De hipste koffiebars van Gent

Plan je een uitstap naar Gent? Vergeet dan niet te stoppen in één van deze hippe koffiebars die wij voor jullie hebben getest en goedgekeurd! Combineer ze met een bezoekje aan één van onze vele leuke attracties...genieten!!!!
 

1. Clouds in my coffee
De ideale plek voor een relaxed ontbijt in een kleurrijke buurt. Kies voor een van de lekkere ontbijtformules of gewoon waar je zin in hebt. ’s Middags kun je er genieten van een seizoensgeïnspireerde lunch. De hele dag staat er koffie voor je klaar en de kinderen zijn er meer dan welkom!

EEN IDEAAL PLEKJE OM TE ONTSTRESSEN NADAT JE BIJVOORBEELD BENT GAAN ZWEMMEN BIJ S&R ROZENBROEKEN.

2. Julie's House
Een superleuk gebakshuisje aan de Leie in de buurt van het Gravensteen. Elke dag keuze aan overheerlijke ontbijten, artisanale taarten en kleurrijke huisgemaakte cupcakes.

BEN JE IN DE BUURT? BEZOEK DAN ZEKER EENS HET GRAVENSTEEN! AANRADERTJE VAN JEWELSTE!

3. STAMcafe
Het café van het STAM heet ‘STAMcafé’, dat kan niet missen. Het STAMcafé biedt een prachtig zicht op de architectuur en het groen van de Bijlokesite én op het schitterende zonneterras van het café. Je kan er ontbijten/brunchen/lunchen, aperitieven, koffie/thee drinken en taart eten. Bekijk hier alvast even de huidige menukaart.

COMBINEER DIT MET EEN BEZOEKJE AAN 'T STAM, HET STADSMUSEUM VAN GENT.

4. Madam Bakster
Madam Bakster is dé plek voor de gezonde genieter. Alle gebak en desserts zijn bereid met uitsluitend natuurlijke grondstoffen zoals o.a. noten, havermout en dadels, zonder geraffineerde suiker of dierlijke producten. Heerlijk met een kop thee of koffie. Ook de melk in de cappuccino’s is gemaakt op basis van amandelen en hazelnoten.

Ben je dan toch in Gent dan mag je een boottrip op de wateren van Gent niet missen. Opstappen doe je aan de Graslei. Achteraf kan je daar nog genieten van een heerlijk drankje en een fantastische sfeer!

5. Bar Jan Cremer
is een bar met frisdrank, wijn, bier, alcohol, chai, thee, koffie en latte's, is ook een brunchplek met soep, broodjes, bagels en wifi, is fan van Jan Cremer en een ontwerp van architect Wim Goes!

IDEAAL OM TE COMBINEREN MET EEN BEZOEKJE AAN DE WERELD VAN KINA, EEN MUSEUM WAAR JE KINDEREN EN JIJZELF VAN DE ENE VERBAZING IN DE ANDERE VALLEN.

Tip: neem ook een kijkje in De wereld van Kina: de Tuin. Deze locatie met educatieve tuin ligt niet op wandelafstand van het Huis, maar is vanaf het Sint-Pietersplein bereikbaar met bus 5 (Tolhuislaan).Meer hippe adresjes vind je op www.visit.gent.be