10 verrassende musea die je in 2018 zeker eens moet bezoeken

De kerstvakantie is al bijna halfweg en 2018 komt steeds dichterbij! Hoog tijd om jullie bucketlist samen te stellen voor het komende jaar. Wat dacht je van een museumbezoekje met het hele gezin? Wij zetten alvast 10 musea op een rijtje die je dit jaar zeker eens moet bezoeken:

1. Bier proeven in Bruges Beer Experience
Een museum waar je op een leuke innovatieve manier de meest boeiende facetten van bier kan ontdekken! Een aanradertje van jewelste!
www.brugesbeermuseum.be

2. Frietmuseum
Geen bier zonder frieten of was het omgekeerd? Het eerste museum ove de oorsprong van de aardappel tot het ontstaan van de friet, krijgen jullie ook al een hongertje?
www.frietmuseum.be

3. Bayernwald
Dicht het gat in jullie cultuur en bezoek de unieke Duitse oorlogssite in Wijtschate bestaande uit een loopgravenstelsel en vier bunkers, inleveing alom!
www.toerismeheuvelland.be

4. pam Ename
Bezoek een historisch bos, een eigentijds museum, een keizerlijke kerk en 21eeuwse archelogisch park. Beleef het Enaamse verleden dankzij moderne technologieën!
www.pam-ename.be

5. 't Gasthuys
Altijd al eens verhalen willen horen over Aalst? Bezoek dan eens het Stedelijk Museum van Aalst waar je verhalen over Dirk Martens, priester Daens, Louis Paul Boon en niet te vergeten carnaval te horen en te zien krijgt!
www.aalst.be/museum

6. Fotomuseum Antwerpen
Fotografieliefhebbers opgelet! Hier moet je zijn wanneer je werk van nationaal en internationaal gerenommeerde fotografen in wisselende tentoonstellingen wilt ontdekken!
www.fotomuseum.be

7. Kazerne Dossin
Wie meer wil weten over de Belgische bladzijde van de Holocaust moet in dit museum en Memoriaal Kazerne Dossin zijn.
www.kazernedossin.eu

8. Musea Turnhout
Op wandelafstand van elkaar bevinden zich in Turnhout het Begijnhofmuseum, het Taxandriamuseum en het Museum van de Speelkaart. Iedaal om er een fijne daguitstap van te maken in Turnhout!
www.archiefenmuseaturnhout.be

9. Mijnmusem
Hard labeur op 800m diepte onder imponerende mijngebouwen. Dat was 'het leven zoals het was' voor de mijnwerkers. Beleef het zelf in het mijnmuseum!
www.mijnmuseum.be

10. Witloofmuseum Kampenhout
Het witloofmuseum illustreert op een boeiende manier hoe het witloof traditioneel gekweekt is.
www.witloofmuseum.be