De 5 leukste woensdagnamiddaguitjes met oma's en opa's

“Omaaaaaa of opaaaaaa gaan we iets leuks doen vandaag?” Zijn je kleinkinderen deze maand weer bij jou op woensdagnamiddag en zoek je iets leuks om samen te doen? Zoek niet verder, want voor al wie op zoek is naar een leuke daguitstap met de (klein)kinderen, zetten alvast 5 x leuke woensdagnamiddaguitstapjes op een rijtje.

Grootouders en kleinkinderen samen naar het Museum voor Natuurwetenschappen
Neem je favoriete oma bij de arm of slinger je kleinkind in je nek en ontdek samen de grootste Europese collectie over dinosauriërs, de tijdelijke expo Apenstreken en de vele andere boeiende zalen. In het Paleolab, een unieke ontdekruimte in de Dinosaurusgalerij, ben je nu eens paleontoloog, dan weer geoloog of antropoloog.  Aanraken, uitproberen, onderzoeken, puzzelen: hier kan je dat allemaal!
Meer info vind je op www.naturalsciences.be

Grootouder-kleinkinddag in Technopolis
Je bent 55-plusser én je hebt kleinkinderen? Dan heeft Technopolis dé oplossing voor jou en je oogappels, want elke woensdag is het daar Grootouder-Kleinkinddag! Op elke woensdagnamiddag (vanaf 12u) mogen alle 55-plussers hun kleinkinderen GRATIS mogen meenemen voor een adembenemend wetenschapsavontuur in Technopolis. Profiteer er maximaal van en maak een supervoordelig én leerrijk uitstapje naar Technopolis.
Meer info vind je op www.technopolis.be

Leer samen kaas maken
Rijd eens naar de Oude Kaasmakerij in Passendale waar je een leuke workshop ‘kaas maken’ op aanvraag voor families kan volgen. Spreek dus af met enkele andere oma’s, opa’s en hun kleindkinderen en leer tijdens deze leuke interactieve workshop van een kaasmeester alle geheimen van de ambacht. Je leert er kaas maken in groepjes, krijgt een heuse rondleiding en op het einde van de middag is onze kaas klaar en krijgt iedereen zijn kaasmakersdiploma! Meer info vind je op www.deoudekaasmakerij.be

Maak samen een boottochtje op de Gentse wateren
Sta samen eens zelf aan het roer van een minerva boot of luxe sloep. Een ideaal grootouder-kleinkinduitstapje voor enkele uren of een volledige dag, vaar samen de toeristische Leie op. Je vaart er in alle rust langsheen prachtige tuinen en voorbij de schildersdorpen St.-Martens-Latem en Deurle. Echt een topactiviteit op woensdagnamiddag bij mooi weer, nietwaar?
Meer info vind je op www.minervaboten.be

Ga samen karten in Genk
Beleef samen met opa en oma een onvergetelijk dagje weg bij Karting Genk, waar sport, fun, en adrenaline elkaar perfect aanvullen! Leef jullie uit in een kart op het prachtig outdoor fun circuit van 500m. Kids kunnen al karten vanaf 1m25 en kunnen een professionele kids race school volgen en gaan zo de F1-held Max Verstappen achterna... Meer info vind je op www.kartinggenk.be

Tip: Volg ons zeker ook op Facebook, want daar delen we dagelijks last-minute tips en evenementen van de attracties en musea met jou!