Hier kan je naartoe tijdens het Pinksterweekend

Het ene lange weekend is nog maar net achter de rug en daar is alweer het volgende!
Komende maandag is weer een vrije dag, joepie! Het enige wat je misschien nog ontbreekt is inspiratie maar dan zijn we er gelukkig om jou te helpen! Een overzichtje van de leukste uitstappen:

 

Mijnzondag in Mijnmuseum van Beringen
Zondag 20 mei

Tijdens de Mijnzondagen word je mijnwerker voor één dag!  Ontdek ruimtes die enkel tijdens de Mijnzondagen toegankelijk zijn voor individuele bezoekers en gezinnen. Neem een kijkje in de historische gebouwen die normaal gesloten blijven voor individuele bezoekers! Kijk achter de muren van onze badzaal en betaalzaal. Ontdek waar de mijnwerkers hun loonzakje kregen, waar ze elkaars rug wasten, waar ze hun doorweekte plunje te drogen hingen… Na deze uitgebreide tour ga je samen met je gids nog de ondergrondsimulatie verkennen. Aanradertje van jewelste!

Bezoek eens een leuke rommelmarkt

Altijd goed: bezoek één van deze leuke markten tijdens Pinksteren. Geniet van de lente tussen de bloemen of de boeken of struin langs curiosa en tweedehands spulletjes.

 

Floating Dreams
Tot 11 november 2018

In alle oorlogen zijn kinderen de grootste slachtoffers. Met 100 witte beelden en door designers ingekleurde ballonnen wil Floating Dreams alle kinderen uit conflicten van de afgelopen 100 jaar kracht geven in hun droom om die oorlogservaring te verwerken. De beelden staan rond de IJzertoren, bekende Belgen kunnen peter of meter worden. De beelden zijn 2,2 meter hoog en zijn vervaardigd uit wit polyester. Ze worden beschilderd door Kamagurka. Na de expositie gaan de beelden naar de bedrijven die het project gesponsord hebben. Een aanrader om eens te gaan bezoeken als je in de buurt bent!
 


Straattheaterfestival in Bokrijk
Maandag 21 mei


Op Pinkstermaandag staat het Openluchtmuseum Bokrijk weer helemaal in het teken van theater en muziek. De dorpsdelen Oost- en West-Vlaanderen vormen een prachtig decor voor een boeiende mix van straat- en poppentheater, muzikale en acrobatische acts, volksmuziek en voorstellingen voor kinderen. Een 25-tal professionele groepen én amateurgezelschappen zorgen voor een uniek dagje uit!
 


Een bezoekje aan het Historium en de Triënnale van Brugge

Van 5 mei tot 16 september zijn in de historische binnenstad van Brugge indrukwekkende installaties te zien. Hedendaagse kunstenaars en architecten tonen hun interpretatie van de vloeibare stad. Triënnale Brugge 2018: Liquid City | Vloeibare Stad haakt in op het thema van 2015, waarbij werd nagedacht over de stad als een megapolis. Alleen gaat het nu nog een stapje verder: hoe flexibel, vloeibaar, weerbaar kan een historische stad als Brugge zijn in een tijd waarin niets nog zeker lijkt? De wereld verandert snel. Gevestigde gedachten en leefvormen staan onder druk. Wat brengt de toekomst? Triënnale Brugge heeft internationale kunstenaars en architecten uitgenodigd om hierover na te denken.
Openingsuren: 24/7 te bezichtigen in de Brugse binnenstad
Leuk om te combineren met een bezoekje aan het Historium bijvoorbeeld?


Circusfestival in Leuven
Van 18 tot 20 mei

Maak kennis met het circus van vandaag én morgen. Hetcircusfestival C IRKL aan de Vaartkom waagt zich aan een straf programma met binnen- en buitenvoorstellingen. CIRKL staat voor topartiesten en -gezelschappen. Op het programma staan enkele voorstellingen die je zeker niet mag missen. Hier vind je alvast een fijn overzicht! Even uitwaaien na je bezoekje aan het festival? Breng dan eens een bezoekje aan het Provinciaal Domein in Kessel-Lo!


Schorremorrie in De Schorre
20 mei 2018


Tijdens Schorremorrie wordt de Deltaweide omgetoverd tot een openlucht speelparadijs met meer dan 50 activiteiten voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Breng met het hele gezin een bezoekje aan De Schorre en beleef een onvergetelijke dag! Leef je uit op de springkastelen, trampolines, volksspelen, ponyritjes en go-carts. Ga aan de slag in leuke knutselworkshops of dompel je onder in de waterspelletjes. Je kan ook met het hele gezin minigolf spelen in het doolhof of gezellig waterfietsen. Ook brasserie De Schorre en de speeltuin zijn open. Voor de allerkleinsten is er een aparte peutertuin met een ballenbad, springkasteel en kleuterkriebeldroom. Er is ook een ouder-baby hoek voorzien.

Wordt het toch nog slecht weer? Kies dan voor een gezellig uitstapje bij regenweer, wij hebben hier alvast enkele dikke vette aanraders voor jullie. Of bezoek een museum uit in je streek, via onze activiteitenzoeker vind je verschillende tips in jouw buurt.

Geniet ervan!