Nieuwe thematentoonstelling in Technopolis vanaf de kerstvakantie!

Technopolis stelde vandaag haar nieuwste thematentoonstelling “Play the Light” voor. Vanaf zaterdag kan je in het doe-centrum met licht en geluid experimenteren. Zo kan je jammen op de grootste drumcomputer ter wereld, muziek maken met buizen en trechters of je eigen lichtdans maken. Deze kerstvakantie zit jij met je vrienden aan de knoppen en dirigeer je je een heus licht- en klankspel!

"Play the Light” is een tijdelijke thematentoonstelling die nog tot december volgend jaar in Technopolis staat. Vanaf de kerstvakantie word je aangemoedigd om via 10 opstellingen met licht en geluid een uniek spektakel te dirigeren. Het gaat om een vernieuwend concept waarbij bezoekers spelenderwijs nieuwe technologieën ontdekken en worden aangespoord om met anderen samen te werken om tot een goed resultaat te komen.

Zo kunnen bezoekers samen jammen op de Big Beat, de grootste drumcomputer ter wereld. Daarvoor wringen ze zich in de vreemdste bochten en combineren ze zoveel mogelijk knoppen om samen de leukste beats te creëren. Of ze maken muziek met buizen en trechters en proberen het ritme te volgen. Wie graag een eens een lichtdans creëert, drukt op de knoppen om de spots te bespelen en muziek te produceren. Bezoekers kunnen ook hun vrienden uitdagen om mee de pingpongdans te doen of samen zo snel mogelijk een bol met licht trachten te vullen. Bezoekers met een goed gevoel voor ritme, kunnen dan weer hun eigen techno-hit samenstellen.

“Play the Light” kwam tot stand in samenwerking met Hakan Lidbo, een bijzonder veelzijdige audiovisuele kunstenaar/artiest uit Zweden die in zijn werk audiovisuele kunst en technologieën doet samensmelten tot een harmonieus geheel. Het resultaat van zijn samenwerking met Technopolis is een unieke tentoonstelling die nog nooit ergens anders heeft gestaan.

Voorzitter Luc Van den Brande met pretlichtjes in de ogen: "We vonden het toepasselijk om tijdens de eindejaarsperiode met een sprankelende tentoonstelling zoals “Play the Light” op de proppen te komen. Het doel van deze tentoonstelling is dat je met elkaar leert samen te werken. Je kan dan wel heel veel kennis over wetenschap en technologie vergaren en dingen uitvinden, maar kennis blijft maar kennis als je niet over de sociale vaardigheden beschikt om die kennis samen met anderen op een constructieve en creatieve manier aan te wenden om antwoorden te bieden op relevante vraagstukken in deze maatschappij.".

www.technopolis.be