• Meer info
  Moerkantsebaan 52, 2910 Essen

  In het prachtige wandelpark van het Karrenmuseum vindt u de grootste collectie karren, wagens en koetsen van België en Nederland. Karren uit het vroegere dorpsleven, wagens uit het noeste boerenbestaan en rijtuigen voor de meer gegoede burgerij. Stap ook binnen in de bijhorende werkplaatsen van de ambachtslieden, zoals de wagenmakerij, smidse en houtzagerij.

 • Meer info
  Prinses Elisabethplein 5, 1030 Schaarbeek

  Train World is het uitstalraam voor de spoorwegen van gisteren, vandaag en morgen. De mooiste stukken uit de collectie historische locomotieven en rijtuigen van de Belgische spoorwegen zijn er te bewonderen, maar ook de belangrijke rol van de trein in de mobiliteit van vandaag en de toekomst wordt geïllustreerd. Train World is meer dan een museum: het is een belevingscentrum. Een originele scenografie – ontworpen door kunstenaar François Schuiten - zorgt voor een ervaring waarbij je kan kijken, luisteren, aanraken en verrast worden door de boeiende verhalen uit de wereld van de trein.

  In Train World valt heel wat te ontdekken! Je kunt er bijvoorbeeld de oudste bewaarde stoomlocomotief in België zien, de “Land van Waas”. Of de gestroomlijnde “type 12” stoomlocomotief, goed voor het wereldsnelheidsrecord van 1939. Je kan er de grandeur bewonderen  van authentieke koninklijke rijtuigen of binnenwandelen in een inox TEE-rijtuig.

  Zin om zelf een trein te besturen? Oefen alvast eens op één van de treinsimulatoren. Of bestudeer de spoorlijnen van vroeger en nu vanuit een stuurpost. Er zijn ook honderden voorwerpen uit de spoorwereld, zoals uniformen, schilderijen of maquettes van treinen en stations, naast een overvloed aan foto’s en filmbeelden. Opmerkelijk is de aanwezigheid van een echt ‘wachtershuisje’, dat daar voordien al stond en mee is opgenomen in het nieuwe gebouw.

 • Meer info
  Guldenhoofdstraat 9-11, 1000 Brussel

  Een duik in de wereld van de Chocolade:

  U ontdekt hoe de cacaoboom door de Maya’s en later door de Azteken gecultiveerd werd; hoe de cacaoboon Europa heeft veroverd en hoe cacao in chocolade omgevormd wordt.

  Een chocolade meester toont u hoe pralines gemaakt worden.

  Proevertjes zijn natuurlijk voorzien gedurende uw bezoek.

  Een verkooppunt is ook beschikbaar voor de chocoladeliefhebbers.

   

  INGANGSPRIJS:

  Volwassenen: 6€

  Student, senior of groep van meer dan 15 mensen: 5€

  Kinderen boven 12: 5 €

  Kinderen tussen 6 en 12: 3.50€

  Kinderen onder 6: gratis met de ouders.

   

  BEGELEID BEZOEK:

  Enkel met reservatie.

  60€ per groep van maximum 25 mensen + ingangsprijs.

  Maximum 3 groepen tegelijkertijd.

  Bezoek van 1 uur in het Nederlands, Frans, Engels, Duits.

  Andere talen : 75€

   

  LEKKERBEKKENTOCHT

  Enkel met reservatie.

  150 € per groep van maximum 25 personen + ingangsprijs.

  2u bezoek Museum + ontdekking van Brusselse chocolatiers, met proevertjes.

   

   

  ANIMATIES:

  Enkel met reservatie.

  Tocht via sms, rally, creatief atelier, bier en chocolade, ontbijt.

 • Meer info
  Jubelpark 10, 1000 Brussel

  Verruim uw visie op mens en cultuur!

  Het Jubelparkmuseum biedt u een bijzonder rijk en gevarieerd overzicht van de geschiedenis. Maak een boeiende reis door tijd en ruimte, van de oudheid tot de Europese sierkunsten, van nationale archeologie tot niet-Europese beschavingen. Naast de permanente verzameling kunt u ook de tijdelijke tentoonstellingen van het museum bezoeken. 

 • Meer info
  Willy Brandtgebouw - Wiertzstraat 60, 1047 Brussel

  Parlamentarium: Europa is zeven dagen per week geopend 

  Leer het Europees Parlement op een heel nieuwe manier kennen in het Parlamentarium - het nieuwe bezoekerscentrum van het Europees Parlement. Indrukwekkende multimediatoepassingen nemen de bezoekers mee naar het hart van het Europees Parlement om te zien hoe beslissingen tot stand komen en hoe deze ons dagelijks leven beïnvloeden. Zowel kinderen als volwassenen maken op een speelse en vernieuwende manier kennis met de Europese politiek. Meer informatie: www.europarl.europa.eu/parlamentarium

 • Meer info
  Boechoutlaan 10, 1020 Brussel

  Het Universum in het hart van de stad!
  Ontdek de wonderen van de sterrenhemel, geprojecteerd op een scherm van 360° met een diameter van 23 m. In het Planetarium kunt u de lancering van een raket bijwonen, de Aarde bekijken vanuit het heelal, het internationaal ruimtestation bezoeken, over de oppervlakte van Mars vliegen, de ringen van Saturnus benaderen...  En waarom daar stoppen? Durft u verder gaan dan de Melkweg? Bent u klaar voor de exploratie van de uiterste grenzen van het universum? Audio in het NL, FR, EN.

 • Meer info
  Brussel

  BELEEF SAMEN EEN GROOT AVONTUUR ! NIEUW! : Voor het eerst stelt de Betovering.be een avontuur in de bomen voor. Tokkelbaan, apenbruggen, reuzenstappen,… (3-4m hoog) Een avonturenspel voor; iedereen, met een mengeling van amusement, gewiekstheid en teamgeest in een fantastische middeleeuwse wereld. Gedurende +/- 3 uur wordt u in volle natuur;geconfronteerd met sprookjesachtige personages tijdens een parcours vol opwinding en verrassingen. Voor het hele gezin, met vrienden of collega's.

 • Meer info
  Vautierstraat 29, 1000 Brussel

  Het Museum voor Natuurwetenschappen: dat is de natuur en dinosauriërs, maar nu ook de mens en zijn voorlopers! Sinds 2015 hebben we een bijkomende en totaal nieuwe ‘bovenmenselijke’ en unieke “Galerij van de Mens”.

  Het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel is de thuisbasis voor de grootste collectie Dinausauriërs in Europa. In de prachtige Galerij van de Dinosauriërs tonen wij je dan ook de T.Rex, de Triceratops de Diplodocus, de Stegosaurus, de Maisasaur, de Cryolophosaurus en nog vele anderen maar vooral onze nationale trots, de originele fossielen van onze enorme Iguanodon-collectie.

  Maar er is nog zoveel meer. Zoals de Galerij van de Mens eentje om trots op te zijn. Het opzet van deze permanente tentoonstelling, die het lange verhaal van de evolutie van de mens langsheen het grillige pad van 7 miljoen jaar evolutie combineert met een originele en interactieve kijk op de werking ons menselijk lichaam, is werkelijk uniek in Europa. Alles wordt telkens grondig geïllustreerd aan de hand van fascinerende stukken uit de museumcollectie, knappe 3D-reconstructies en interactieve installaties. Kom gerust eens een selfie nemen met een van je voorlopers!

  Of de recente zaal over de mosasauriërs, waar we je alles leren over deze tegenhangers van de dinosauriërs in het water. In de Galerij van de Evolutie nodigen we je uit op een onvergetelijke reis door de geschiedenis van het leven aan de hand van meer dan 1000 specimen. Nog een boeiende, interactieve zaal is BiodiverCITY, waar we je letterlijk alles uitleggen rond de biodiversiteit in steden. We dagen je uit om zelf keuzes te maken over hoe je de biodiversiteit in een stad wilt bewaren, hoe je groene omgevingen wilt creëren, enz. 
  Naast deze zaal vind je de zaal "250 jaar Natuurwetenschappen", waar veertien symbolische voorwerpen uit onze collectie worden tentoongesteld, waaronder het befaamde Ishango beentje, de oudste collectie aan Russische mineralen, een exemplaar van de uitgestorven buidelwolf, de Mammoet van Lier, en vele andere schatten. 
  Hebben we de Insectenzaal al vernoemd? En ons Vivarium, waar je onder andere levende vogelspinnen, wandelende takken en blinde vissen kan bewonderen? Of onze Mineralenzaal ? En laat ons vooral de Schelpenzaal niet vergeten, waar we je willen laten genieten van opmerkelijke en prachtige schelpen. Er valt trouwens ook een prachtig aquarium te ontdekken met koralen en tropische vissen.

  Maar weet je wat ? Kom gewoon zelf een kijkje nemen in het Museum, en vergeet niet dat wij jaarlijks een nieuwe tijdelijke tentoonstelling openen. Tot 3 september 2017 kan je de expo ‘GIF’ bezoeken, waarin je maar liefst 100 levende dieren kan bewonderen en een dierenverzorger aan het werk kan zien. 

 • Meer info
  Voetbal-en Kamioenschapslaan 3, 1020 Brussel

  SUBTROPISCH WATERPRETPARK (met openlucht- en overdekte zone). Geniet ten volle van de eeuwige zomer in OCEADE, vergeet de tijd en breng hier een onvergetelijke dag, namiddag of avond door !

  AQUA FUN HOUSE

  Interactief waterspeelplein van 5 meter hoog en 160 m² groot.

  DE NUMMER 1 IN GLIJBANEN ! (14 glijbaanpistes in totaal).

  Miniglijbanen voor kinderen. Waag uw kans op de reuze-glijbanen : "Baracuda", "Anaconda" , "Salto Angel", "Cameleon" en '"Orkaan" voor de echte avonturiers.

  ANIMATIE (ontspanning en plezier voor het hele gezin).

  Naast de waterattracties voor groot en klein, kunt u ook deelnemen aan de verschillende vormen van wateranimatie : "apenbrug", "beklimming van de waterval", "de nautic tubes".

  HET WARMSTE STRAND VAN HET LAND (water 29°C).

  De golven, de snelstroomkreek, de woelige wateren, de geisers, de jetstreams.

  BOUNTY RAFT : de langste duo bandenglijbaan van België.

  ANACONDA: de prettigste familieglijbaan.

  CAMELEON : interactieve glijbaan waar jij zelf de kleur kiest binnen in de glijbaan alvorens naar beneden te glijden!

  NIEUW SAUNALAND: in de toegangsprijs inbegrepen (verwen uzelf)

  Voor volwassenen toegankelijk in zwempak. Verheug u in een oase van rust met : bubbelbad, 2 binnensauna's, 1 buitensauna, solarium, tuin, stoombad, bar, ...

 • Meer info
  Brussels

   

  ONTDEK DE GEDACHTEN EN GEVOELENS VAN DE GROOTSTE MANNEN EN VROUWEN UIT DE GESCHIEDENIS

  In welke talen sprak Keizer Karel zijn onderdanen toe, hoe surrealistisch waren de brieven van René Magritte, welke breinbrekers deden Albert Einstein zweten, wie deelde de twijfels van Hergé en welke liefdes inspireerden Jacques Brel? De antwoorden kan u terugvinden in de uitzonderlijke collectie van het Museum voor brieven en manuscripten. Dankzij de bezielde en ontroerende teksten van de belangrijkste mannen en vrouwen uit de kunst, de geschiedenis de muziek, de literatuur en de wetenschap, brengt het museum het verleden weer tot leven.

  De tentoonstellingen, rondleidingen en lezingen, bieden jong en oud, gezinnen en scholen een inzicht in het alledaagse leven van beroemdheden.
  Speciaal voor kinderen worden er ook creatieve workshops georganiseerd. Ze worden uitgenodigd om hiërogliefen op papyrus te zetten, om te leren schrijven met een ganzenveer of een luchtballon te maken.