Vierde editie ‘Sint-Truiden by Lights’ schittert met betoverende lichtprojecties

Philips Lighting (Euronext Amsterdam: LIGHT), wereldwijd toonaangevend in verlichting, coördineert in opdracht van de stad Sint-Truiden voor de vierde maal het lichtproject ‘Sint-Truiden by Lights’. De mooiste Truiense gebouwen en monumenten lichten vanaf zaterdag 9 september 2017 weer sfeervol op als een nieuw seizoen ‘Sint-Truiden by Lights’ begint. Dé trekpleister van het toeristisch najaar in de hoofdstad van Haspengouw zit boordevol verrassende lichtinnovaties, en belooft alweer een wervelende en magische editie te worden voor zowel inwoners als bezoekers.

Kippenvelmoment
Om deze editie andermaal spraakmakend te maken, zijn een aantal innovatieve concepten toegevoegd. Uiteraard met de bedoeling om de bezoeker te verrassen of zelfs een kippenvelmoment te kunnen bezorgen.

Hilde Vautmans, Schepen van Toerisme van de stad Sint-Truiden is alvast in haar nopjes met deze innovaties: “Er zijn tijdens de route heel wat interactieve lichtprojecten te zien en te beleven. Zo kunnen de bezoekers lichtvoetbal spelen, appels vangen en zelfs op het water lopen. Slimme detectie zorgt ervoor dat de lichtstralen reageren op de bewegingen van de wandelaars.” Het hoogtepunt is evenwel het oud stadhuis, dat prominent in de schijnwerpers wordt geplaatst. “De gevel is het decor van een imposant klank- en lichtspektakel, dat vanaf 19u30 om het halfuur begint te spelen.”

City marketing
Een evenement zoals ‘Sint-Truiden by Lights’ is zoveel meer dan alleen maar een fraai lichtproject. Stefaan Note, commercieel directeur Philips Lighting Belux : “Voor een stad vormen innovatieve lichtprojecten een wezenlijk onderdeel van haar citymarketing: de eigen inwoners verblijden en trots maken én tegelijk een groep toeristen bereiken die zich aangesproken voelt door een betoverend spektakel - wat ´Sint-Truiden by Lights´ duidelijk is.

Een uitspraak die volmondig wordt beaamd door burgemeester Veerle Heeren: “Sint-Truiden by Lights’ is op vier jaar tijd uitgegroeid tot een onmisbare waarde in ons uitgebreide evenementenaanbod. De gezellige wandeling loodst je na zonsondergang langs de prachtigste plekjes van onze stad, waar we voor de gelegenheid letterlijk eens een ander licht op laten schijnen. Het is elke keer weer een wonderlijke beleving voor jong en oud.”

Praktisch: ‘Sint-Truiden by Lights’ is er van zaterdag 9 september 2017 tot en met woensdag 14 februari 2018. De lichten gaan aan elke vrijdag, zaterdag en zondag na zonsondergang. De wandeling is gratis, net als het wandelplan. Dat vind je bij Toerisme Sint-Truiden, op www.toerisme-sint-truiden.be of via de toepassing in de Ojoo-app.