Technopolis steunt Nationale Pyjamadag

Mechelen, 9 maart 2018 – Naar aanleiding van Nationale Pyjamadag gingen leerlingen en leerkrachten vandaag massaal met hun pyjama naar school. Zij deden dit als teken van solidariteit met langdurig zieke kinderen die niet naar school kunnen. Om deze actie te steunen, spoorde Technopolis scholen aan om op 9 maart om in pyjama te komen experimenteren met wetenschap en technologie. Als partner van de Nationale Pyjamadag geeft Technopolis ook 1 gratis klasbezoek weg.

Op Nationale Pyjamadag worden leerlingen en leerkrachten aangespoord om in hun pyjama naar school te gaan. De bedoeling is dat alle deelnemers een leuke klasfoto maken van iedereen in pyjama om zieke kinderen en jongeren een hart onder de riem te steken.

Technopolis steunde de actie door scholen op te roepen om hun geplande uitstap in pyjama te doen. Deze oproep had succes, want het doe-centrum verwelkomde vandaag tientallen enthousiaste leerlingen en leerkrachten in hun slaapplunje. Meer nog, zelfs een aantal Technopolis-medewerkers lieten hun gewone kledij thuis en gingen in pyjama werken. Sinds dit jaar is Technopolis ook partner van de Nationale Pyjamadag. Het doe-centrum geeft naar aanleiding van deze dag een gratis bezoek voor een volledige klas uit het lager onderwijs weg.


De Nationale Pyjamadag is een initiatief van Bednet, een vzw die via Synchroon Internetonderwijs ervoor zorgt dat zieke kinderen en jongeren die tijdelijk niet naar school kunnen, toch mee in de klas zitten van thuis uit. Zo zijn ze mee met de les en blijven ze hun vrienden zien. Technopolis steunde Bednet vzw de voorbije jaren reeds in het kader van de Warmste Week.