Technopolis stelt gezondheid op de proef in het Koninklijk Paleis

Mechelen, 20 juli 2017 – Naar jaarlijkse gewoonte openden koning Filip en koningin Mathilde vandaag de jaarlijkse zomeropening in het Koninklijk Paleis in Brussel. Ook dit jaar is Technopolis aanwezig in het Paleis, deze keer met de thematentoonstelling ‘Op je gezondheid!’. Via een reeks interactieve opstellingen ontdekken bezoekers in het Paleis wat gezond zijn precies inhoudt.
 
Het vorstenpaar opende vandaag officieel de jaarlijkse zomeropening in het Koninklijk Paleis in Brussel. Naar jaarlijkse gewoonte opent het Koninklijk Paleis de deuren vanaf 22 juli, de dag na het défilé op de nationale feestdag, onder het thema “Wetenschap en Cultuur in het Paleis”. Naast het rijkelijk versierde interieur krijgen bezoekers tot en met 3 september ook de kans om drie tentoonstellingen te ontdekken, waaronder de nieuwste thematentoonstelling van Technopolis: ‘Op je gezondheid!’. De koning en koningin leken alvast oprecht geboeid door de interactieve opstellingen.
 
‘Op je gezondheid!’ biedt niet zomaar enkele feiten of resultaten van wetenschappelijk onderzoek over gezondheid op een dienblaadje aan. Zoals het Technopolis betaamt, leren bezoekers al doende het menselijke lichaam wat beter kennen. Zo bekijken ze medische beelden, horen hun hartslag en meten hoeveel energie het kost om eten te verbranden.
 
“Als er één thema is dat altijd actueel blijft dan is het wel gezondheid. We staan er alleen niet vaak genoeg bij stil wat dat nu precies inhoudt. Daarom dagen we bezoekers uit om dat op een leuke manier te ontdekken. Kom gerust je geheugen eens op de proef stellen of testen hoe soepel je al dan niet bent. We sporen je zelfs aan om je conditie te testen! Wie had ooit gedacht dat in het Koninklijk Paleis te doen?” – Ester Blockx, Manager Marketing & Communicatie.
 
Via de tentoonstelling in het Paleis zet Technopolis jaarlijks tienduizenden mensen buiten het doe-centrum aan het experimenteren. Op een plek die ze niet meteen met wetenschap associëren, krijgen ze een voorproefje van het aanbod in het doe-centrum in Mechelen. “Hopelijk worden de bezoekers in het Paleis via onze zomertentoonstelling ook door de wetenschapsmicrobe aangestoken. Om hen bovendien een extra duwtje in de rug te geven om Technopolis te bezoeken, krijgen ze in het Paleis een postkaart waarmee ze gratis kunnen verder experimenteren in Technopolis.”, voegt Ester Blockx nog toe.

 

‘Op je gezondheid!’ is niet de enige tentoonstelling deze zomer in het Koninklijk Paleis. De Kanselarij van de Eerste Minister en het Federaal Wetenschapsbeleid hebben een beroep gedaan op de tien Federale wetenschappelijke instellingen en het Nationaal Geografisch Instituut om de tentoonstelling ‘Hemel!’ te organiseren. Vanuit hun vakgebied laten de wetenschappers de toeschouwers de hemel herontdekken. Tot slot organiseert de Koninklijke Vereniging Dynastie en Cultureel Erfgoed de tentoonstelling ‘Karel van Vlaanderen, Prins, Regent, Kunstenaar’. Dit met de steun van de Koning Boudewijnstichting.