UITAGENDA: hier moet je zeker naartoe in september

De zomervakantie is zo goed als achter de rug, maar dat betekent niet dat je in september niet meer weg kan gaan natuurlijk! Wij zetten alvast enkele leuke events en activiteiten op een rijtje waar je misschien wel naartoe kan gaan…

Monumenten Run
Loop je graag? Zet zaterdag 9/09 dan met stip in je agenda, want de Monumenten Run is aan zijn derde editie toe! Ook dit jaar willen ze alle lopers opnieuw een unieke sportieve ervaring laten beleven tijdens deze bijzondere avondrun. Er zitten opnieuw enkele nieuwe verrassende monumenten en locaties in het aangepaste parcours en daar is de stad Sint-Truiden fier op.

www.monumentenrun.be
Meer info over Sint-Truiden vind je hier

Nieuwe expo in het Museum aan de Ijzer: Mystisch Landschap
Mystisch Landschap is een gloednieuwe tentoonstelling die het werk van Sam Vanoverschelde presenteert die na enkele maanden research naar de omzwervingen van zijn overgrootvader Joe English tijdens WO1, zelf op pad ging langs die plekken om nieuw werk te maken. De foto’s presenteren een hedendaagse blik op het landschap dat Vlaanderen 100 jaar later is geworden. De tentoonstelling vindt plaats op de eerste verdieping van de IJzertoren en loopt van 1 september tot 30 december 2017.
Meer info over het Museum aan de Ijzer vind je hier

Ga UIT zonder uitlaat
Laat zondag 17 september je auto op stal en zak af naar Mechelen voor de zevende editie van UiT zonder uitlaat. De hele binnenstad is die dag autovrij en wordt het terrein van meer dan 70 standhouders. Zij laten je kennismaken met hun vrijetijds- en sportaanbod, het nieuwe cultuurseizoen en duurzame mobiliteitstips. Een aanradertje van jewelste!
Meer info over Mechelen vind je hier

Ga naar een film in het bos
Iedere zomer trekt BOS+ samen met de Gezinsbond en tal van lokale partners het bos in voor een heuse Film in het Bos-tournee. Een speciale belevenis, met de kinderen een film gaan bekijken op een open plek in het bos. Vooral omdat het 's avonds doorgaat: de vogels beginnen hun avondzang, de wind ruist door de bladeren, het wordt stilaan donker, ... Een heerlijke bosbelevenis voor jong en oud, een leuke avond in een uniek levend decor!
Ontdek hier de locaties en data bij jou in de buurt

Konijnenwandeling
Zaterdag 23 september 2017 van 19u tot 21u kan je in het Rivierenhof in Deurne deelnemen aan deze leuke wandeling. Wanneer de parkbezoekers naar huis gaan, nemen de dieren het terrein weer in. Tijdens deze avondlijke natuurwandeling kom je meer te weten over de konijnen, egels, muizen en andere vrije dieren in het provinciaal groendomein Rivierenhof.
Meer info over het Rivierenhof vind je hier