Riebedebie met mamablogger Lobke van Leuke Wereld

Kennen jullie Leuke Wereld al? De razend populaire mamablog van onze webredactrice Lobke Gielkens? Eigen stoef stinkt, maar dat is niet erg want zij won onlangs de Mom Blog Award 2017 en daar zijn wij bijzonder trots op! Daarom vroegen wij haar deze maand om haar favoriete uittips te delen met ons. Benieuwd waar zij graag naartoe trekt met haar kroost?

1. Een wandeling in het bos
Daar kan je ons altijd mee plezieren! Wij zijn echte natuurmensen en daarom trekken wij regelmatig op een zondagochtend het bos in of plannen we meermaals per jaar een weekendje waarin we alleen maar gaan wandelen.
Een aarader vind ik de Averegten in Heist-op-den-Berg, het Speelbos in de Voerstreek of het Zoniënwoud, adembenemend mooi daar!

2. Trainworld
Dit museum is zeker een vermelding waard, want waar anders kan je kinderen inwijden in de wondere wereld van de trein. Museumbezoekjes en rondleidingen zijn mij met de paplepel in de mond gegeven, want mijn eigen mama is al jaren gids o.a. in Trainworld. Dit museum heeft dus niet zoveel geheimen meer voor ons!

3. De Schorre
Wij wonen niet zo ver van Provinciaal Domein De Schorre en dat is fantastisch! Sinds kort hebben ze er ook een Blotevoetenpad dat geweldig leuk is om uit te testen. Maar ook een namiddagje gaan spelen in de speeltuin daar, een rondje gaan lopen of zelfs gaan fietsen, zijn allemaal leuke activiteiten die je daar met heel het gezin kan gaan doen!

4. Een bezoekje aan Mechelen
Geen enkele Vlaamse stad is kindvriendelijker dan Mechelen, dus daar vind je ons geregeld terug. Niet alleen om te gaan shoppen in één van onze favoriete kinderkledingwinkels of om te gaan lunchen, maar ook om bijvoorbeeld een museum te bezoeken zoals hét Speelgoedmuseum, of de Sint-Romboutstoren te bestijgen of een daguitstapje te doen naar Technopolis of Planckendael! Topuitjes zijn dat!

5. ’t MOT in Grimbergen
Nog niet zo lang geleden ontdekt, maar dit Museum voor Oude Technieken is toch wel een leuk museum om naartoe te trekken met kleine kinderen. In de zomer kan je er leuke workshops volgen zoals mozaïek maken bijvoorbeeld, maar je kan ook een speurtocht doen in het museum zodat het voor kinderen interessant blijft. Je kan er ook fijn buitenspelen en in de buurt kan je nog lekker gaan lunchen bij de Tommemolen. Een aanradertje van jewelste is dat!

Proficiat Lobke!
Blijf zeker haar blog volgen op www.leukewereld.be want ook daar verschijnen regelmatig leuke tips voor daguitstappen en daar kunnen wij alleen maar geweldig blij van worden!

OP ZOEK NAAR MEER LEUKE ACTIVITEITEN? PROBEER DAN ZEKER ONZE ACTIVITEITENZOEKER!