6 geniale lifehacks voor tijdens je volgende uitstap

Je leven helpen versimpelen, zeker als je op avontuur vertrekt! Daar wil Riebedebie je graag bij helpen en wel met deze lifehacks, geniaal toch?

1. Maak een screenshot van je Google Maps kaart voor je op avontuur vertrekt,
Zo heb je altijd een kaart bij de hand als je bent verdwaald en geen wifi of 3G hebt. Of je kan ook routes downloaden voor offline gebruik voor je vertrekt, ook handig!

2. Maak een armbandje met je telefoonnummer
Ga je op uitstap? Laat je kind dan altijd een armbandje met je telefoonnummer op dragen. Wanneer je kind verloren loopt kan de volwassene die hem of haar opvangt je steeds makkelijk contacteren. Geen fan van armbandjes? Schrijf hem dan gewoon met stift op de arm van je kind.

3. Vergeet nooit meer aan welk kant van je auto de tankdop zit
Om in de auto te zien aan welke kant de tankdop zit, kijk je simpelweg naar het icoontje van de tank. Bij de meeste auto’s zie je naast het icoon een pijltje, die wijst naar de richting waar de benzineklep zit. Bij auto’s zonder pijltje geeft het icoon ook aan waar de klep zit; als de slang rechts aan de pomp zit, zit de benzineklep ook rechts van de bestuurder.

4. Maak je eigen vuilbak in de auto
Een terugkerend probleem voor iedereen die graag snackt in de auto; je hebt geen prullenbak dus stapelt het afval zich op in je passagiersstoel. Gelukkig kun je wel degelijk een low-budget prullenbak maken voor in je auto! Koop een afsluitbare plastic bak voor cornflakes en doe hier een vuilniszak in. Nu heb je een prullenbak voor in de auto! Doordat je de bak volledig kan afsluiten, kun je er alles ingooien en gaat het niet stinken.

5. Maak zelf een smartphonehouder
Geen standaard houder voor tablet of smartphone in de auto? Deze kun je heel zelf maken door de tablet of smartphone in een plastic zakjes en hang deze aan je stoel. Goed toe te passen in de auto, maar ook in het vliegtuig of trein. Maak een klein gaatje aan de zijkant en zo kunnen de oplaadkabel en / of koptelefoon snoer er ook uit laten komen.

6. Check hoe druk het ergens is voor je vertrekt
Tegenwoordig kun je in Google Maps zien of het op een bepaald moment op een bepaalde locatie drukker is dan normaal. Dit kun je zien door in Google Maps op een locatie te klikken. Let op: Deze informatie wordt (nog) niet voor alle locaties weergegeven. Je krijgt dan een overzicht van reviews, het adres, openingstijden en andere beschikbare informatie te zien, met daaronder een grafiek met de gemiddelde drukte en de huidige drukte. Je kunt naar andere weekdagen scrollen om te zien hoe druk het dan gemiddeld is. Handig hé?

Bronnen: lifehacking.nl goedgevoel.be - pinterest