De leukste uitjes om de herfstvakantie te overleven

De grote vakantie is nog maar net achter de rug en daar is alweer de volgende schoolvakantie. Inspiratieloos maar wel zin om erop uit te trekken, wat dacht je van één van deze 5 fijne uitstapjes om met kinderen te doen:

1. Neem een bloedbad in Océade
Van 30 oktober tot en met 5 november zullen de glijbanen en de zwembaden zich laten overstromen door een golf van geschreeuw en rillende glimlachjes gevuld met liefde en … Hum excuseer schrik en angst! Een gigantische bloedbad, geschminkte monstertjes die overal rondlopen…enfin jullie moeten het zien om het te geloven!
Meer info vind je hier

2. Laat je kids kattekwaad uithalen in Bokrijk
Op 1 en 5 november is Sotiz weer de baas in Bokrijk. Hij spoort de kinderen aan om hun fantasie, creativiteit en zin voor avontuur de vrije loop te laten en zo een verwonderlijke dag vol dolle pret te beleven. Dit jaar is zijn oom, de circusdirecteur op bezoek. Volgens Sotiz, dé uitgelezen kans om circusartiest te worden.
Meer info over Kattekwaad in Bokrijk vind je hier

3. Geniet van de kleurrijke herfst in Planckendael
In de herfst is Planckendael een van de mooiste plekken om tijd door te brengen. De natuur kleurt ons park rood, goudgeel, bruin en oranje. Trek je stapschoenen of laarzen aan voor een prachtige herfstwandeling. De knisperende bladeren en modderplasjes roepen al. En hier kan en mag het! Opwarmen kan aan het gezellige kampvuur aan de tipi's bij de bizons. Dat brandt in de herfstvakantie elke dag en daarna elk weekend en op woensdagen. Gezellig!
Meer info over Planckendael vind je hier

4. Volg een rondleiding en workshop in het Navigo-museum
Kom in de vakantie op vrijdag met het hele gezin naar het museum! Je kan er afspreken om 14.30 uur voor een toffe workshop voor kinderen. Op hetzelfde moment vindt een thematische rondleiding voor volwassenen plaats. Uiteraard kunnen ook individuele bezoekers deelnemen aan de rondleiding of de workshop.
Meer info over het Navigo-musuem vind je hier

5. Plan een kinderwandelzoektocht in Aalst ‘Van ier no doar'
Avontuurlijke kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen zich wagen aan een leuke zoektocht van ongeveer 4 kilometer in onze stad. Aan de hand van leuke vragen, rebussen, doe-vragen en gewapend met pen en papier kom je meer te weten over één van onze beroemde Aalstenaars. Deze tocht is niet alleen voor bezoekers maar ook voor kleine Aalstenaars die op een uitdagende en creatieve manier meer over onze beroemde, straffe Aalstenaars willen ontdekken aan de hand van een brochure. Kies één van de drie verschillende brochures die je elk iets bijbrengen over één van onze Aalsterse helden: van priester Adolf Daens, schrijver Louis Paul Boon tot drukker Dirk Martens en schilder Valerius De Saedeleer.
Meer info over de Kinderwandelzoektocht vind je hier