5 x inspiratie om de krokusvakantie te overleven

De Krokusvakantie staat weer voor de deur! Geen idee hoe je je kinderen weer een hele week kan bezighouden? Samen met onze Vrouw Lobke gingen we op zoek naar 5 x leuke uitstapjes voor deze vakantie zodat je elke dag wel ergens samen naartoe kan gaan voor de verveling toeslaat...

1. Maak iets van je Krokusvakantie bij Technopolis

Bij Technopolis zit je aan de knoppen van je eigen muziek- en lichtshow in de  gloednieuwe thematentoonstelling 'Play the Light'. Deze tentoonstelling bevat 10 verschillende opstellingen die stuk voor stuk de moeite zijn om met je vrienden uit te proberen. Zo mix je een techno-hit in elkaar, teken je met licht of doe je een originele lichtdans met je vrienden. Ook niet te missen: scan jezelf van kop tot teen in 3D of zit op de eerste rij van de gloednieuwe award-winnende show "Robin wil naar de maan". Of neem deel aan de nieuwe workshops in het Atelier: bouw je eigen windmolenpark in Minecraft, maak een ontwerp voor de 3D-printer of bouw een auto met karton en probeer er als eerste de finish mee te bereiken!


2. Ontdek eens een ander continent
Een 100% kidsproof tentoonstelling die wij ten zeerste kunnen aanraden is Oceanië in het Jubelparkmuseum in Brussel. Want ook voor kinderen en families wordt het een avontuurlijk bezoek! Een doe-boekje voor de kinderen leidt je doorheen de tentoonstelling en laat je spannende avonturen beleven. Op het geesteneiland ontdek je spelenderwijs de geheimen van de kunst uit Oceanië. Verrassingen, spelplezier en ontdekkingen zijn aan de orde van de dag.


TIP: op onze Facebookpagina maak je vanaf morgen tot en met maandag 5/02 kans op twee familietickets om deze tentoonstelling te bezoeken met je gezin!


3. Ga zwemmen in één van de LAGO-zwembaden
Groot nieuws in zwembadland, de zes S&R-zwemparadijzen veranderen van naam. ‘LAGO’ roept vakantiegevoel op, waarbij avontuur en waterbeleving in een warme omgeving centraal staan. De LAGO-zwemparadijzen zijn de ideale (halve) daguitstap voor jong en oud. Quality time doorbrengen met het hele gezin, tijd spenderen met de kinderen, vrienden en familie, daar draait het om bij Lago! Samen plonzen in één van de zwembaden, ontspannend voor elk lid van het gezin en een instant vakantiegevoel!

4. Bezoek een buggyproof museum tijdens Krokuskriebels
Voor de 9de editie van Krokuskriebels, een initiatief van de Gezinsbond, rollen 101 musea de rode loper uit voor jouw gezin! Wat mag je verwachten? Ruim 180 activiteiten en een aanbod op maat van baby's en peuters, kleuters, 6- tot 9-jarigen en tieners tot 12. En dat zowel in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant en Brussel. Overal in Vlaanderen zit je dus goed voor een leuke gezinsportie cultuur. Ben je bovendien lid van de Gezinsbond? Dan geniet je van een fikse korting op je deelnameprijs.

TIP: Heel wat musea organiseren ook workshops voor een beperkt aantal deelnemers. Wees er dus snel bij!
Je vindt alle activiteiten en deelnemende musea via www.krokuskriebels.be


5. Klos je eigen sieraad in Texture
Als je kan uitpakken met een zelfgemaakt uniek sieraad, maakt het niets uit of je nu 8 of 88 bent. Je klost met gemak een oorhanger, een sierspeld, een halsketting, een hoofdband of stoere armband. Deze krokusworkshop gaat door op 13, 14 of 15 februari telkens van 14u tot 17u in Texture in Kortrijk. Misschien wel eens een toffe activiteit om met grootouders te doen?

Wij weten alvast wat doen deze vakantie! Jullie ook?

Op Lobke’s inspiratieblog Leuke Wereld vind je nog meer leuke ideetjes om je kinderen bezig te houden komende vakantie!

TIP: VIA DE ACTIVITEITENZOEKER vind je nog heel wat meer leuke activiteiten.