Virtueel bezoek aan Belgium Pier

Belgium Pier Blankenberge is 80 jaar en zwaait haar deuren virtueel open voor het grote publiek.

Iedereen ter wereld kan Belgium Pier vanaf vandaag virtueel bezoeken vanaf zijn computer, tablet of smartphone.

De Gentse start-up Poppr, die eerder ook al de VRT, Mijn Pop-uprestaurant, Plopsaland en ca. 850 andere bedrijven en locaties virtualiseerde, stond in voor de productie.

De dag van vandaag kan je Belgium Pier afhuren voor uw event. De verschillende zalen bieden allen een prachtig zicht op zee. Poppr kreeg van Belgium Pier de opdracht om alle zalen zo goed mogelijk in beeld te brengen. Immers, een toekomstige bruid die een lege zaal komt bezichtigen, wordt al snel nerveus. Hoe zal de zaal eruitzien? Waar kan iedereen zitten? Hier is nu een oplossing voor: de bruid kan alles gedetailleerd bekijken vanuit haar luie zetel. Meer zelfs, de zalen kunnen met één simpele muisklik van opstelling worden gewisseld. 

Klik hier om de virtual tour te starten

Door te klikken op het icon boven midden kan je wisselen tussen de verschillende zaalopstellingen. 

Door op het icon onderaan midden te klikken, schuift de plattegrond van de Pier open. Door op de blauwe markers te klikken ga je direct naar de verschillende zalen. 

Yvan Van Hoorickx (fotograaf Poppr): "Het was geen sinecure om de juiste shots op het juiste moment te nemen. De verschillende opstellingen werden op verschillende opnamedagen geshoot. Gelukkig hadden we een mooi voorjaar aan de Kust."

Poppr heeft al vele bekende locaties gevirtualiseerd (recent nog Het Journaal, Mijn Pop-uprestaurant, Rozebroeken, Het Stadhuis van Gent...) en ontvangt nu maandelijks meer dan 120.000 virtuele bezoekers. Een soort van virtuele Open Bedrijven dag dus.

De tour zal vanaf deze zomer te bekijken zijn op de nieuwe website van Belgium Pier (www.belgiumpier.be).