Vikingen vallen Mini-Europa binnen!

Sinds enkele weken brengt Mini-Europa een eerbetoon aan het erfgoed van de Vikingen, het handeldrijvende en oorlogszuchtige volk dat vanuit het noorden Europa binnenviel. Hun doortocht ging gepaard met plunderingen, maar ondertussen hebben ze wel een nieuw sociaal model gecreëerd aan de kusten. De maquette is interactief: door in het park zo luid mogelijk in een microfoon te schreeuwen, maken bezoekers de Vikings bang, waardoor er verwarring ontstaat in het vikingdorp…

Mini-Europa evolueert voortdurend en is steeds op zoek naar manieren om zich te linken aan de Europese actualiteit of de Europese geschiedenis. Na het onderwerp van de Oorlogskerkhoven van ‘14-‘18 drie jaar geleden, het Napoleon-thema en het Romeinse thema in 2015, en een eerbetoon aan de Griekse beschaving vorig jaar, brengt het miniatuurpark dit jaar hulde aan de Vikingen.

De Vikingen waren voortreffelijke scheepsbouwers en zeelui en bevoeren met hun schepen zowel de Oostzee, de Noordzee als de Middellandse zee om handel te drijven of op zoek naar een buit. Ze drukten daarbij hun stempel op het Europese gedachtengoed. Zo hadden ze een grote invloed op ondermeer Engeland en Bretagne en in mindere mate op de Europese kustgebieden aan de Atlantische oceaan.

Maak me bang Viking!

De modelbouwers van het miniatuurpark spaarden kosten noch moeite om een scene uit een vikingkamp te creëren. We zien zowel een scheepswerf, smederij als een vechtscène met het vikingdorp van Trelleborg (Denemarken) op de achtergrond. Door in een microfoon te schreeuwen zet je vanalles in beweging in het kamp,…

“Jaar na jaar doen wij er alles aan om onze vele bezoekers telkens een toffe, vernieuwende en leerrijke ervaring te bieden met een mix van plezier, cultuur en – natuurlijk – de Europese gedachte. De één vindt het bijvoorbeeld leuk en gedurfd om in de microfoon te schreeuwen en de animatie in gang te zetten, terwijl een ander misschien meer oog heeft voor de goed gedocumenteerde details van de maquette – neen, een Viking had geen hoorns op zijn helm,” aldus Thierry Meeùs, gedelegeerd bestuurder van Mini-Europa.

Over Mini-Europa

In hartje Brussel, aan de voet van het Atomium, ligt Mini-Europa, het enige park waar je in enkele uren door heel Europa reist. Kuier door de mooiste steden van het oude continent. De Big Ben en zijn typisch deuntje verwelkomen je in hartje Londen. Gondels en mandolines laten jou de charmes van Venetië ontdekken. Volg de Thalys van Parijs tot aan de andere uithoek van Frankrijk. Breng zelf de animaties op gang: doe de Vesuvius uitbarsten, breek de Berlijnse muur af, versla de stier in de Arena van Sevilla en nog zovele andere ... In totaal vind je in Mini-Europa meer dan 350 monumenten en animaties. Mini-Europa, een must-see wanneer je in Brussel bent!

 

Praktische informatie

Bruparck 1020 Brussel (Laken)
Infoline: 02-478.05.50
Tel. 02-474.13.13
E-mail: info@minieurope.eu
www.minieurope.eu


Prijzen: 15,3€ voor een volwassene / 11,4€ voor een kind (<12 jaar) – speciale tarieven voor groepen