5 x originele najaarstodo's die je zeker niet mag missen!

Het is niet omdat het kouder wordt dat je niet meer mag buitenkomen hé! Integendeel! Er zijn massa's leuke evenementen, wandelingen, tentoonstellingen, workshops...gepland de komende weken waar je zeker van mee kan genieten...een handig overzichtje!

1. Je kan een tentoonstelling meepikken in Mu.ZEE
Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam / The Raft. Art is (not) Lonely Jan Fabre
van 22/10 tot 15/04

“Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam.” brengt 73 (inter)nationale kunstenaars naar Oostende onder het curatorschap van Jan Fabre en Joanna De Vos, met 52 nieuwe creaties. De expo gaat over zoektocht van de kunstenaar. Over de dualiteit van creatie waarin afzondering en engagement even belangrijk zijn. In de samenstelling van de tentoonstelling werden kunstenaars uitgenodigd, waarbij ze ingingen op de vraag die werd uitgelokt door de verbinding van Het Vlot van de Medusa (1818) van Théodore Géricault en Fabres eigen kunstenaarsvlot Kunst is (niet) eenzaam (1986).
Verwacht je aan toppers als Michaël Borremans, Luc Tuymans, Bill Viola, Steve McQueen, Mike Figgis, Berlinde De Bruyckere, Jan Fabre, Théodore Géricault en vele anderen.
Meer info vind je hier

2. De Zoo bezoeken op een andere manier : China Light Zoo
Vanaf 1 december tot 14 januari toveren Chinese kunstenaars ZOO Antwerpen opnieuw om tot het sprookjesachtige China Light ZOO. Beleef een onvergetelijke avond tussen honderden reusachtige lichtobjecten in de vorm van kleurrijke dieren en bloemen die verspreid staan in de ZOO. Een betoverend lichtspektakel! Dit unieke Chinese festival reist de hele wereld rond en keert na het overweldigende succes van vorig jaar terug naar ZOO Antwerpen om ons te betoveren met een volledig nieuwe China Light ZOO. Tickets vind je op www.zooantwerpen.be
Meer info vind je hier

3. Grootouderkleinkinddag in ’t SMAK: Oma wat heb je grote ogen!
Tijdens 'Ouderenweek' en tegen de achtergrond van de tentoonstelling The Photographic I | Other Pictures ga je samen met je kleinkinderen, een gids en fotografe Sanne Voets aan de slag met de camera obscura.
Wie heeft er niet een foto van zijn/haar kleinkind in de portefeuille steken? Of neem je vanaf nu foto’s met je smartphone? Nochtans kan een portret via de camera obscura zoveel meer vertellen dan het zoveelste kiekje. Tijdens dit trager proces kan je iemand weergeven zoals die echt is. Hoe ziet jouw oma/opa/kleinkind er uit voor jou? Hij/zij is de liefste, mooiste, beste en zotste van de hele wereld! Hoe kan je dit allemaal in een foto weergeven? Na afloop van deze bijzondere workshop kan je napraten in ons S.M.A.K.-café. Jullie artistieke portret ontvang je later via de post in je brievenbus!
Meer info vind je hier

4. Doe mee aan een sfeerwandeling in ’t Rivierenhof
Tijdens een sfeervolle avondwandeling ga je in een donker Rivierenhof op zoek naar wezens die ontwaken van zodra de nacht valt. Het verhaal van Lohengrin, de mysterieuze ridder die lang geleden op de Schelde verscheen in een bootje voortgetrokken door een zwaan, staat daarbij centraal. Met stevige schoenen en een zaklamp ben je alvast goed uitgerust voor dit fantasierijk avontuur. Afspraak op zaterdag 25 november 2017 aan het kasteel Rivierenhof. Eraan beginnen kan tussen 18u30 en 20u. Uiterlijk om 21u30 zit de wandeling erop.
Zin gekregen om een onbekende kant van het Rivierenhof te verkennen? Deelnemen is gratis. Inschrijven is noodzakelijk en kan vanaf maandag 6 november 2017 via www.gezelligbuiten.be/events/sfeerwandeling-rivierenhof/
Meer info vind je hier


5. Vier mee feest in de Plantentuin Meise
In Meise vieren ze de opening van het gerenoveerde Plantenpaleis! De sfeer in het prachtige serrecomplex blijft net zo tropisch als de temperatuur! Je geniet elke zondagnamiddag van muziek, lekkere hapjes en drankjes, miniworkshops, vertellingen, rondleidingen met een gids… nog tot en met zondag 26 november 2017, dus het is zeker nog de moeite om één van de komende zondagen eens tot daar te rijden.
Het volledige programma vind je hier!
Meer info vind je hier

NOG OP ZOEK NAAR MEER LEUKE ACTIVITEITEN OM TE DOEN?
Check dan zeker eens onze ACTIVITEITENZOEKER met een handig overzicht per provincie!