230 leuke activiteiten tijdens de Week van het Bos

Van zondag 8 tot en met zondag 15 oktober organiseert het Agentschap voor Natuur en Bos opnieuw de Week van het Bos, in samenwerking met BOS+. Onder het motto 'De natuur beweegt ons allemaal’ staat de week dit jaar in het teken van bewegen in het bos, maar ook de emotionele waarde van de natuur. Dit jaar staat er een recordaantal activiteiten op het programma: 230 groepslopen, sportinitiaties, wandelingen, familiehappenings, speurtochten en de opening van nieuwe natuurlopen in talrijke Vlaamse bossen en natuurgebieden. De mogelijkheden om te bewegen in de natuur zijn eindeloos en de natuur beweegt ons allemaal. Dat bewijst ook het grote aantal activiteiten.

Ook Riebedebie doet mee, een greep uit het aanbod:

1. Yoga voor volwassenen in de Averegten
Iedereen welkom, ook beginners! Inschrijven is niet noodzakelijk. De deelnemers brengen best een yogamat en een fleecedeken mee, draag gemakkelijke kledij. Waar: grasveld aan de educatieve vijver, parking Plantentuin, Boonmarkt 12, Heist-op-den-Berg. Bij regen gaat de yoga niet door. Lesgever: Sara Van Rompaey: sara@yoganatuurlijk.be
Waar
Heist-op-den-Berg, Provinciaal Groendomein De Averegten
Wanneer
zondag 8 oktober 2017 vanaf 9u tot 10u10
woensdag 11 oktober 2017 vanaf 9u tot 10u10

2. Early bird run in het Zwin
Early Bird Run in Knokke-Heist is een must-do! Met een parcours doorheen de Zwinduinen en -polders en de start aan het vernieuwde Zwin Natuur Park, genieten sporters van een unieke loopervaring.
Waar
Zwin Natuur Park
Wanneer
zondag 8 oktober 2017 vanaf 8u

3. Olympische Bosspelen
In Provinciedomein Huizingen kan je deelnemen aan de Olympische Bosspelen. Op diverse sportstanden leren bezoekers hun eigen sportkwaliteiten kennen en vergelijken met die van wilde dieren en topsporters. Aanradertje!
Waar
Provinciedomein Huizingen
Wanneer
zondag 8 oktober van 11u tot 14u

4. Life of Trees @ Toegangspoort Kattevennen (Nationaal Park Hoge Kempen)
Ontdek het bos zoals je het nog nooit gezien hebt! Met speelse opdrachten laat de Ranger je de wonderlijke wereld van bomen en hun bewoners ervaren! Op 15 oktober start de wandeling om 14.00 uur en het einde voorzien om 15.30 uur. Aansluitend kan je de fulldome voorstelling bekijken in de Cosmodrome (Europlanetarium Kattevennen) Meer info en programma: www.kattevennen.be


5. Op verkenning in het historische bos 't Ename
Het PAM (Provinciaal Archeologisch Museum) Ename nodigt je uit om op verkenning te gaan in het historische Bos 't Ename. Een bosrugzakje helpt je op weg. Naast een aantal opdrachten zit er o.a. een verrekijker, waskrijt en een natuurgids in. Je kan de rugzak individueel, per gezin of in groep ontlenen in het museum voor de prijs van € 3,75 (gezinstarief).Bij verlies of beschadiging van het materiaal betaal je een vergoeding.
Waar
Ename, Provinciaal Archeologisch Museum (pam) Ename
Wanneer
Van zondag 8 oktober 2017 tot zondag 15 oktober 2017


Alle andere bosactiviteiten vind je hier

Ook leuk!
Doe de #Natuurmove

Maar er is meer. De Week van het Bos krijgt ook online een boost met de Natuurmove. Een digitale ketting waarbij telkens iemand anders genomineerd wordt om een selfie of filmpje te maken van zijn of haar favoriete beweegactiviteit in de natuur. En wie nog een extra duwtje in de rug nodig heeft, kan de Week van het Bos-Hitlist vinden op Spotify. De ultieme afspeellijst voor een deugddoende beweegsessie in de natuur, samengesteld door het grote publiek.

Fotocredit: Tom Linster