Riebedebie met Buitenshuisblogger Lori

Nooit thuis, altijd onderweg. Het is een quote die het leven typeert van Buitenshuisblogger Lori Vandyck. Ervaringen zoeken, culturen opsnuiven, stempels in mijn internationaal paspoort verzamelen. Enerzijds heeft ze een reismicrobe die ik 23 jaar geleden gekregen heb van mijn ouders. Het maakt niet uit naar welk land ik kan gaan, overal voelt ze haar thuis. Daarnaast heeft ze een zwak voor Belgische creatievelingen. Ze bewondert zij die een koffiebar, eethuis of kledingwinkel uit de grond gestampt hebben. Deze starters zorgen ervoor dat ze een meerwaarde geven aan een bepaalde stad, maar eveneens aan het magnifieke België. Lori is een levensgenieter in hart en nieren! Benieuwd waar zij jullie mee naartoe wilt nemen?

Wat is voor jou de ideale daguitstap?
De ideale daguitstap gaat voor ons - toch sinds kleine Ellie er is - sowieso richting de kust. Enerzijds hou ik ervan om een nieuwe koffie- of lunchbar uit te proberen en anderzijds ben ik er ongelofelijk van overtuigd dat die zilte zeelucht dé beste lucht is die je eens een volledige dag kan inademen. Dat laatste liefst tijdens een wandeling op de dijk of bijvoorbeeld langs de Ijzermonding in Nieuwpoort.

Waar mogen ze jou altijd voor wakker bellen?
Al van kinds af aan ben ik zelf fan van Plopsaland De Panne! Een pretpark alleen voor kinderen? Niet als je het mij vraagt. ;) We gingen er zelfs als tiener naartoe. Ik kan niet wachten tot Ellie oud genoeg is om er iets aan te hebben en te beseffen wat voor 'n leuk themapark het is.

Welke attractie in jouw buurt is onmisbaar voor jou?
Ik ben leerkracht biologie en kan het niet laten om af en toe eens een bezoekje te brengen aan het Serpentarium in Blankenberge. Toen ik 17 was, deed ik er ook een vakantiejob. Kassawerk, maar ik mocht ook met kleine ratelslangen langsgaan bij de bezoekers. Niet evident, maar zo leuk! Een gevestigde waarde, dat is het.

Wat zijn je favoriete trekpleisters aan de kust?
Mijn opa woont in Knokke-Heist en mijn ouders zijn fan van de natuur, dus de link met het Zwin in Knokke is snel gelegd. Vroeger gingen we er wandelen met de hond en ongeveer een jaar geleden nam ik er een frisse neus met een hoogzwanger lichaam. Gelijk welke route je kiest, je wordt sowieso verrast door natuur, vogels en het weidse uitzicht! Ik volgde er ook eens een stiltewandeling, moeilijk, maar da's pas genieten.

Welke attractie staat er zeker nog op jouw bucketlist?
Raversyde: Atlantikwall / Anno 1465 / Natuurpark - Overblijfselen van oorlogen vind ik razend interessant, ik denk dat het een historisch kantje is. Ik hoorde al veel over de bunkers in Raversijde, maar zou ze graag eens met eigen ogen zien om dan mentaal even volledig teruggegooid te worden naar WOII.

Meer inspiratie nodig voor leuke uitstapjes? Bezoek dan zeker eens de blog van Lori!
www.buitenshuis.com

BEZOEK ZEKER OOK EENS ONZE ACTIVITEITENZOEKER VOOR MEER INSPIRATIE VOOR LEUKE UITSTAPPEN