De uittips van november

Laat de kou of een bui je niet tegenhouden om erop uit te trekken , want ook in november zijn er heel wat toffe uittips die een plaats verdienen in je agenda!

1. 11 november is Vredesdag aan de Ijzer
Kom op 11 november naar Diksmuide, neem deel aan de 90ste IJzerbedevaart en geniet ook dit jaar weer van een boeiende theaterwandeling in en rond de IJzertoren! Dit jaar spiegelen ze er twee waargebeurde verhalen uit de ‘Groote Oorlog’ aan drie hedendaagse verhalen. Op deze manier tonen we aan dat het oorlogsleed universeel is, of het nu over de Eerste of de Tweede Wereldoorlog gaat of over de vluchtelingencrisis die we vandaag kennen.
Meer info vind je hier

2. 19 november is Kunstendag voor Kinderen
Dat kunst enkel iets is voor hoogontwikkelde oudere mensen bewijst dé Kunstendag voor Kinderen! Deze dag brengt kinderen in contact met kunst en kunstenaars. Kunstenorganisaties in Vlaanderen en Brussel organiseren die dag voorstellingen, tentoonstellingen, workshops,… die kinderen kunnen aanspreken.
Meer info: www.kunstendagvoorkinderen.be
Ontdek de activiteiten bij deze attracties

3. 25 november is ‘t Putteke Winter op de Keiheuvel
Tussen 18u30 en 20u30 vertrekken voor een feeërieke winterwandeling langsheen de mooiste plekjes van recreatiedomein Keiheuvel (17de Esc. Lichtvliegwezenlaan in Balen). Voor die gelegenheid is het hele parcours sfeervol verlicht met lampjes, kaarsjes, vuurmanden en allerlei klank- en lichtspelen. Laat je onderweg verrassen door vurige wintervertellingen, mysterieuze figuren, spetterende vuurshows, livemuziek, hapjes, drankjes en nog zoveel meer.

Praktisch:
Tickets kan je online kopen of in voorverkoop in recreatiedomein Keiheuvel (17de Escadrille Lichtvliegwezenlaan 14) of vrijetijdscentrum VC De Kruierie (Bevrijdingsstraat 1).

4. 26 november is Dag van de Wetenschap
Word wetenschapper voor één dag tijdens de Dag van de Wetenschap, het grootste wetenschapsevenement in Vlaanderen en Brussel. Supertof,  want op superveel locaties kan je die dag testjes en proefjes uitvoeren. Ben je niet zo voor experimenten? Helemaal ok, je kan ook gewoon geboeid luisteren naar verhalen of kijken naar spectaculaire demonstraties.
Meer info: www.dagvandewetenschap.be
Ontdek toffe activiteiten bij o.a. Technopolis, het Zwin of de Nationale Plantentuin.

5. Van 16 tot 26 november is het Week van de Smaak
Bourgondiërs, geef acht! De Week van de Smaak zet je smaakpapillen op scherp. Dit wervelend publieksevenement laat je tien dagen lang proeven van smaak- en eetcultuur in al zijn facetten. In heel Vlaanderen worden workshops, proeverijen, lezingen, culinaire wandelingen en beurzen opgezet, dit jaar rond het thema 'De Smaak van Morgen'.
Hier vind je alle activiteiten rond deze smakelijke week:

Onze tip? Zo kan je bij Bezoekerscentrum De Lambiek terecht voor een after-work party!