Erop uit met Vanillemeisjes in het Waasland

De herfst is ondertussen goed begonnen, maar dat hoeft geen reden te zijn om binnen te blijven. Dat weet ook vrolijke mamablogster Tine Van Poeck uit het Waasland. Zij is ondertussen mama van drie en dé vrouw achter de razend populaire blog Vanillemeisjes en mede-oprichtster van Lijstjestijd. "Trek je kroost een warme trui of jas en neem ze mee naar buiten! Ook als het regent, zijn er in de buurt heel wat leuke plekjes om naartoe te gaan!"

Hier vind je haar zeven tips om er samen op uit te trekken:
 

Recreatiepark ‘De Ster'
Tine: "We hebben het geluk om op fietsafstand te wonen van dit leuke park. Vanaf het weer het toelaat, nemen we de bakfiets uit de garage en fietsen we daarheen. We hebben ondertussen al een vast traject: eerst zeggen we de diertjes gedag, dan trekken we naar de speeltuin. De speeltuin is onlangs vernieuwd en er is nu voor ieder wat wils. Zowel de kleinsten als de grotere kinderen vinden voldoende uitdagingen. Er is zelfs een speciaal hoekje voorzien voor mindervaliden met geluid en lichtspelen. Verder is er ook een mooi wandelpad, dat trouwens ideaal is om de kleinsten te leren fietsen
Leuk weetje: vanaf oktober is de inkom helemaal gratis!"

Het wollen hof
Tine: "Deze kinderboerderij bestaat nog niet zo lang maar is toch al voorzien van heel wat leuke extraatjes. Er is een mooi wandelpad langs alle dieren en door de stallen. Bij elk dier hangt een info-bordje met interessante weetjes. Ook binnen valt er veel te beleven: een speelhoek helemaal in het boerderijthema en tal van zoete lekkernijen."
Tip: Check eerst de kalender voor je een bezoekje plant, de boerderij is niet altijd open…

S&R De Meerminnen
Tine: "Dit zwembad brengen we wekelijks een bezoekje voor de zwemles. Daarnaast vragen onze kinderen ook geregeld om nog eens te gaan zwemmen ‘gewoon voor het plezier’, want dit zwembad heeft naast het sportbad ook heel wat meer in petto: drie kinderbaden, een wildwaterbaan, een glijbaan, een buitenzwembad en zelfs een wellness!"

Huis van de Sint
Tine: "Aangezien wij in de Stad van de Sint wonen (lees: Sint-Niklaas) kan dit uitje niet ontbreken in de rij. Vanaf half november kan je gratis gaan neuzen in het huis van de Sint. De zwarte pieten geven je met plezier een rondleiding vol verrassingen! Ze tonen de eetkamer, keuken, badkamer, slaapkamer en zelfs het toilet! Zo kan je heel wat kleine geheimpjes ontdekken van de Sint… Wist je bijvoorbeeld dat de Sint rood toiletpapier heeft?"

"Puyenbroeck is een provinciaal domein dat het allemaal heeft!"

Provinciaal Domein Puyenbroeck 

Tine: "Puyenbroeck is een provinicaal domein dat het allemaal heeft: een binnen -en buitenzwembad, verschillende speeltuinen, mooie natuur, mini-golf en nog zoveel meer! Hier kan je gerust een dagje vertoeven met je kroost zonder dat je je hoeft te vervelen!"

De Bonte Fabriek
Tine: "Hou je van gezellig winkelen en ontdek je graag nieuwe (web)shops? Dan is De Bonte Fabriek iets voor jou! Deze bruisende weekendmarkt vindt plaats op 7 en 8 oktober in Sint-Niklaas. Neem gerust je kroost mee want er is een heuse kinderhoek (onder begeleiding!) Verder is er ook een leuke fotostudio en heel wat lekkers bij de foodtrucks."

Pachtgoedhof
TIne: "Deze taverne/kinderboerderij is in alle seizoenen een echte aanrader om met de kinderen naartoe te trekken. Het boerderij gedeelte is eerder beperkt, maar het leuke aan het Pachtgoedhof is dat er zowel binnen als buiten een speeltuin is. Als het weer wat tegen zit, hoeven de kinderen dus niet braaf aan tafel te blijven zitten. Ze kunnen zich amuseren in een levensgrote piratenboot binnenin de taverne! Maar zodra de zon komt piepen, kunnen de kinderen zich uitleven in de grote buitenspeeltuin. En de mama’s en papa’s? Die kunnen toekijken vanop het terras."

Dankjewel Tine voor deze leuke tips, wij weten waar naartoe wanneer we in het Waasland zijn!
Volg Tine zeker via haar blog Vanillemeisjes of via Instagram.

Kunnen jullie het rijtje eventueel aanvullen?