Playmobil-expo 'Idesbald leeft!'

Zaterdag 17 juni tot zondag 10 september 2017
850 jaar geleden - in 1167 - begon de herdenking van abt Idesbald. Zes historische scenes in Playmobil laten zien hoe die herdenking groeide binnen de Vlaamse/Noord-Franse kuststreek. Zo veel speelgoedmannetjes zag je vast nog nooit bij elkaar!

De monniken schreven na zijn dood verschillende mirakelen aan Idesbald toe. In 1894 verklaarde de paus hem zalig en de badplaats Zeepanne-Baden kreeg de naam ‘Sint-Idesbald’. Vandaag hebben vissers ook nog steeds een afbeelding van hun beschermer op hun schip om het te behoeden van ongelukken…

Een bezoek aan de expo is inbegrepen in je museumticket. 
 

#IdesbaldLeeft , deel je expo-ervaring en win!

Abt Idesbald is alomtegenwoordig. Het is dan ook 850 jaar geleden dat hij stierf en dat viert het Abdijmuseum Ten Duinen deze zomer met de Playmobil-expo 'Idesblad Leeft'.

Post in juli of augustus je bloedmooiste, om-ter-knapste, knettergekste, meest onwaarschijnlijke foto van de Playmobilexpo op sociale media met de hashtag #idesbaldleeft. De winnaar maakt kans op een museumrondleiding op maat naar keuze voor jou en je vrienden. De tweede en derde prijs is een pakket gadgets uit de museumshop van het Abdijmuseum!  

Je post je foto op facebook, instagram of twitter. Vergeet niet de hashtag #idesbaldleeft erbij te vermelden! Het Abdijmuseum maakt begin september de winnaars bekend. We zijn nu al benieuwd naar jullie kiekjes!

Het wedstrijdreglement kan je hier nalezen.

Zomerprogramma Abdijmuseum Ten Duinen