Halloween in het Historium van 21/10 – 05/11

KOMT U OOK MEE GRIEZELEN?

Deze herfstperiode staat het Historium weer helemaal in het teken van Halloween. Van 21 oktober tot en met 5 november zorgen meer dan honderd pompoenen, spinnenwebben, vleermuizen en gedimde lichten voor een spookachtige sfeer in het gebouw. Meer dan anders wordt de duistere kant van de Middeleeuwen belicht. Want Brugge mag dan feeëriek ogen, ooit beleefde de stad donkere tijden: in de ban van de pest en onheil, hoorden galgen en brandstapels bij het straatbeeld. Brugse schilders vereeuwigden terechtstellingen en verbrandingen van heksen en vermeende beoefenaars van zwarte magie.

Maar het hoeft niet allemaal zo duister te zijn: voor de kinderen werd met de Halloween Trail een leuk familieparcours ontwikkeld met toffe doe- en zoekopdrachten, een Halloween Quiz en een leuke verrassingen.

 

HALLOWEEN SPECIALS

Combi Historium + Torture Museum
Echte durvers kunnen de duistere kant van de Middeleeuwen ontdekken in onze tijdelijke tentoonstelling, of hun Historium-bezoek combineren met een bezoekje aan het Torture Museum Oude Steen. In het Torture Museum, een van de oudste gevangenissen in Europa, kunt u huiveren bij de foltertuigen die gebruikt werden door de eeuwen heen. U kunt uw voordelig combi-ticket kopen aan de balie van het Historium (volwassenen: 19,50 euro, studenten: 14 euro).

Combi Historium + Duistere wandeling
Wie liever een avondwandeling door de stad maakt, kan  na zijn Historium-bezoek ‘Bruges by night’ ontdekken tijdens de Duistere wandeling. Laat u meeslepen door spannende middeleeuwse verhalen, terwijl u langs de mooiste Brugse plaatsen wandelt met een ervaren gids van S-wan. De wandeling start dagelijks om 18u00 in het Historium, de gidsbeurten worden gegeven in het Nederlands, Frans en het Engels. Inschrijven is verplicht en kan de dag zelf, tot 16u00, aan de balie van het Historium (volwassenen: 17,50 euro, studenten: 14 euro, kinderen 11,5 euro).

Nieuw: Halloween Trail
Familieparcours met Halloween Quiz en een lekkere verrassing!

Speciaal voor de Halloween-periode wordt de Family Trail tijdelijk vervangen door de Halloween Trail. Aan het onthaal krijgen families een blad met daarop uitleg bij het uitgetekende parcours. Aan het bestaande familieparcours met leuke doe- en zoekopdrachten werd een Halloween Quiz toegevoegd. Wie de juiste code vindt, krijgt iets lekkers in de Shop. Alle kinderen die het Historium bezoeken krijgen een Halloween-badge mee, waarop het uiltje - onze familiemascotte – voor de gelegenheid poseert in een griezelpakje. Trick or Treat!

 

Praktisch:

Halloween event van 21 oktober tot en met 5 november.
Het Historium is elke dag open van 10 tot 18 uur
waarbij de laatste tickets tot 17 uur worden uitgegeven.
Reserveren voor de Duistere wandeling kan tot 16u.
Meer informatie over de tickets of reserveringen op www.historium.be

Toegangsprijzen Historium 
€ 13,50 voor volwassenen, € 10 voor studenten, €7,50 voor kinderen (3-12 jaar)
en €37 voor een familieticket (2 volwassenen en 2 kinderen van 3 tot 12 jaar).

All-in ticket (Historium + drankje in het Duvelorium + VR Experience): €19

Bruggelingen kunnen, op vertoon van hun identiteitskaart, het Historium individueel of met het gezin gratis bezoeken (dit geldt niet voor scholen en groepen).