3 zeehondenpups binnenkort terug naar zee (9 dec.)

Na een verblijf van enkele maanden in het zeehondenopvangcentrum van SEA LIFE Blankenberge worden opnieuw enkele zeehonden vrijgelaten. Zeehonden “Croketje, Sealenie en Bo” werden respectievelijk in oktober, september en augustus binnengebracht. Op 9 december gaan ze terug naar zee. Nog twee aangespoelde pups zijn nog onvoldoende hersteld om hun avontuur in zee te hervatten. Zij worden wellicht over enkele weken vrijgelaten. De datum hiervan hangt af van hun gezondheid.

Geen fan van oogdruppels
In het zeehondenopvangcentrum verblijven op dit ogenblik vijf zeehonden. Drie ervan zijn voldoende aangesterkt. “Croketje had hoge koorts en veel wormen, maar dat is nu verholpen. Ze is ondertussen ook voldoende aangesterkt. Sealeanie had een gezwel ter hoogte van de mond en woog amper 13,5 kilogram.”, vertelt hoofddierenverzorger Manu Potin.  “Bo had dan weer veel wondjes en een gezwel op haar oog, maar was geen fan van oogdruppels. Gelukkig heeft ze die toch toegelaten, waardoor ze nu mooi hersteld is.”, gaat hij verder.

9 december
De vrijlating vindt plaats op zaterdag 9 december, op het strand van Blankenberge, ter hoogte van de O’Neill Beach Club. De vrijlating start om 10:00 uur. Iedereen die deze bijzondere gebeurtenis wil meemaken, is uiteraard van harte welkom. SEA LIFE Blankenberge biedt de adoptieouders de mogelijkheid om voor openingstijd bij het weegmoment te zijn. Het opvangcentrum vraagt om niet langer honden mee te brengen naar de vrijlating, deze bezorgen extra stress voor de zeehonden.

Wat te doen bij het opmerken van een zeehond op het strand?

  1. Houd afstand en probeer het dier niet aan te raken.
  2. Kijk of het dier verwond is. Zie je wondjes? Bel de politie of het zeehondopvangcentrum.
  3. Ligt het dier in de vorm van een banaan, lekker opgekruld? Dan is het vast aan het uitrusten. Dit kan wel 3 uur duren, indien het geen stress ervaart van omstaanders.
  4. Ligt het dier helemaal plat? Bel de politie of het zeehondenopvangcentrum.

 

www.visitsealife.com/blankenberge/