Combineer een fietstocht in de Westhoek met een boottocht op de Ijzer

Rederij Seastar investeert in fietsvriendelijkheid

Met de fiets op het water, het kan voortaan op de Yzerstar. De Yzerstar is een van de schepen van Rederij Seastar. De rederij investeerde dit voorjaar 10.000 euro in het fietsvriendelijk maken van het schip. Naast een speciale fietsenstalling, zijn ook extra faciliteiten zoals een reparatiekit en een oplaadpunt voor elektrische fietsen en extra toeristische informatie voorzien. Het project kreeg de steun van de Provincie West-Vlaanderen en de stad Diksmuide.

Rederij Seastar investeerde 10.000 euro in een fietsvriendelijk passagiersonthaal. Door enkele aanpassingen op het dek van het schip Yzerstar, kunnen voortaan zo’n 15 fietsen meevaren. Naast de gebruiksvriendelijke fietsenstalling, is er ook een laadpunt voor elektrische fietsen voorzien. Aan boord is verder nog een fietspomp en een uitgebreide reparatiekit aanwezig.

Kapitein Andy Olislagers: “We merkten een stijgende interesse van fietsers om een stukje mee te kunnen varen. Met deze investeringen spelen we in op deze toenemende vraag. Fietsliefhebbers kunnen nu een boottocht op de IJzer combineren met een fietstocht in de Westhoek. Doordat de stopplaatsen van de Yzerstar langs het gekende en uitgebreide fietsknooppuntennetwerk liggen, biedt dit heel wat mogelijkheden voor de fietstoeristen.”

Naast de extra faciliteiten aan boord, is er ook een nieuw audiosysteem dat de passagiers extra informatie geeft over de belangrijke plaatsen die ze passeren. Rederij Seastar kan dankzij een goede samenwerking met Westtoer een brochure met 2 interessante fietsroutes van +/- 40 km gratis aanbieden. Ook zijn enkele gratis fietskaarten van de Stad Diksmuide beschikbaar. Andere fietskaarten kunnen op het schip aangekocht worden.

Voor de planning van de vaartochten surf je best naar www.seastar.be.
Om zeker te zijn van een plaatsje voor je fiets, kan gereserveerd worden per mail via info@seastar.be

 

Over Rederij Seastar
Rederij Seastar is een familiale onderneming die sinds 1991 garant staat voor veiligheid en kwaliteit. De rederij beschikt over 2 schepen: de Zeester en de Yzerstar. Rederij Seastar biedt havenrondvaarten in Nieuwpoort, speciale themacruises in de Westhoek en boottochten op de IJzer tussen Nieuwpoort en Diksmuide aan. Tijdens juli en augustus is er een dagelijkse afvaart. Op zondag zijn er de feestelijke Captain’s Cruises. Het volledige vaarprogramma kan geraadpleegd worden op seastar.be.