Herfstvakantie in Ten Duinen

 

Virtual Reality Achter de schermen (10 - 14 j.)

De jeugd van tegenwoordig aan de macht in Ten Duinen! Misschien vroeg je je al eens af: hoe ging het museumteam te werk om de Virtual Reality beleving 'Ten Duinen @ 1490' op poten te zetten? En hoe realistisch is het? Zag Koksijde er werkelijk zo uit in de middeleeuwen? Het museum geeft je een unieke blik op de ‘making of’ op woensdag 31 oktober om 14.30 uur. Je bezoekt de site en het museum om te zien waaruit inspiratie gehaald werd. Als kers op de taart kan je de VR beleven. Een unieke kans, voor kinderen van 10 tot en met 14 jaar. (Groot)ouders kunnen op hetzelfde moment een andere boeiende rondleiding beleven (zie verder in deze nieuwsbrief).
Schrijf je op voorhand in!

Nederlandstalige rondleiding voor volwassenen

Op woensdag 31 oktober om 14.30 uur: Nederlandstalige rondleiding 'Leven in de middeleeuwse Duinenabdij'

Franstalige rondleiding voor volwassenen

Op donderdag 1 november om 14.30 uur: Franstalige rondleiding / visite guidée en français

Save the date: Week van de smaak & Dag van de wetenschap!

Op zaterdag 24 november organiseren we in het kader van de week van de smaak de officiële voorstelling van het vernieuwde 'St. Idesbaldbier'! Gelukkig geen verandering aan het recept van ons succesvolle abdijbier. Wél een nieuw etiket alsook een nieuw bierglas! Kom het ontdekken in het gemeentehuis van Koksijde om 10 uur in aanwezigheid van Alain De Laet (CEO van Brouwerij Huyghe), schepen van cultuur Rita Gantois en burgemeester Marc Vanden Bussche. Uiteraard heffen we ook het (nieuwe) glas hierop!

Op zondag 25 november is het Dag van de wetenschap! Ook in Abdijmuseum Ten Duinen: bij ons kan je ontdekken hoe lichttechnologie kan bijdragen tot het dateren van antieke glaspanelen. De collectie vlakglas van het Abdijmuseum is een van de omvangrijkste historische collecties uit de ons omringende landen. Om de ouderdom ervan te bepalen, doet het museum een beroep op wetenschappelijk onderzoek, dat ook een voorzichtige en veilige behandeling vereist. Niemand minder dan prof. Wendy Meulebroeck van de Vrije Universiteit Brussel brengt om 10.30 uur een lezing over haar onderzoek op een deel van die collectie. 

Andere openingsuren vanaf 1 november

Opgelet, vanaf 1 november veranderen onze openingstijden. Het museum sluit telkens om 17 uur in plaats van 18 uur. Bekijk hier onze openingsuren.

Neem een kijkje bij volgende gerelateerde attracties