Geef eens een beleving cadeau: 5 x inspiratie

Waarschijnlijk ben jij niet de enige die bergen speelgoed koopt voor je kinderen bij verjaardagsfeestjes, Sinterklaas, Kerstmis, Pasen enzovoort....maar wat zouden jullie ervan denken om eens 'belevingscadeautjes' te schenken die jullie vooral tijd geven samen: van een dagje uit naar zee tot een uitstap naar de dierentuin. Wij geven jullie alvast 5 x inspiratie voor de leukste belevingscadeautjes:

1. Een abonnement op Planckendael en de Zoo
Dit is altijd een leuk idee, want met een abonnement krijg je maar liefst 365 dagen per jaar toegang tot Planckendael en ZOO Antwerpen! Bovendien gaan de deuren van Planckendael en ZOO Antwerpen vroeger open voor jou en ben je welkom vanaf 9u 's ochtends! Je krijgt ook gratis toegang tot het Serpentarium in Blankenberge en 10% korting in de shops en restaurants. Maar ook gratis toegang of fikse kortingen bij Plopsaland, De Efteling, Artis, GaiaZOO, ...Als dat geen geweldig leuk cadeau is waar je heel het jaar plezier aan beleeft!
Alle info over de abonnementen vind je hier

2. Een dagje zwemmen
S&R Dommelslag in Overpelt bijvoorbeeld is zoveel meer dan enkel een zwembad! Sportievelingen kunnen terecht in het 25m-bad (6 banen). Voor jong en oud is er sensatie in de unieke wildwaterbaan, het golfslagbad en de spectaculaire bandenglijbaan van maar liefst 110 meter lang. De allerkleinsten worden verwend in de verwarmde kinderbaden met kleurrijke waterspeeltuin. Pret verzekerd! Ook in Lier is er zo’n leuk zwembad, S&R De Waterperels en in Beveren vind je S&R De Meerminnen. Of wat dacht je van een bezoekje aan het zwembad van Gent  S&R Rozebroeken met een buitenbad dat 365 dagen per jaar toegankelijk is, het verwent de durvers tijdens de winterperiode. En het aanbod is nu uitgebreid;, voor dezelfde prijs kan je ook eindeloos genieten in de warme lagune (34°) met water- en luchtmassage, een stroomversnelling en whirlpool. Sauna’s, een stoombad en een hamam brengen ontspanning voor iedereen.

3. Verjaardagsfeest in het museum
Bijna jarig? Barst je van fantasie of ben je nieuwsgierig naar mooie dingen? Nodig je vriendjes en vriendinnetjes uit voor een partijtje in Design museum Gent. Je verjaardag vier je in een huis vol leuke objecten. Stel je eens voor … Voor jou is er een speciale verjaardagsstoel en je ontdekt samen met je vriendjes een kast met een slangenvel, een zetel met honderden stippen, een vaas die eruit ziet als een raket of een beer met drie koppen. Honderden voorwerpen om ideetjes op te doen en zelf creatief aan de slag te gaan. Wat denk je daar van? Jij en je vriendjes kruipen eigenlijk een beetje in de huid van een designer. Ieder van jullie ontwerpt een leuk aandenken dat mee mag naar huis. De feestnamiddag kan afgerond worden met een natje en een droogje. Als dit geen geweldig cadeau is?
Meer info vind je hier

4. Een unieke natuurervaring met een ranger
Tijdens Connecterra Special in het Nationaal Park Hoge Kempen ga je met een echte Ranger terug naar de essentie in de natuur tijdens deze wel zeer speciale activiteit. Vuur maken, een broodje bakken, ... Onthaasting en gezelligheid staan centraal en na deze activiteit kan je zeggen dat je Connecterra echt geproefd hebt, dat je verbonden bent met de Aarde! Gegarandeerd een nieuwe natuurervaring en een uniek beleveniscadeautje!
Meer info vind je hier

5. Een dag samen op het water
Wavekarting is een uniek concept aan de Belgische kust waar je zonder enige vaarervaring zelf een kleine boot - Wavekart - kan besturen. Samen met een begeleider, die met een aparte veiligheidsboot voorop vaart, kan je op eigen tempo de golven temmen. Een onvergetelijke en zeer toegankelijke ervaring voor jong en oud die kan doorgaan bij zowel zonnige als minder mooie weersomstandigheden. Doe je liever rustig aan? Geen probleem. Jij bepaalt zelf de snelheid waarmee je vaart. Ook een rustige rondvaart langs de kustlijn bezorgt je de nodige sensatie. Bovendien zijn de Wavekarts toegankelijk voor kinderen vanaf 6/8 jaar en bieden ze plaats voor maximum 3 personen. Tijdens het uur varen wordt er 5 keer van piloot gewisseld zodat iedereen die wil het stuur in handen kan nemen!
Meer info vind je hier

Niet gevonden wat je zocht? 
Via onze ACTIVITEITENZOEKER vind je nog honderden andere belevingen 
die je kunnen inspireren.