sta zelf aan het roer van een minerva boot of luxe sloep.

  Vaar met uw vrienden, collega’s of familie voor enkele uren of een volledige dag de toeristische Leie op. U vaart er in alle rust langsheen prachtige tuinen en voorbij de schilders dorpen St.-Martens-Latem en Deurle. Dagelijks kunnen ook enkele cabrio boten, familie boten en luxe sloepen het historische centrum van Gent verkennen. Door het zeer drukke vaarverkeer is vaarervaring zeker aan te raden. Daarom vaart iedereen eerst de leie op en nadien pas richting centrum van Gent.

  Onze boten zijn ontworpen voor uw bedieningsgemak en comfort :

  • Standaard boten/cabrio’s tot 4 personen

  • Luxe sloepen tot 5, 6 ,10, 12 personen

  • Zeer eenvoudige bediening

  • Geen vaarbrevet of ervaring vereist (min. 18 jr.)

  • Geen sluizen of draaibruggen op de vaarroute

  • Huisdieren zijn niet toegelaten in de boten

  • Bekwaam personeel aanwezig voor alle nuttige info, raad en aanwijzingen.

  U vindt ons in de MINERVA-HAVEN, op de hoek van de Coupure en de Lindenlei.

   

  Reservatie  sterk aanbevolen.

  Tel. : 0032(0)9/233 79 17

  www.minervaboten.be

 • Meer info
  Markt z/n, 9500 Geraardsbergen

  Geraardsbergen, bruisende stad vol tradities, wandel- en fietsparadijs gelegen midden in de glooiende Vlaamse Ardennen en aan de dendervallei.

  Door zijn ideale ligging in het drieprovinciënpunt Brabant, Henegouwen en Oost-Vlaanderen is Geraardsbergen een geliefde uitvalsbasis voor wandelaars en fietsliefhebbers. Niet alleen de Vlaamse Ardennen, maar ook het Pajottenland en Wallonie-Picarde kunnen van hieruit verkend worden. 

  De Muur en de Bosberg, het (oudste!) Manneken Pis, de Marbol, het opvallende interieur van de Sint-Bartholomeuskerk, zijn reuzen in het stadhuis, de overheerlijke mattentaart... er is een hoop om van te genieten in Geraardsbergen!

  Het infokantoor Visit Geraardsbergen op de Markt  vormt de ideale start voor een bezoek aan  de stad of streek. Hier bevindt zich ook het audiovisueel streekbezoekerscentrum en het Museum Manneken Pis met zijn vele kostuumpjes, en helpen we je op weg met de juiste wandel- of fietskaart. 

  Geraardsbergen ligt trouwens in het Stiltegebied Dender-Mark en omvat een aantal prachtige natuurgebieden als Moenebroek, Boelaremeerse, Raspaillebos, Gemene Meers, Kortelake en Rietbeemd. 

  Tip: Download gratis drie erfgoedwandelingen in Geraardsbergen via www.mytours.be.  Ook leuk voor kids.

   

 • Meer info
  Kraanlei 65, 9000 Gent

  In het enige bewaarde godshuis in Gent keer je terug in de tijd.

  Prachtige ingerichte museumkamers brengen kleine en grote geschiedenissen van de gewone man (en vrouw!) in de 20ste eeuw tot leven. Ingezamelde oude privéfilmpjes van Gentenaars werpen een intiem en verrassend licht op een tijd en een stad die nooit meer terugkomen.

  Een groots verhaal over dingen die (n)ooit voorbijgaan.

 • Meer info
  Jan Hoetplein 1, 9000 Gent

  Dynamisch en eigenzinnig, dat is S.M.A.K. Het museum focust op solotentoonstellingen van gevestigde en jonge kunstenaars en stelt hen centraal. Dit seizoen toont S.M.A.K. onder meer werk van 53 kunstenaars in Drawing | The Bottom Line, indrukwekkende tekeningen van Rinus Van de Velde en kleurrijke installaties van Michael Buthe. Iets later presenteren we tijdens Invisible Beauty werk van 5 Iraakse kunstenaars. Christoph Büchel en Nairy Baghramian tonen we in het najaar.

 • Meer info
  Ferdinand Sribedreef 1, 9000 Gent

  Het MSK Gent bezit een uitgelezen collectie oude meesters, met twee panelen van Jheronimus Bosch, belangrijke werken van de Vlaamse Primitieven en van de 16de- en 17de-eeuwse kunst in de Nederlanden. De collecties uit de 19de en 20ste eeuw hebben een internationale renommee. Naast topwerk van Géricault en de kunstenaars van Barbizon toont het museum een kwaliteitsvol overzicht van de moderne kunst van romantiek tot surrealisme, met wereldberoemde werken.

 • Meer info
  Jan Breydelstraat 5, 9000 Gent

  Het museum is het enige designmuseum in België. Het museumcomplex, gelegen in de historische stads­­­­­­kern, bestaat uit een statig 18de-eeuws herenhuis en een moderne vleugel. Het bezit een omvangrijke en toonaangevende collectie Belgisch design ondersteund door internationale topstukken. De verzameling vangt aan met de art nouveau van Henry Van de Velde en gaat tot de avantgarde vormgeving van nu.

  Aan de hand van spraakmakende tentoonstellingen en wisselende collectiepresentaties biedt het museum een verrassende kijk op modern en actueel design van 1890 tot vandaag.

 • Meer info
  Minnemeers 10, 9000 Gent

  Het MIAT is een bruisend museum, gelegen in een voormalige katoenspinnerij. Je herbeleeft er de arbeids- en levensomstandigheden in en rond de fabriek en leeft mee met de verhalen van textielarbeiders. Je ontdekt er alles over de industriële samenleving en je ziet de textiel- en drukmachines in werking.  Indrukwekkend en oorverdovend!

  Voor iedereen is er wat, alleen of in groep! Ook voor gezinnen met kinderen en scholen is er veel te beleven: van museumspel tot atelier, van workshop tot rondleiding met gids.

 • Meer info
  Bijlokesite - Godshuizenlaan 2, 9000 Gent

  Gent is van alle tijden en dat geldt ook voor het Gentse Stadsmuseum: onmiskenbaar eigentijds tegen een unieke historische achtergrond. Het STAM vertelt het verhaal van Gent aan de hand van tot de verbeelding sprekende collectiestukken en interactieve multimedia. Verleden, heden en toekomst van de stad worden er helder en boeiend voorgesteld, van middeleeuwse metropool tot stad van kennis en cultuur. De gerestaureerde Bijlokeabdij als schitterende locatie, een enorme luchtfoto op een lichtgevende glazen vloer, witte LEGOtorens die uitnodigen tot meebouwen… Het STAM verrast met inhoud én presentatie - in een onvergetelijke reis door de tijd ontdek je wat Gent nu precies tot Gent maakt. Met tijdelijke tentoonstellingen onderzoekt het STAM wat een stad tot stad maakt.