Bucketlistmateriaal: 7 leuke dingen om te doen in de winter in Limburg

Snel donker, bibberkoud of altijd nat? Daaraan denken we bij de winter en vaak blijven we gewoon thuis in onze luie zetel hangen. Zonde, want ook in de winter is er heel wat te beleven, zeker in Limburg! Wij zorgen voor wat bucketlistmateriaal:

1. Bezoek eens een museum!
In het Gallo-Romeins Museum kun je naar de permanente tentoonstelling van Neanderthaler tot Gallo-Romein gaan kijken. De expo vertelt het veelzijdige verhaal van de mens in de regio Limburg: van de prehistorie tot het einde van de Romeinse tijd. In het Mijnmuseum je dan weer kennis met het werk in de ondergrond en het leven rond de mijn. Herbeleef de woelige sluitingsperiode en kom alles te weten over de mijnstreek vandaag! Het museum heeft een interactieve presentatie en is een aanrader voor gezinnen en individuele bezoekers!

2. Duffel je warm in en maak een flinke wandeling in de winterse natuur?
Tijdens de Jeneverwandeling krijg je het zeker niet koud. Een toepasselijk tussendoortje helpt je opwarmen. Of speur naar sporen en leer meer over de Limburgse fauna. Kies je liever zelf een wandeling in de buurt? Dat kan op www.wandeleninlimburg.be
Oo in Bokrijk kan je nog deelnemen aan de winterwandelingen. Elke zaterdag en zondag van 13 januari t.e.m. 25 februari 2018 kan je terecht in het Openluchtmuseum van Bokrijk voor een stevige, winterse wandeling telkens van 14u tot 20u!

3. Ga skiën in Snow Valley
De kerstvakantie is achter de rug en het duurt nog wel even voordat de krokusvakantie er is. Gelukkig kan je in Limburg gemakkelijk aan wintersport doen. In Snow Valley ligt namelijk altijd een goede sneeuwlaag.

4. Maak een reis naar de ruimte
Wat dacht je van een reis naar de ruimte! In de Cosmodrome ga je op ontdekkingstocht langs sterren en planeten. Beleef een ongelooflijk ruimteavontuur. In 360° reis je zo tussen de sterren en kometen naar het verleden, het heden en de toekomst. Vanaf 22 januari start daar ook de 360°-show Life of Trees. waarin je te weten hoe bomen leven en groeien en waarom ze zo belangrijk zijn voor de aarde, aanradertje!

5. Een dagje exclusief voor de kinderen
Eén van de coolste binnenspeeltuinen van ons land is zeker Saraland waar je kinderen lekker een dagje kunnen gaan ravotten. Of ga Plop en Bumba ontmoeten in Plopsa Indoor!

6. Geniet samen van het belevingsparcours Bilzen Mysteries
Dit kindvriendelijke belevingsparcours in de sprookjesachtige Landcommanderij van Alden Biesen betovert jong en oud en brengt de 800-jarige geschiedenis tot leven. Met een tablet in de hand en een hoofdtelefoon op je oren maak je een ongeziene tijdreis: beleef het wapengekletter van de kruisvaarders alsof je er zelf bij was. Van Ridderbroeders op kruistocht over dansende nymfen in de romantische tempel van Minerva tot een verwoestende brand… Laat je meevoeren door het sprookjesachtige decor en een boeiend verhaal gebaseerd op waargebeurde feiten.

7. Beklim de abdijtoren in Sint-Truiden
De abdijtoren is hét historische baken van de stad. Al klimmend ervaar je de kracht van duizend jaar bouwgeschiedenis. Na 196 treden, met onderweg vijf rust- (!) en ervaringsplatforms, geniet je van een adembenemend panorama over stad en streek. Heerlijk om te doen, ook in de winter!