Riebedebie in februari : de uitagenda

Februari is de maand waarin het nog bibberkoud kan zijn maar waarin je al af en toe geniet van een fris lentezonnetje op je gezicht. Reden genoeg om buiten te komen en één van deze toffe uitstapjes in te plannen…

Valentijnrun
Rivierenhof – 11 februari

Op zondag 11 februari 2018 wordt om 11u opnieuw het startschot gegeven voor de massaal gesmaakte ‘Rivierenhof Valentijnrun’. Voor de zevende keer al worden er achthonderd tot duizend deelnemers verwacht die ludiek de winterkou trotseren met liefdesbetuigingen voor het mooiste park van de Antwerpse metropool.
Foto: Stefan Lambrechts

Love Bug Parade
Autoworld Brussel – 11 februari

Op zondag 11 februari (dus 3 dagen voor Valentijn) zullen, zoals elk jaar rond die tijd, bijna 300 VW Kevers en hun kleinere Beetlebroertjes samenkomen voor het Autoworldmuseum, op de Esplanade van het Jubelpark in Brussel. Voor die driedubbele verjaardag zet het Autoworldmuseum, in samenwerking met het merk Volkswagen dat bijna 70 jaar geleden de eerste Kever van de band liet rollen, zijn beste beentje voor om van het evenement een feestelijke knaller te maken: tentoonstelling, livemuziek bij de aankomst van de parade, animaties voor de kinderen...Ideaal om Brussel te bezoeken en mee te feesten!

Familie@NAVIGO
Navigo Museum – 16 februari

Kom in de vakantie op vrijdag met het hele gezin naar het Navigo Museum. Om 14.30 uur kan je er terecht voor een toffe workshop voor kleuters van 3 tot 6 jaar met als thema: ‘poppenspel: leuke snoetjes’ met aansluitend schilderen en versieren van een masker. Op hetzelfde moment vindt de thematische rondleiding ‘Strandvisserij’ voor volwassenen plaats. Combineer je bezoek aan het museum met een dagje aan zee, met wat geluk onder een stralend lentezonnetje!

Albrecht Rodenbachwandeling
Roeselare – 18 februari

Je volgt zijn voetstappen doorheen het centrum op zoek naar sporen in het Klein Seminarie met de geniale Vlaamse dichter Guido Gezelle, de merkwaardige pedagoog Hugo Verriest en het stadhuis met een originele illustratie van Albrechts' meesterwerk ‘Gudrun’. Ontdek de locatie van zijn geboorte- en sterfhuis. Maak kennis met de hedendaagse herinnering aan zijn naam in het kenniscentrum ARhus. Een ideaal moment om Roeselare eens op een andere manier te leren kennen!

Kinderuniversiteit
Cosmodrome Genk – 24 februari

Ben jij nieuwsgierig en tussen 8 en 14 jaar? Doe dan mee met de Kinderuniversiteit 'Rocket Science' op zaterdag 24 februari en kom op een begrijpelijke en boeiende wijze in aanraking met wetenschap en techniek! Je bent heel eventjes student en volgt een interactief college in een aula als een ‘echte’ student. Samen met een professor onderzoek je zelf hoe het nu zit met de wetten van de fysica. Vervolgens steek je zelf de handen uit de mouwen en bouw je eigenhandig een raket die je in verschillende proefopstellingen test én lanceert. Een aanradertje van jewelste!