6 x leuke uitstappen waar je welkom bent met een baby

“Met een baby kan je niet meer buitenkomen!” Dat cliché willen we voorgoed uit de wereld helpen, want natuurlijk kan je wel fijne uitstappen maken met kleine baby’s, als je maar goed voorbereid bent en weet waar je naartoe kan. Wij zetten de 6 leukste uitstappen met een baby op een rij voor jullie:

1. Ga babyzwemmen bij S&R De Meerminnen
Een superleuke activiteit om met baby’s te doen, is gaan zwemmen. Bij S&R De Meerminnen is er een groot en lekker warm ondiep bad dat waterplezier biedt voor elke (b)engel. Baby’s, peuters en kleuters vinden er kleurrijke waterspelen die passen bij hun verbeelding en hun motoriek. Ook hun grotere broertjes en zusjes kunnen er terecht in een heuse waterspeeltuin met schommeldieren, een wip, spuitfietsen en volop glijplezier! Een must-visit voor elk gezin met een baby in huis.
www.sr-demeerminnen.be

2. Een dagje naar Plopsaland
Plopsaland zou Plopsaland niet zijn, mocht je er niet welkom zijn met een kleine baby. Beleef een dagje pretparkpret met het hele gezin. Is je baby al wat groter? Dan kan hij zeker mee kijken naar de geweldige shows. In sommige attracties kan hij/zij misschien al mee. Bovendien beschikken alle grotere restaurants over een magnetron om flesjes of babyvoeding op te warmen. Bij de toiletten zijn speciale babyrooms om je baby/kind te verschonen. Ben je op zoek naar een rustig plaatsje waar je je baby borstvoeding kan geven? Plopsa voorziet een rustige ruimte bij de EHBO-post voor jou. Hier vind je ook al het comfort dat je nodig hebt om je kind optimaal te kunnen verzorgen.
www.plopsaland.be

3. Bezoek recreatiedomein de Keiheuvel
Wil je er eens op uit trekken met het hele gezin? Terwijl de grotere kindjes zich uitleven en lekker ravotten in de omheinde speeltuin, kan jij als ouder samen met je baby lekker luieren of spelen op de ligweide of op een terrasje natuurlijk! De speeltuin staat boordevol eigentijdse speeltoestellen die voldoen aan de hoogste veiligheidseisen: een klautervliegtuig met kabelbaan, een gedurfd hindernissenparcours en een klimtouwenparadijs.
Is je kleinste kindje al wat groter? Dan is er ook een aangepast peuterhoekje. In de buurt van de speeltuin is er ook een fraaie kinderboerderij waar je je baby al kan laten kennismaken met de boerderijdiertjes.
www.keiheuvel.be

4. Een namiddagje naar Toverstad
Weet je wat leuk is aan Toverstad? Het bevat een enig sprookjesdorp waar de sprookjes echt tot leven komen van o.a. Roodkapje en de boze wolf, Assepoester, Klein Duimpje, Hans en Grietje, Sneeuwwitje, de Gelaarsde Kat, Doornroosje, Joepie de sprekende kabouter, Peter Pan, Pinnokio, Robin Hood, …ideaal voor de kleinste kindjes! In het park vind je naast de 15 sprookjeshuisjes en de diertjes een grote buitenspeeltuin met een go-cart circuit, een airtrampoline, een glijbaan met 6 banen tot 5,50m en een ballshoot area. Een droom voor grotere broers en zussen, maar ook kleine baby’s en peuters zijn hier welkom. In de prachtige buitenspeeltuin in wit zand kunnen kindjes vanaf 1 jaar spelen. Toverstad is bovendien volledig omheind zodat de kleinste kinderen niet weg kunnen.

Je vindt er ook een uniek mooi zonneterras met taverne waar je alles kan eten van kleine snack tot biefstuk, waar je rustig kan vertoeven met je baby of hem/haar eten geven terwijl de grotere kindjes spelen.
www.toverstad.be

5. Een dagje naar de dierentuin
Vanaf het ogenblik dat je baby kan zitten, kan je er mee naar de dierentuin. Een dagje naar de Zoo van Antwerpen is gratis voor je kleintjes tot 3 jaar en voor jezelf als ouder is een bezoek aan de dierentuin ook gewoon heel erg leuk. Alles wat je kindje die dag ziet maakt indruk en is heel leerrijk. Bovendien doet de ZOO van Antwerpen haar uiterste best om voor iedereen een prettig dagje uit te voorzien. Ze stippelden een route uit door heel de dierentuin die ook door kinderwagens gevolgd kan worden. En er zijn genoeg gelegenheden om je kleintje te verschonen of een hapje te gaan eten en je kleintje rustig eten te geven. Bovendien is er ook altijd heel wat babydierennieuws te ontdekken in de ZOO…
www.zooantwerpen.be

Nog meer dierentuinen bezoeken? Wij selecteerden hier de 5 bovenste beste dierenparken!

6. Maak een boswandeling
Een boswandeling is altijd een goed idee met een baby, hoe jong je baby ook is. Wandelen is het meest ideale uitstapje! Je baby haalt een frisse neus, doet vitamientjes op en kan zijn/haar oogjes niet geloven! Bomen, hondjes, opa’s, kindjes, eendjes…een boswandeling is een ware ontdekking voor een baby! Ook voor jezelf is dat fijn want je bent buiten en geniet van de natuur.
Een aanrader van jewelste zijn de bossen in het Nationaal Park Hoge Kempen, maar ook in andere provincies vind je bossen en groene parken.
www.nationaalparkhogekempen.be


Kennen jullie nog leuke plekken om te bezoeken met een baby? Laat ze ons zeker weten!

Zin in meer inspiratie om er op uit te trekken? Scroll eens door ons nieuwsarchief.