5 tips voor de perfecte vakantieselfie

Tijdens daguitstappen of korte vakanties maken jullie heel waarschijnlijk massaal veel foto’s, niet alleen van de omgeving maar ook heel vaak van jezelf, niet?  Heel leuk voor je fotoalbum om later op terug te kijken of om te delen via social media. Benieuwd hoe je de perfecte vakantieselfie maakt?


1. Gebruik een selfie stick
Overal waar je tegenwoordig toeristische plekken bezoekt, zie je ze opduiken: dé selfie stick. Misschien wel het meest gehate en gebruikte item van veel toeristen. Maar toch zijn ze oh zo handig want je bereik om je foto te shooten wordt meteen een pak groter en wanneer je met een grote groep bent kan je heel eenvoudig iedereen op de foto krijgen. Misschien toch overwegen om zo’n selfie stick mee te nemen naar je volgende uitstap?

2. Investeer in een afstandsbediening
Wie in iets wil investeren, doet dat best in een afstandsbediening voor je camera die helemaal niet zo duur is. Selfies zijn leuk, maar als je echt wilt laten zien wat je gemaakt heb terwijl je het draagt zonder de selfie-arm in beeld, dan is dit een goede oplossing. Hierdoor kan je op elk ogenblik van de dag foto’s maken, zonder dat je steeds aan iemand moet vragen om een foto te trekken. Leuk om weten, ook voor smartphones zijn er afstandsbedieningen te koop.

3. Werk met daglicht
Misschien niet altijd haalbaar, maar wel de grootste tip die we je kunnen geven. Werk met daglicht. Dit licht laat je kleuren natuurlijk overkomen en geeft een mooie sfeer aan je foto’s. Neem je foto’s binnen? Doet dat dan op de plek waar je het meest natuurlijke lichtinval hebt en shoot! Ga met je rug naar het raam staan, want met de zon in de rug heb je meer licht om mee te spelen. Neem je buiten foto’s? Nog beter! Maar ook daar is het belangrijk om eerst naar het licht te kijken. Is het bewolkt, schemert het al een beetje of schijnt de zon volop? Bij veel camera’s kan je je lichtbalans bijwerken wat ervoor zorgt dat je foto’s hun echte kleur behouden.

4. Laat zien waar je bent
Een tip die we kregen ‘Fotografen op reis’ maar wel eentje om te onthouden. Laat zien waar je bent Want als die selfies zijn keileuk, vanwege het beperkte bereik zie je vaak weinig van de omgeving. Zonde, want daar draait het op reis tenslotte om. Mooie landschappen en bruisende stadsbeelden. Tegenwoordig zijn er verschillende wide angle opzet lensjes voor je telefoon te koop. Hiermee heb je een groter bereik en kun je de foto beter kaderen. Ga op zoek naar een mooie setting, goed licht en probeer de typische toeristenkiekjes te vermijden. Experimenteer met verschillende angles en probeer een vleugje humor terug te brengen in je foto’s. Lach en laat zien dat je plezier hebt. Dat levert vaak veel interessantere beelden op. Het zijn tenslotte selfies en geen staatsportretten.

5. Mijd de flits
Een tip die we niet vaak genoeg kunnen meegeven, mijd het gebruik van je flits, want je foto’s worden er echt niet mooier van. Mijd ook het gebruik van filters en stel je smartphonecamera meteen goed in, bewerken en filters toevoegen kan je achteraf nog doen!

Bezoek jij komende dagen of weken één van onze toeristische attracties? Neem er dan zeker eens een selfie en deel hem via Facebook of Instagram met de hashtag #riebedebie. De leukste foto’s reposten we via onze kanalen. Succes!