Ontdek de nieuwe Cannatuin in het Vrijbroekpark

26 en 27 augustus: open exotentuinenweekend, vanaf 10u, Vrijbroekpark Mechelen

Wil je dit weekend nog wat nagenieten van exotische sferen? Breng dan zeker een bezoek aan de nieuwe cannatuin in het Vrijbroekpark. Op zaterdag 26 en zondag 27 augustus staan tussen 10 en 17 uur de hoveniers van het park klaar om je meer uitleg te geven over de geschiedenis, het gebruik en de teelt van canna’ s. Er bloeien op dit moment wel 80 verschillende variëteiten. Wie er even rustig wil bij zitten, kan dat op het terras in de cannatuin met koffie, thee en een koekje.

Ook in de ecotooptuin kun je dit weekend heel wat opsteken over andere exotische eetbare gewassen. En wie toch nog de immer populaire dahlia’s wil spotten, kan dat in de combituin dahlia/vaste planten. Al deze tuinen liggen op wandelafstand van elkaar en zijn gratis te bezichtigen.

Op zondag 27 augustus kun je éénmalig een boeket snijbloemen komen plukken in de pop-up bloemenpluktuin. Voor een boeket van 10 bloemen betaal je 5 euro, voor 20 bloemen 10 euro. De opbrengst  gaat naar het Hulpcomité Guatemala  "De Kleine Maya", dat hiermee onderwijskansen voor kinderen en jongeren  in Guatemala creëert. De Kleine Maya zal de bloemenpluk coördineren. Wie langskomt om te plukken, meldt zich eerst aan bij de stand van De Kleine Maya. Daar krijg je een knipschaar en kun je het boeket laten binden.

Dit is een unieke, éénmalige gelegenheid, nergens anders en op geen enkel ander moment is de pluk van gewassen, planten of bloemen in het park toegestaan. De pop-up bloemenpluktuin vind je naast de cannatuin en is open op zondag 27 augustus tussen 9 en 18 uur.

Wanneer:
zaterdag 26 en zondag 27 augustus, van 10 tot 17 uur
bloemenpluktuin: enkel op zondag 27 augustus, van 9 tot 18 uur


Waar:
Cannatuin en collectietuinen Vrijbroekpark , Ridder Dessainlaan 65, 2800 Mechelen

Deelnameprijs:
Open tuinen: Gratis
Bloemenpluktuin: 5 of 10 euro per boeket

Website:
www.provincieantwerpen.be
www.dekleinemaya.be

Social media:
www.facebook.com/vrijbroekpark
www.instagram.com/vrijbroekpark