4 x sintspiratie

Nog op zoek naar een leuk cadeau voor jullie hartendiefjes? Wil je eens wat anders dan anders? Ga dan eens langs in de museumshop van het Texture of denk aan een belevingscadeau en laat hen jou inspireren. De shop is open tijdens de openingsuren van het museum. Je kan er rustig grasduinen in het aanbod, ook als je geen toegangsticket voor Texture hebt.

#SINTtip1
Miili Toy: van bijtring tot knuffel
Dit handgemaakt popje in linnen, hennep en hout groeit mee met je (klein)kindje, van in de wieg tot 3 jaar. De texturen nodigen uit tot voelen en ontdekken. Een op en top ecologisch product uit Letland, therapeutisch en pedagogisch onderbouwd (€ 25).

#SINTtip2
Zoekpuzzel: Noeste nijver in hartje West-Vlaanderen
Met 200 stukjes puzzel je een 19de-eeuws streekverhaal aan elkaar. Zoek tussen het vlas de molens en de paardenkarren. Een initiatief van erfgoedcel TERF, uitgewerkt door Pieter De Poortere, stripauteur van ‘Boerke’. Een originele puzzel van de regio voor slechts € 5.

#SINTtip3
Lees je een verhaaltje voor?
Laat je vertederen door de klassieker ‘Hoe het molletje aan zijn broek kwam’ (€14,95). In vrolijke kleuren ontrolt zich het verhaal van Molletje die heel wat spullen verzameld heeft. Een broek met veel zakken lijkt hem de ideale oplossing, maar wie kan hem helpen?
Of laat je ontroeren door ‘Coco of het kleine zwarte jurkje’ (€ 14). Een modern sprookje van hoe de kleine Coco uitgroeit tot de grote Coco Chanel, een adembenemend avontuur van een arm weeskind dat de wereld weet te veroveren.

#SINTtip4
Gezinspakket Staf Stekel
Een geschenk van de Sint hoeft niet puur tastbaar te zijn… een leuke kinderactiviteit zoals Staf Stekel kan evenzeer een mooie herinnering zijn voor later, niet?
Met Staf Stekel is een bezoek aan Texture een echte belevenis en bovendien steken de jongsten al spelend heel wat op over de wondere wereld van het vlas. Het kinderparcours Staf Stekel is een absolute aanrader voor gezinnen met kinderen tussen 6 en 12 jaar. Als je met Staf Stekel op pad gaat doorheen Texture ontdek je een geheime code waarmee je een verrassing in de wacht sleept…
UITZONDERLIJK TUSSEN ZONDAG 26 NOVEMBER EN ZONDAG 10 DECEMBER ONTVANGEN DE KINDEREN WAT LEKKERS VAN DE SINT.
Kinderen tot 12 jaar bezoeken Texture gratis, het boekje en gadget Staf Stekel kosten € 2.

LEUKE SINTTIP
Ontbijt met de Sint in Kaffee Damast

Op zondag 26 november verwachten we hoog bezoek in museumbistro Kaffee Damast. Ná een lekker ontbijt voor klein en groot maken de kinderen samen met de zwarte pieten een tekening voor de Sint. In spanning wordt uitgekeken naar zijn komst …  
Wil je erbij zijn? Reserveer een plaatsje via info@kaffeedamast.be

Jullie nog leuke Sinttips? Laat ze ons gerust weten via Facebook!