Toeristisch aanbod SEAFRONT anno 2019

Het themapark SEAFRONT blikt terug op een zeer succesvol seizoen. Tot eind september mocht  SEAFRONT 17% meer bezoekers verwelkomen. De lastcallcampagne, dit is een oproep van SEAFRONT om de duikboot een laatste maal te bezoeken voor zijn vertrek is hier niet vreemd aan.

Duikboot, wegens succes verlengd

Om te voldoen aan de grote vraag wordt het vertrek van de duikboot met een halfjaar uitgesteld.

De duikboot blijft open voor bezoek tem zondag 2 juni 2019. Daarna valt definitief het doek over deze populaire attractie. Na meer dan 20 jaar en 1,2 miljoen bezoekers later is het tijd voor iets nieuws.

Midden juni 2019 onderneemt de onderzeeër dan zijn laatste reis naar Terneuzen. Hier zal hij op professionele wijze ontmanteld worden. 

Veiling

Mensen die graag een souvenir willen van de duikboot kunnen een onderdeel aankopen. Hiervoor zal in het voorjaar van 2019 een veiling worden georganiseerd.

Hippe horecazaak als vertrekpunt voor nieuwe West-Hinder attractie

Met het vertrek van de duikboot wordt tegen volgende zomer ook het lichtschip West-Hinder tijdelijk gesloten voor grondige reconstructiewerken. Vanaf het seizoen 2020 moet deze voormalige vuurtoren-op-zee de thuisbasis worden van een spectaculaire belevenisattractie. Op het dek van de West-Hinder zal een kwalitatieve horecazaak zetelen, deze zal tevens de toegangspoort zijn tot de nieuwe SEAFRONT-attractie. Voor deze laatste is SEAFRONT trouwens nog op  zoek naar een partner.

Oude Vismijn, hub voor herdenkingsexpo 75 jaar WOII:  Operatie Noordzee 1944-45

Ter vervanging van de onderzeeër wordt vanaf 8 juni hal III van de voormalige vismijn opnieuw in gebruik genomen. Deze grote expositiehal wordt de thuisbasis van <OPERATIE NOORDZEE>, 1944-1945.  

Operatie Noordzee 1944-45
75 jaar bevrijding

Daar waar de internationale schijnwerpers gericht zijn op de stranden van Normandië zal dichter bij huis, in ZEEBRUGGE, aandacht besteed worden aan de bevrijding van onze contreien. In de expo ‘Operatie Noordzee 1944-45’ beleef je de laatste uren en dagen van de Tweede Wereldoorlog vanop de eerste lijn. Je komt te weten hoe de oorlog vanop zee werd gevoerd en welke rol de Belgische zeelieden speelden.

Deze expo zal enkele uitzonderlijk stukken tentoonstellen, waaronder een heus marineluchtafweerkanon, een imposant artilleriestuk uniek in Europa.  Beleef de wanhoop  vlak voor, én de euforie  net na de bevrijding of ontdek de meer dan 50 scheepswrakken van de Tweede Wereldoorlog in onze Noordzee. Kom langs en neem zelf deel aan ‘Operatie Noordzee 1944-45’.

De opening van deze nieuwe expo is voorzien op zaterdag 8 juni 2019.

Concreet

Bezoek tem 2/juni 2019

  • Bestaande  themahallen SEAFRONT over zee en zeevaart, vis en visserij.
  • Russische onderzeeër
  • Lichtschip West-Hinder

SEAFRONT is gesloten van maandag 3 tem vrijdag 7 juni 2019

Op donderdag 6 en vrijdag 7 juni 2019 is er een try-out en pré-opening voor pers en genodigden, …

Bezoek vanaf  8/juni 2019

  • 2 themahallen SEAFRONT
  • Expo Operatie Noordzee 1944-45

De duurtijd van het bezoek in beide scenario’s is 2h.  Ook aan de prijszetting wordt niets gewijzigd.