7 originele doetips in de Kempen

De Kempen! Een van de schoonste streken van ons land! Geen idee waar naartoe? Wij geven jullie alvast wat inspiratie aan de hand van enkele originele hotspots en doetips:

1. Ga vlotkamperen

Red jij het zonder elektriciteit en stromend water? Herbron te midden van de dennenbossen. Op een meertje, midden in de ongerepte natuur van Het Zilvermeer in Mol, dobber je op een vlot. Eten en slapen doe je op het water. Minimaal comfort en maximale pret, dat is vlotkamperen op Kempense Meren.

2. Beleef de stilte
In de Kalmthoutse Heide hoor je niks dan de natuurlijke geluiden van de dieren die er leven. Het is er heerlijk om te wandelen en uit te waaien, zeker ook in de winter!

3. Ravotten in de Keiheuvel
Recreatiedomein en Natuurpark Keiheuvel verwent je als bezoeker met een heleboel toffe attracties zoals een avontuurlijke speeltuin, een openluchtzwembad, minigolf, verhuur van fietsen en trappertjes, kinderboerderij, tennis- en petanqueterreinen, skatepark, oriëntatieloopparcours, trampolinepark... Kortom: iedereen weet wel wat te doen.

4. Citygolfen in Turnhout
Een spelletje City Golf betekent al golfend een stad verkennen. In plaats van naar een klassieke hole, speel je naar een target in de binnenstad: een standbeeld, een zitbank of een fontein. Zo ontdek je op een sportieve, maar rustige manier het historische centrum. Ontdek alle schatten en toppers van Turnhout al golfend!

5. Origineel fietsen
De Kempen zijn redelijk vlak en dus bij uitstek geschikt voor een middagje fietsen met het hele gezin. De Prinsjesroute door het Prinsenpark is speciaal voor kinderen en geeft hen de kans om zich even een koene ridder (of ridderin) op hun stalen ros te voelen. Of heb je ooit al gefietst óp een spoorlijn? Nee? Smeer dan je kuiten maar in voor een ritje Spoorfietsen.

6. Een dagje genieten in het zwembad
De Waterperels staat gelijk aan een dag vol waterpret: een 25-meterbad met beweegbare bodem, golfslag- en instructiebad, kinder- en peuterbad, baantjesbad, wildwaterbaan, warme lagune, thermen met sauna, hammam, voetbad en regendouche. En uiteraard een zwemmersterras.

Meer leuke doe tips vind je op www.dekempen.be

HIER VIND JE NOG EEN ORIGINELE BUCKETLIST VOOR DE KEMPEN