9 leuke doe-tips rond Sinterklaas

Geen fijnere periode voor kinderen dan de tijd rond Sinterklaas. En natuurlijk zijn er allerlei leuke dingen te beleven van bezoekjes aan de Sint tot workshops, film-en circusvoorstellingen, wedden dat er ook iets tussenzit waar jij naartoe kan met je kroost?

1. Het verdwenen pepernotenrecept in het Speelgoedmuseum
In het Speelgoedmuseum van Mechelen de leukste doe- en knutselnamiddagen beleven die volledig in het teken staan van Sinterklaas! Kom op zaterdag- en zondagnamiddag mee pepernoten bakken of maak zelf het grote pepernotengezelschapsspel. Of ga je liever op zoek naar het verdwenen pepernotenrecept? Op 25 en 26 november verwachten we hoog bezoek, want Sinterklaas komt dan langs in het Speelgoedmuseum!
Alle info vinden jullie hier

2. Ontmoet de Sint in Tervuren
Het is weer zover: de Sint en zijn pieten komen zaterdag naar Tervuren. Na de landing met zijn helikopter trekt hij vanuit het park naar het marktplein waar de kinderen aanschuiven voor de gebruikelijke foto. Ondertussen kunnen de ouders genieten van een hapje en een drankje. Genieten kan ook al wandelend of fietsend in het Arboretum en het Zoniënwoud waar de herfst nog steeds zorgt voor een prachtig kleurenspektakel in afwachting van een feestelijk eindejaar.
Alle info vinden jullie hier

3. Bezoek Sinterklaas in Plopsaland De Panne
Wees snel want in de verte komt de stoomboot al aan! De Pieten staan al op het dek en zwaaien vrolijk heen en weer. Zoals steeds staan ze te popelen om Plopsaland te bezoeken. Ieder jaar worden ze er zeer goed verwelkomd en natuurlijk maken de Pieten ook graag een ritje op de attracties. Wie weet zit je wel plots naast één van hen op je favoriete attractie!
Alle info vinden jullie hier

4. Combineer een zwembeurt met een bezoekje aan de Sint

Ook dit jaar passeert Sinterklaas bij S&R De Meerminnen! Wil jij erbij zijn? Kom dan op woensdag 29 november tegen 16:00u naar het Rest-eau-Café. Voor al wie braaf is geweest heeft de Sint een kleine verrassing bij!
Meer info vind je hier:

5. Een bezoekje aan de Stad van de Sint
Vanaf half november kan je in Sint-Niklaas, de stad van de Sint, gratis een kijkje gaan nemen. Je wordt er hartelijk verwelkomd door Zwarte Piet en eens je binnen bent, krijg je er een rondleiding van verschillende zwarte pieten vol verrassingen! Vol ongeloof treden kinderen de eetkamer, de keuken, de slaapkamer, de badkamer binnen! Je kan zelfs op het toilet van de Sint gaan zitten…lachen, gieren, brullen! Nog even oefenen om over de daken te lopen en je kinderen zijn helemaal klaar om af te tellen tot de grote dag. Fijn om weten! Het Huis van de Sint kan je bezichtigen tot en met dinsdag 6 december 2017. Sinterklaas is zelf aanwezig in zijn Huis elke woensdag (vanaf 14 tot 17.30 uur) en zaterdag en zondag (vanaf 10 tot 17.30 uur).
Meer info? www.stadvandesint.be
Hier vind je nog meer leuke activiteiten in en rond Sint-Niklaas.

6. Rijd mee met de stoomtrein om Sinterklaas op te halen
Het weekend van 2 en 3 december kan je je kinderen verrassen met een ritje met de stoomtrein! Sinterklaas en zijn zwarte pieten zullen de kinderen opwachten in Sint-Amands en daarna met de trein meerijden. De sint deelt aan de kinderen een geschenkenpakketje terwijl hij door de trein loopt en de kinderen begroet. Tijdens de rit kan er van een drankje of hapje genoten worden. De rit duurt ongeveer 1,5 uur.
Meer info? www.stoomtrein.be

7. Ga samen naar een Sinterklaasfilm kijken
Als er één film is die je dit jaar moet gaan zien, dan is het deze leuke Sinterklaasfilm! De tienjarige Bloem is helemaal gek op het paard van Sinterklaas. Wanneer ze na verschillende pogingen Sinterklaas zo ver krijgt dat ze op zijn paard Amerigo mag rijden gebeurt er iets verschrikkelijks. Tijdens een ritje buiten het kasteel verliest Amerigo een van zijn hoefijzers. Het paard van Sinterklaas heeft geen normale hoefijzers, maar gouden hoefijzers. Zonder de magische hoefijzers kan Amerigo de daken niet op. Sinterklaas wil zijn pieten niet ongerust maken en start samen met Bloem een zoektocht. Zouden ze het hoefijzer op tijd vinden of kan pakjesavond dit jaar niet doorgaan...
Meer info? Ga zeker eens kijken bij een cinema bij jou in de buurt of op www.kinepolis.be

Ga je in Kinepolis Brussel kijken? Dan kan je nadien nog een bezoekje brengen aan het Bruparc in Brussel

8. Sinterklaas in het Circus in De Schorre
SINTERKLAAS IN HET CIRCUS. BOXTALINO presenteert dit jaar drie extra voorstellingen rond SINTERKLAAS. Een volledige nieuwe show met een spannend verhaal; “Waar is het paard van Sinterklaas?”. Zwarte Piet heeft inderdaad het paard van Sinterklaas verloren. Tijdens de voorstelling gaat onze Circus Piet dan op zoek naar de schimmel van de Sint. Maar daar komt hij de piste opgestapt met telkens het verkeerde dier: een pony, een ezel, een lama, een koe….Zal onze Zwarte Piet dit probleem oplossen? Samen met de kinderen in het circus zou dit wel moeten lukken. Sinterklaas en zwarte Piet zijn omringd door internationale top acrobaten en de meest grappige clown. Deze uitzonderlijke voorstellingen worden gegeven op woensdag 29 November om 15u en op woensdag 6 december om 14u en om 16u. Na de voorstelling (zonder pauze) kunnen alle kinderen de Sint gaan groeten. Maar er is meer: kinderen kunnen toertjes maken op het paard van de Sint, en kunnen uitzonderlijk ook de slaapkamer en het bureau van de Sint Bezoeken.
Meer info en tickets? www.boxtalino.be
Meer info over De Schorre vind je hier

9. Ga naar een theatervoorstelling over de Sint
Zag jij al ooit Sinterklaas, zijn paard of de hoofdpiet? Natuurlijk, maar zag je ooit al zijn kleermaker?? Aha, niet dus! Die is dan ook steeds druk in de weer om ervoor te zorgen dat de Sint er op elk moment piekfijn uitziet. Hij is de enige die weet wat er achter de schermen gebeurt en deelt dit nu voor het eerst: Het reilen en zeilen in Spanje, de drukke agenda van de Sint, de eerste ontmoeting tussen de Sint en de Kerstman, de Sint die niks van mode kent én hij is zelfs de enige die de Sint al in zijn blootje heeft gezien! Een heerlijke theatervoorstelling waar je zeker met je kroost naartoe moet!
Meer info en tickets?

NOG MEER INSPIRATIE NODIG VOOR UITSTAPPEN IN JE BUURT?
CHECK DAN ZEKER EENS ONZE ACTIVITEITENZOEKER