5 x fun for kids in Hasselt

Dat Hasselt een ideale stad is om samen met kinderen te ontdekken, wisten jullie misschien al! Riebedebie zet jullie samen met de Toeristische Dienst op weg voor een dag, weekend of week pure fun in deze Limburgse stad! Een citytrip met de kinderen was zelden leuker!

1. Schaatsen op de Winterland schaatsbaan
In Hasselt wordt het jaar afgesloten met het winterdorp ‘Winterland’. Winterland tovert Hasselt helemaal om tot een gezellige kerststad met allerlei leuke activiteiten en winterse hapjes. Je kan er schaatsen op de megagrote schaatsbaan of een bezoek brengen aan het Huis van de Kerstman. De kerstsfeer is helemaal af met het Winterland Café, kersttreintje, kerstmarkt, Grand Carrousel, Flying Rudolph en nog veel meer...

Praktisch
KOLONEL DUSARTPLEIN - VAN 19 NOVEMBER 2016 TOT 8 JANUARI 2017 
www.winterland.be

2. Spelen in Plopsa Indoor
Weer of geen weer? Kleine avonturiers tussen 2 en 10 jaar en hun ouders komen áltijd oren en ogen te kort op de 25 supercoole attracties van Plopsa Indoor Hasselt! Laat je onderdompelen in de magische wereld van je favoriete Studio 100-helden. Trek op verkenning in Maya’s Wereld, voel de kriebels in je buik op de Wickie Coaster en scheep in voor het avontuur met Piet Piraat op De Scheve Schuit. Bij mooi weer amuseer je je te pletter in de ruime buitenzone met De Dansende Fonteinen en het K3-Verkeerspark. Bovendien geniet je dagelijks van een gratis Bumba Show, een confettidans en Meet & Greets met de Plopsa-figuren!

Praktisch
PLOPSA INDOOR HASSELT (SITE GRENSLANDHALLEN)
GOUVERNEUR VERWILGHENSINGEL 70
Info & tarieven: www.plopsa.com

3. Op stap in de Abdijsite Herkenrode
In het Belevingscentrum van Herkenrode kan je ontdekken hoe de zusters van de abdij hier vroeger leefden. Er staat zelfs een tafel waarop je kan zien wat deze dames aten! Kinderen tussen 4 en 6 jaar kunnen er op stap met de Eenhoorn.  Met kleine opdrachtjes en magische verhalen loodst de Eenhoorn je doorheen de geschiedenis van de abdij, op kleutermaat weliswaar. Onderweg kom je allerlei personages tegen: een ridder, een reiziger, een kok, enz. En als je heel goed zoekt, vang je misschien wel een glimp van de eenhoorn op...

Tijdens Hendriks geheimen neemt Hendrik van Veldeke je mee op sleeptouw doorheen het Belevingscentrum. Hendrik van Veldeke is reeds een wat oudere man met gaten in zijn geheugen... Help Hendrik mee zijn geheugen op te frissen. Ga op zoek naar de kisten en los de opdrachten op: foto’s maken, je verkleden, puzzelen, enz.

Praktisch
ABDIJSITE HERKENRODE HERKENRODEABDIJ 4, 3511 KURINGEN
www.abdijsiteherkenrode.be

4. Modewijzer in het Modemuseum Hasselt
Waar denk jij aan bij het woord mode? Moet mode mooi zijn? Of mag een kledingstuk ook opvallend, bijzonder of zelfs ondraagbaar zijn? Ontdek de wereld van de mode met de gratis modewijzer! Dit boekje neemt je mee door het museum en bevat allerlei uitdagende kijkvragen en spannende opdrachten.

Praktisch
Voor meer info kan je terecht op de website bij ‘educatief aanbod’ of bij modemuseum.educatie@hasselt.be
MODEMUSEUM HASSELT, GASTHUISSTRAAT 11
www.modemuseumhasselt.be

5. Mussenkussen in het Stadmus
Tsjilp! Met het Mussenkussen ga je samen met je (groot)ouders en de stadsmus op stap. De stadsmus woont al jaren in de stad en kent als geen ander het verhaal van Hasselt en zijn inwoners. Hij vertelt via de luistergids hoe je een echte stadsmus kan worden en leert je de verhalen van de stad kennen. Je gaat op pad met een ‘mussenkussen’ op de rug. Dit kussen is geen gewoon kussen: het is niet alleen om op te zitten tijdens het oplossen van opdrachten of het luisteren naar verhalen, maar in het kussen zit ook allerlei leuk spelmateriaal dat je nodig hebt om de opdrachten te kunnen uitvoeren.

Praktisch
www.hetstadsmus.be

TIP : Hasselt heeft speciaal voor gezinnen met kinderen tussen 5 en 12 jaar verschillen- de toeristische activiteiten gebundeld in een geweldig boekje. Dat kan je hier downloaden: http://visithasselt.be/nl/fun-4-kids-hasselt

Nog op zoek naar meer activiteiten in Hasselt? Check dan zeker eens onze ACTIVITEITENZOEKER!