Getest en goedgekeurd: op uitstap in C-mine Genk

C-mine in Genk, een plek die zoveel meer is dan gewoon een oude mijnsite. Naast de vele tijdelijke tentoonstellingen en het culturele centrum dat op dezelfde locatie huist, kan je er permanent deelnemen aan de C-mine expeditie. Een heus belevingsparcours in het unieke decor van de mijn.

Het online magazine voor ouders Maison Slash testte voor ons de expeditie uit en zag dat het goed was en wel hierom:

Familiespel

Vraag zeker het familiespel ‘waar is cyriel de krekel‘ aan bij de infobalie. Met dit spel ben je een kleine twee uur zoet en leer je spelenderwijs hoe het leven zich in de mijn afspeelde.  Bedoeling is dat je 8 tips verzamelt doorheen het bezoek aan de mijn, om daarna te ontdekken waar Cyriel de krekel zich bevindt.  Je mag op pad met een zaklamp, een vergrootglas en kompas.
De tips verzamel je door te luisteren naar de verhalen van Pascale Platel, Bart Moeyaert en Stijn Meuris, door je eigen mijnsound te componeren met de authentieke mijngeluiden, naar echo’s te luisteren in de mijnschachten en door tijdreizen te maken. Al zijn de twee hoogtepunten toch wel de virtual reality-ervaring en de beklimming van de 360 treden van de hoogste Belgische schachtblok.

Naar onze mening is het spel pas begrijpelijk voor kinderen vanaf 8 jaar, maar ook jongere kinderen kunnen zeker mee opgaan in het enthousiasme van hun oudere broers of zussen.

Doolhof vs terrasje

Na de expeditie kan je nog genieten van de site van C-mine en het prachtige gebouw (check de compressorenhal!). Maar het is vooral het doolhof die een ongelooflijke aantrekkingskracht heeft op kinderen. No worries, moest je geen zin hebben om mee te verdwalen, er is mogelijkheid om er net naast een terrasje te doen!

Voor Maison Slash heeft C-mine in ieder geval de stempel van #parentfriendly museum verdiend! We geven je het op een blaadje: een dagje richting Genk op de planning is zeker de inspanning waard!

Alle praktische info vind je hier.

Foto's: Maison Slash