Kijkdag ‘Schrijf en Blijf’ (voor het laatst) en Proefdag ‘Cuvée Antonine’

Twee gravinnetjes verstopten in 1877 een brief achter het behang in het kasteel. Ook ambachtslieden zetten hun naam, een tekst of een tekening op de muur. Zij inspireerden ons voor de oproep ‘Schrijf en Blijf. Voor altijd in het kasteel’ die we in november 2016 lanceerden.  Eind deze week kalligrafeert Brody Neuenschwander de allerlaatste boodschappen op de kasteelmuren. Vooraleer ze verdwijnen achter het behang kan je ze tijdens de kijkdag op woensdag 1 november komen bewonderen.

Alles samen zal Brody Neuenschwander dan meer dan honderdtwintigduizend tekens afkomstig van 550 mensen op de muren van negen kamers geschreven hebben. De boodschappen zijn heel erg divers: gedichten over de dingen des levens, liefdesverklaringen, toekomstvoorspellingen, filosofische beschouwingen bij de stand van de wereld, boodschappen aan kinderen en achterkleinkinderen, levensmotto’s.

Heb je jezelf vereeuwigd met een boodschap voor de toekomst? Heb je iemand een stukje van de muur cadeau gedaan? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar de boodschappen die we tussen 15 februari en 15 oktober nog hebben ontvangen?  Kom dan op 1 november naar de allerlaatste kijkdag van ‘Schrijf en Blijf’.

De spiegelzaal wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot een pop-up bar waar je (onder andere) de Cuvée Antonine kan proeven. Ben je al op zoek naar een origineel eindejaarscadeau voor je familie, vrienden, medewerkers, klanten … of jezelf? Kom dan zeker langs op 1 november!

PRAKTISCH

Wanneer:
Woensdag 1 november, van 14 tot 17 uur (gratis toegang)

Waar:
Kasteel d’Ursel , W. d’Urselstraat 9, 2880 Hingene

Meer info:
www.kasteeldursel.be of info@kasteeldursel.be

 

Foto: Brody Neuenschwander kalligrafeert de boodschappen op de muur