Studio 100 & De Schorre presenteren 2de editie “Lekker Klassiek”

Na een bijzonder succesvolle eerste editie van Lekker Klassiek, zijn Studio 100  & Provinciaal Recreatiedomein De Schorre trots om samen met de Provincie Antwerpen in 2018 een nieuwe editie van dit bijzondere festival aan te kondigen. De tweede editie van Lekker Klassiek zal plaatsvinden op zaterdag 25 augustus. Ook deze keer zal niemand minder dan Jef Neve de artistieke leiding op zich nemen. Lekker Klassiek is een uniek concept dat klassieke muziek combineert met heerlijke gerechten op njam!-niveau.

De Schorre
Voor Lekker Klassiek wordt een samenwerking aangegaan met het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, dat opnieuw het toneel zal worden voor een mix van culinaire hoogstandjes en pareltjes uit de klassieke muziek. Op het domein zullen de bezoekers kunnen genieten van prachtige klassieke muziek in al zijn vormen. Van muzikale straatmuzikanten en solisten tot kleine en grote ensembles op de twee podia en natuurlijk een groots slotconcert met een symfonisch orkest, een straf koor en sterke solisten. En voor de lekkere gerechten zorgen dan weer de njam! chefs. Want dat is het unieke van dit festival: de combinatie van klassieke muziek en heerlijke gerechten, in het mooie Provinciale Recreatiedomein De Schorre. Vorig jaar werd dit concept door het aanwezige publiek fel gesmaakt. Het bleek een schot in de roos. De reacties bij zowel artiesten en chefs als bij de meer dan 3500 bezoekers waren unaniem lovend.
 
Anja Van Mensel, CEO Studio 100 Benelux: “Het succes van de eerste editie en het enthousiaste publiek zijn een grote drijfveer voor ons om dit unieke evenement opnieuw te organiseren. En dankzij de ervaring die we vorig jaar opdeden, wordt deze editie nog vele malen sterker.

Jan De Haes, gedeputeerde voor recreatie- en groendomeinen, toont zich tevreden. “De Schorre heeft de voorbije jaren een indrukwekkend traject afgelegd, waarbij het is uitgegroeid tot een ontmoetingsplek waar cultuur in diverse uitingsvormen kan beleefd worden. Het is de setting van een van de grootste dance festivals ter wereld, maar kan tegelijkertijd ook het decor zijn van een klassieke muziekfestival”.
 
Muzikale zomeravond
Naast de klassieke opvoeringen op twee podia zetten ook straatmuzikanten op het domein hun beste beentje voor.

Jef Neve, artistiek leider: “Ik ben verheugd dat ik opnieuw de artistieke leiding van Lekker Klassiek op mij mag nemen. Ik heb alvast heel wat mooie ideeën om het festival verder te laten groeien en uit te bouwen tot een muzikaal  culinaire topevenement in Vlaanderen en de mensen de schatten uit de klassiek wereld te laten ontdekken!”

Smakelijk
Om niet alleen de oren te strelen, maar ook de smaakpapillen te verwennen, worden heerlijke gerechten geserveerd. Tijdens het festival kan men bij de verschillende foodstands genieten van heerlijke gerechten op culinair hoogstaand niveau. De bekende topchefs van kookzender njam! zullen ook dit jaar tekenen voor een onvergetelijke ervaring!

PRAKTISCH

Lekker Klassiek - zaterdag 25 augustus 2018 
Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, Boom
tickets & info via www.lekkerklassiek.be
Foto's van de vorige editie zijn hier te downloaden.
De aftermovie is te bekijken op https://youtu.be/wae5XnGjkt0