21 dec: ontmoetingsavond 'Hartentroef (of Koekenbak)’ - Turnhout

In de donkerste dagen van het jaar heeft het Museum van de Speelkaart aandacht voor de singles. Op donderdag 21 december wordt de ontmoetingsavond ‘Hartentroef (of Koekenbak)’ georganiseerd, een warm en sfeervol evenement. Speelkaarten vormen er de rode draad. Een pokerface opzetten, je joker inzetten of troeven uitdelen: het is allemaal mogelijk.

De avond baadt in de vintage stijl van de jaren 1920 en start met een kort bezoek aan het museum. Een gastheer en -vrouw zorgen voor een aangepaste ontvangst en animatie. Doorheen de avond veranderen ze in paparazzi, dansbegeleiders en zangers. Een live-dj tekent voor de muzikale ambiance met ondermeer originele hoorngrammofoons en een bijzondere collectie 78-toeren plaatjes. Dansen is toegelaten, maar je neervlijen met een drankje aan de bar of in één van de gezellige zithoeken is ook mogelijk. En wie zijn geluk liever met een spelletje Black Jack beproeft, komt ook aan zijn trekken.

Bij ‘Hartentroef (of Koekenbak)’ mag men rekenen op een originele belevenis. Koppels mogen het erg jammer vinden dat ze er niet welkom zijn!

Out of the box
Dit singles-only evenement kadert binnen de plannen van het Speelkaartenmuseum om, in aanloop naar het vijftigjarig bestaan in 2019, de speelkaart te promoten bij jong en oud. In juni vond het geslaagde techno-project ‘Industrial Revolution’ plaats, en op 14 oktober zorgde het museum samen met Theater Stap voor een onvergetelijke casino-avond.

PRAKTISCH

Donderdag 21 december 2017 van 20.00 uur tot 01.00 uur

Prijs: 30 euro

Reserveren is nodig en kan via
Toerisme & UiT, Grote Markt 44, 014 44 33 55  
online: http://www.uitinturnhout.be/tickets

Locatie:
Nationaal Museum van de Speelkaart,
Druivenstraat 18, Turnhout – www.speelkaartenmuseum.be