5 x bovenste beste terrasjes in Vlaanderen

Met de grote vakantie voor de deur, is het misschien wel eens een leuk idee om terrasjes te doen! Riebedebie ging speciaal voor jullie op pad om de beste terrasjes van Vlaanderen bij toeristische attracties te zoeken…Wisten jullie trouwens dat jullie bij diverse locaties ook gratis op het terras terecht kunnen zonder toegang te betalen tot het museum, het park of de attractie? 

Heb je zelf goede ervaringen op leuke terrasjes? Deel ze met ons en andere levensgenieters via onze Facebookpagina.

1. Het gezellige museumcafe bij het Bakkerijmuseum
In deze gezellige museumcafetaria kan je terecht voor een natje of een droogje. Geniet van een verfrissende sangria of een kop koffie op het zongericht terras terwijl de kinderen zich uitleven op het speeldomein. De openingsuren van de cafetaria zijn gelijklopend met de openingsuren van het museum. Bovendien is de toegang helemaal gratis, aanradertje!

Meer info over het Bakkerijmuseum vind je hier.

2. Het prachtige zonneterras van Bar Mitte bij het MIAT
Bar Mitte is het museumcafé van het MIAT, een creatieve ruimte met veel lekkers en een prachtig zonneterras met zicht op de museumtuin. Je kunt er koffie en thee drinken, lunchen of aperitieven met een heerlijke cocktail. Elke donderdag is er ook happy hour tussen 17u en 18u. Bar Mitte, dat is ook live muziek, poëzie-avonden, boekvoorstellingen, comedy, gezelschapsspellen en feest!

Meer info over het MIAT vind je hier.
 

3. Het supermooie terras aan de Oranjerie in de Plantentuin Meise
Dit moet je zelf zien om te geloven, de Plantentuin Meise heeft een prachtig  zonnig terras aan de vijver, een vriendelijk en gastvrij keukenteam en je kan er een verrukkelijke maaltijd of een heerlijke kom dampende soep verkrijgen. Ga tijdens of na je bezoek aan de Plantentuin genieten van een terrasje in de Oranjerie! Wedden dat je er niet meer weg wilt?

Tip: deze zomer kan je ook terecht aan de Reuzepicknicktafel in de Plantentuin.

Meer info over de Plantentuin Meise vind je hier.


4. Genieten op het terras van het Watercafé
Het Watercafé van Hidrodoe heeft een groot en zonnig terras mét speelboot dat uitkijkt op het Peertsbos, wat heeft een mens dus meer nodig om even te bekomen na je bezoek en gezellig na te praten terwijl de kinderen in de speeltuin ravotten?

Meer info over Hidrodoe vind je hier.
 

5. Natjes en droogjes op het terras van cafetaria Lieteberg
Niet enkel tijdens een bezoek aan Lieteberg kan je in onze cafetaria met ruim terras terecht voor een hapje of drankje, maar ook als je toevallig in de buurt bent bij een fietstocht of wandeling ben je welkom om even uit te blazen bij een heerlijke tas koffie met Limburgse vlaai of een frisse pint.

Meer info over Lieteberg vind je hier.

Kennen jullie nog leuke terrasjes? Laat het ons weten via onze Facebookpagina!