6 x duurzame adresjes

6 x duurzame adresjes in eigen land

Wil je graag jouw steentje bijdragen en mee helpen aan een groenere wereld? Dan selecteerden wij voor jou alvast 6 groene adresjes in eigen land: winkels met een ecologisch en/of fairtrade aanbod en duurzame horecazaken, combineer ze met een leuk daguitstapje met de fiets of het openbaar vervoer en je bent supergoed bezig!
 

1. Wereldcafé Coop
In Leuvens eerlijkste café Coop is het gezellig vertoeven met de kroost. Op de kaart staan lokale, fairtrade en biologische producten. Door hier een hapje of drankje te bestellen, steun je arbeiders uit het Zuiden en geef je sociale-economie-projecten een boost.

Op zoek naar leuke activiteiten in en rond Leuven? Ontdek ze via onze activiteitenzoeker

2. Theehuis en vegetarisch café Lokaal
Een heel leuk initiatief, vol liefde en passie is Lokaal. Lokaal is een theehuis / vegetarisch café dat geweldige biologische thee serveert in combinatie met vegetarische schotels. Dit jonge ondernemersduo, met een passie en toewijding voor duurzaamheid, heeft een echt een pareltje in Gent gemaakt. België heeft niet zoveel theehuizen, waardoor het nog interessanter wordt dat Lokaal dit natuurlijke en gezonde product in de schijnwerpers zet. Bovendien wordt hier een grote verscheidenheid aan biologisch specialiteittheeën ontdekt. Aanradertje!

Op zoek naar leuke activiteiten in en rond Gent? Ontdek ze via onze activiteitenzoeker

3. De broers van Julienne
Een bijna volledig vegetarisch restaurant 'De broers van Julienne' met quiches, stoofpotjes, ovenschotels, salades… Vegan en glutenvrij mogelijk, alsook meeneem en catering! Een heel erg groen en duurzaam adresje om zeker eens uit te testen als je in Antwerpen bent!


4. Robuust! The Zero Waste shop
Robuust! De eerste verpakkingsvrije winkelvan België, waar je eigen potten en zakjes kan vullen. Streekproducten krijgen steeds voorrang.

Op zoek naar leuke activiteiten in en rond Antwerpen? Ontdek ze via onze activiteitenzoeker

5. De KleinKeuken in Kortrijk
Nog zo’n duurzame aanrader is De KleinKeuken, een samenspel tussen een veggie-biologisch eethuis en een verpakkingsvrije winkel. www.dekleinkeuken.be

Op zoek naar leuke activiteiten in en rond Antwerpen? Ontdek ze via onze activiteitenzoeker

6. Pro Vélo in Elsene
Pro Velo organiseert leuke fietstochten naar lokale plekken in Brussel. Dit kunnen geprogrammeerde fietstochten op vaste data zijn, maar kunnen ook "à la carte" aan je wensen worden aangepast. Als derde optie kan Pro Velo leuke tips aanbieden over fietsroutes, tips en trucs om door de regio Brussel te reizen. Rondleidingen concentreren zich op verschillende thema's, van het groene en duurzame deel van de stad en culturele hotspots tot architecturale parels, lifestyle spots, bier en gastronomische thema's en meer. De gidsen staan te popelen om jou de lokale, onbekende delen van Brussel te laten ontdekken! Je vindt alle rondleidingen en informatie op hun website.

Op zoek naar leuke activiteiten in en rond Antwerpen? Ontdek ze via onze activiteitenzoeker

Bron: op www.bewustverbruiken.be en www.goodgoal.org vind je nog veel meer duurzame adresjes in ons land.