De uitagenda voor januari

Het feestgedruis is ondertussen alweer achter de rug, tijd om weer buiten te komen en te proeven van al het moois en leuks dat ons landje te bieden heeft, benieuwd waar wij je naartoe willen sturen deze maand? Een overzichtje!

1. WinterWarm in de Hoge Rielen
Het is nog volop winter dus dit veelzijdig en eigenzinnig cultureel winterfestival dat de Warande organiseert samen met de Hoge Rielen en de gemeente Kasterlee is echt een topevenement. De Hoge Rielen is een voormalig militair domein dat tegenwoordig dienst doet als verblijfssite voor jongeren. Het uitgestrekte natuurgebied omvat paviljoenen, loodsen, kampeerfaciliteiten, een hostel en fantastische bossen. Er zal een muzikaal parcours zijn en ze nemen je opnieuw mee langs drie locaties op het domein met vioolmuziek en elektronica uit Estland, solowerk van een ex-dEUS muzikant en een installatie van oude bandopnemers. Vuurtheater en circus ontmoeten elkaar in de magische openluchtvoorstelling ‘Passa il Tempo / As Time Goes By’ van Sprookjes enzo & Pietro Chiarenza.
Praktische info vind je hier

2. Winterpicknick in Kalmthout
Ook deze maand serveert de Piknikfabrik in Arboretum Kalmthout een winterpicknick met alles erop en eraan. De Gloriëtte, het witte tuinpaviljoen, vormt de uitvalsbasis voor deze gezellige buitenpicknick. Het prieel is voor deze gelegenheid een sprookjesachtige winterhut met schapenvelletjes en houten krukjes. Rond het middaguur staat je picknick klaar: dampende stoofpotjes, soep, quiches en zoetigheden, aangevuld met warme en koude dranken. Je kunt je pakket vervolledigen met extra’s zoals glühwein en warme chocolademelk. Kinderen krijgen een aangepast menu.
Praktische info vind je hier

3. Vang Vlieg in ’t SMAK : Op ontdekking met je kinderen door de tentoonstelling The Photographic I | Other Pictures. Foto’s zijn meer dan wat mooie plaatjes bij een tekst. Zelf hebben ze ook heel wat te vertellen. Vaak meer dan je op het eerste gezicht kan zien. Fotografie bestaat al heel lang, al van voor je oma en opa geboren werd. Door de eeuwen heen is er wel heel wat veranderd. Zo heeft vandaag bijna iedereen een fototoestel in zijn broekzak zitten. Kijken naar een foto is als door een raam naar een wereld kijken die stil staat. Maar is alles wel zoals het lijkt? Durf jij het om de vreemde uitdagingen in de zalen te doen? Zoek dan de vliegen in de tentoonstelling en scan ze via de Erfgoedapp. Test zelf fotografietrucs uit en bekijk het allemaal eens vanuit een andere (lens)hoek. Nog tot 21 januari!
Praktische info vind je hier

4. Lichtfestival in Gent
Verrassend spektakel, ingenieuze installaties, spectaculaire internationale performances en evenementen met licht, dat is het Lichtfestival Gent. Je leert er de historische plekken en monumenten op een andere manier kennen. Zeker een reden om eens extra buiten te komen deze maand en kennis te maken met de unieke verborgen charme van Gent na zonsondergang. 
Praktische info vind je hier

5. Winteravonden in Bokrijk
Ok, het moest maar niet zo gezellig zijn in de winter! Ook Bokrijk doet mee aan een gezellige winterse avondsfeer met tal van activiteiten voor de hele familie tijdens hun Winteravonden met tal van nostalgische kermisattracties, opgeluisterd door muziek uit draaiorgels en winterse hapjes en drankjes! Als de avond valt geniet je van spetterend vuurwerk! Nog tot 7 januari.
Praktische info vind je hier

6. Proef van de nieuwe thematentoonstelling 'Play the light' in Technopolis
De Kerstvakantie mag dan al voorbij zijn, dat betekent niet dat je in Technopolis de nieuwste thematentoonstelling niet mag gaan uittesten. Bezoek hun gloednieuwe thematentoonstelling 'Play the Light'. Druk op de juiste knoppen en creëer zo je eigen unieke klank- en lichtspektakel waar geen enkele kerstjingle of lichtstoet aan kan tippen. Hét moment om je uit te leven met licht en geluid! 'Play the Light' bevat 10 verschillende opstellingen die stuk voor stuk de moeite zijn om met je vrienden uit te proberen. Zo mix je een techno-hit in elkaar, teken je met licht of doe je een originele lichtdans met je vrienden. Maar opgepast: zelf de handen (en benen) aanwenden is nog iets heel anders dan erover lezen. Zeg niet dat we je niet gewaarschuwd hebben!
Te bezoeken vanaf nu tot en met december 2018.
Praktische info vind je hier

Nog niet gevonden wat je zoekt?
Probeer onze ACTIVITEITENZOEKER dan eens uit, want daar vind je inspiratie voor meer dan 250 leuke uitjes in eigen land!

Copyright foto Lichtfestival: Bram Lemaire